Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina czerwona jarzebina

Ciąża pozamaciczna .... ?

Polecane posty

Witam dziewczyny mam spory problem. Ostatni okres miałam 12.07 i do tej pory nie mam. Robiłam test około 14.07 - wyszedł negatywny. Dzisiaj byłam u ginekologa, zrobił mi usg na którym nic nie wyszło, tzn. wg niego w ciąży nie jestem, jednak stwierdził, że jakieś błony (?) mam powiększone i to sporo. Gdy spytalam dlaczego w takim razie nie mam okresu, to powiedział, że jest duże prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej, albo natura plata mi figle i okres lada dzień przyjdzie. Przepisał mi luteine 50 2x1 pod język i feminella vagi c 1x1 dopochwowo. I zażyłam wieczorem tą luteine i dziewczyny po 10-15 minutach tak strasznie zaczeło mnie kłóć z lewej strony podbrzusza ze nie wiedzialam co mam ze sobą zrobić. I te okropne mdłości. Jestem przerażona, zaczełam czytać o ciążach pozamacicznych, o objawach... Nie wiem co mam robić, kazał mi się zgłosić za 2 tygodnie po wyniki cytologii, a jeśli za tydzień nie dostane okresu to zrobić test ponownie. Może to śmieszne, ale boje sie że naprawde mam ciaże pozamaciczną i że pęknie mi jajowód itd, że nie będę mogła mieć dzieci. NIE WIEM CO MAM ROBIĆ (?) Myślałam nad tym, żeby jutro iść do szpitala na oddzial (lekarz u ktorego bylam jest z innego miasta) nie przyznawać się do tego ze dzien wczesniej bylam u gina i zobaczyć co w szpitalu mi powiedzą... Nie wiem, doradźcie, może ktoraś byla w podobnej sytuacji??

Gość kalinko
na razie sie uspokoj, po prostu idz do kilku lekarzy, szpitala i zobacz, co oni Ci powiedza:) przeciez to nie musi byc od razu ciaza pozamaciczna, a nawet jesli tak, to lekarze cos poradza! badz dobrej mysli, pozdrawiam:)

dziekuje :* staram się ale naprawde ciężko jest sie uspokoic ... sprobuje sie jakos zmusic do snu, dobranoc. Jeszcze jedno pytanie... Czy możliwe, ze jestem w normalnej, zdrowej ciazy a lekarz na usg tego nie zauwazyl ???

Gość kalinko
watpie, zeby usg nie wykrylo ciazy. chociaz nie mozna tego wykluczyc. naprawde najlepiej idz do jeszcze 2 czy 3 lekarzy, zobaczysz, co Ci powiedza. na pewno sie uspokoisz.

dzisiaj mnie nie kłuje jak narazie, ale jeszcze nie brałam porannej luteiny... A jak jest ze szpitalami? Jeżeli zgłoszę się z takim czymś na oddział to zbadaja mnie czy odeślą do przychodni??

up...

nikt nie wie????