Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lelukipop

Czy chomiki przyzwyczajaja sie do ludzi? Warto wziąć chomika??

Polecane posty

Gość Lelukipop

Czy warto wziąć chomika? Bo kolezanki chomiczka ma male i nie wiem czy brac.. Zdechl mi kotek i juz rodzice nie chca sie zgodzic ani na kotka ani na psa. Mysle o chomiku..ale nie wiem czy warto..

Gość weź koszatnczke lepiej
jest ładna nie smierdzi ak jak chomi i jest mądrzejsza i bardzo przyzwyczaj się do ludzi, moja ze mna " oglada " telewizor siedzi mi na ramieniu i przysypia:D

Gość chomiki są słodkieee
przyzwyczajają się, ale musisz sobie "zasłużyć" na sympatie i muszą się do ciebie przyzwyczaić, to trwa kilka tygodni

Gość malaga tikiii
ja mogę polecić króliki :) ale tylko z pewnego źródła i trzeba mieć do nich odpowiednie podejście. wielu ludzi traci nerwy i przez to je unieszczęśliwia, bo ich nie rozumie. więc żeby wziąć króliczka musisz być do tego przygotowana i przekonana :) pozdrawiam :)

Gość fdser
przyzwyczajają się oczywiscie .. Moj samiec chomika syryjskieego nie mial problemu z oswojeniem sie ..

Gość about hamster
Mam małego dżungarka. To samczyk o śnieżnobiałej sierści. Polubił mnie od pierwszego dnia. Lubi się wspinać po ramieniu, chętnie spaceruje koło mnie. Jest niewielkich gabarytów, trzeba o niego dbać (świeża woda, odpowiedni pokarm, czyszczenie akwarium, etc.), ale naprawdę warto. To słodkie stworzenie, jeśli trafi Ci się chomik z dobrej hodowli, to na pewno będziesz zadowolony.

Gość chomik to nocne stworzenie
i bedzie sie meczyc, jesli zachcesz jego towarzystwa w dzien.

Chomikiem powinny zajmować się odpowiedzialne osoby (jak każdym zwierzęciem). Trzeba uszanować fakt, że chomicze życie zaczyna się nocą. To nie jest zwierzę do zabaw takich, jak z kotem czy psem. I o tym należy pamiętać.

Gość Lelukipop
KJurde nie wiem co robic.. do jutra rano musze dac odpowiedz.. Ehh.. chyba sie nie zdecyduje jednak na chomika..

Gość viviiv
mnie moje chomiki bardzo gryzły, miałam kilka. tylko jeden syryjski był wspaniały :) reszta była po prostu straszna, mam złe wspomnienia

Gość zależy.........
chomik to specyficzne egzotyczne zwierzątko jeśli lubisz obserwować jak kopie norki w ziemi, znosi do środka chusteczki , bawi się w nocy itd to bierz. jeśli nie i wolisz mieć kogoś kto przyjdzie na zawołanie i lubi głaskanie to polecam adopcję świnki.

Gość Lelukipop
j bym chciala zwierzatko które mozna poglaskac, pomiziac jak kotka. A z chomikiem to tak chyba nie bardzo.. Wiem ze ten chomik ktorego sobie upatrzylam jest bardzo spokojny i nie gryzie poki co a ma pare tygodni juz. A co myslicie o szczurku?

Miałam kilka chomików i każdy był bardzo towarzyski. Co prawda bardziej aktywne były w nocy, ale w dzień, gdy się obudziły i mnie zobaczyły od razu wspinały się na kołowrotek etc. aby je wziąć na ręce, pogłaskać. Straszne pieszczochy :D

Gość szczur super
miałam 3, spały ze mną, kapały się, chodziły do sklepu. Piekne, mądre i słodkie tylko ze duzo brudzą, pogryzły mi kanape