Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mioteliw

No kurde brać tego chomika czy nie? Czy chomik przywiazuje sie do czlowieka??

Polecane posty

Gość Mioteliw

Dzisiaj musze dac odpowiedz czy biore do domu chomika od kolezanki czy nie. Czy brac? Chcialabym miec zwierzatko ktore sie przywiaze poprzytula.. kota ani psa nie moge miec. No i ten chomik moze.."?

chomiki raczej się nie przywiązują, w ich głowie jest tylko myśl żeby jak najszybciej schować się za szafę

Gość zdrowy rozsądeek
aj, pisaliśmy Ci wczoraj. Chomik się nie poprzytula, skąd Ty to wzięłaś? :D chyba z Hamtaro (kiedyś była taka bajka o chomikach). :D Nie oczekuj tego od chomika, bo się zawiedziesz. Zdarzają się agresywne, ale też miłe i sympatyczne. Mnie np. pogryzł. A jeden zdarzył się bardzo miły. Ale oczywistym jest, że nie zachowywał się jak pies. ;) był uroczy, ale to zupełnie inne zwierzątko.

to prawda, że chomik się nie przytula :D ja osobiście mam papugę, której co prawda przytulić sie nie da, ale za to jak siada na palec i daje się głaskać po szyi i jeszcze sama się prosi o to, żeby ją głaskać :D często je coś razem ze mną i ogólnie to jest jak pies, strasznie lgnie do ludzi :)

Z tego co piszesz, to potrzebujesz maskotki, bo zwierzęta nie są do "poprzytulania", a już na pewno nie chomik. Tymbardziej jak chomik jest rasy dżungarskiej lub Roborowskiego. Jak na każdego zwierzaka, tak i na takiego trzeba uważać, a nie narażać na stresy ściskając go i licząc na odwzajemnione uściski.

Syryjskie chomiki często chorują. Po zakupie trzeba go zostawić na 1 dzien w spokoju w klatce, żeby oswoił się z nowym środowiskiem. Jeśli będzie zestresowany, grozi mu choroba mokrego ogona, objawiająca się ospałością i biegunką. Wtedy natychmiast trzeba zawieźć chomika do weterynarza, musi dostać antybiotyk, w innym wypadku wykończy się. Zastanów się, czy na to jesteś gotowy/-a.

Gość zdrowy rozsądeek
poza tym koleżanko, przed kupnem jakiegokolwiek zwierzaka, powinnaś dużo o nim poczytać, żeby być zorientowana co i jak ze wszystkim. :)

Gość polish chomik
ja mialam chomika co nawciskal sobie marchewki do pyszczka az mu sie nie zamykal i zdechl bo nie mogll powiettrza zlapac. zdech z usmiechem. a inne podrapaly nam drzwi. skubance

Chomikowi daję sie małe kawałeczki jedzenia, jak zapcha pyszczek, trzeba pomóc mu wyjąć. Chomik potrzebuje duzego akwarium, zeby mógł się wybiegać. Powinna sie tam zmieścić karuzela albo kółeczko. Chomik potrzebuje poidełka, dobrej karmy, w której jest mało zboża. Woda zmieniana codziennie, trociny przynajmniej raz w tygodniu. Chomik potrzebuje też dużo miłości i cierpliwości :)

Gość Lipsssss
ja miałam super chomiczka. zył u mnie 3,5 roku . przywiązał sie szybko i był takim przytulancem moim. zawsze lubił jak sadzałam go sobie na ramieniu i obierałam mu słonecznik a on czekał i szamał, swietny był, chodził sobie po mieszkaniu i wlaził na mojego psa terierka i szczypał go w ucho:D. trzymałam go w akwarium, tam miał kółko do biegania i domek, pozniej sie nauczył włazic na domek i wychodził. miał poidelko. kupowalam mu specjalną karme, lubił koniczynke, marchewke,kapuste i takie rózne. ja pierwszy raz miałąm chomika i byłam pod wrazeniem jak on potrafił zaprzyjaznic się z człowiekiem, gdyby te zwierzątka zyły dłuzej to kupiłabym kolejnego, ale ja strasznie przezywałąm jego smierc i nie kupie

Ja miałam 3 chomiki, wszystkie mi padły na tą chorobę mokrego ogona, dopiero teraz dowiedziałam się co im było. Okropne było patrzeć jak się męczyły. Też się przywiązałam do nich po prostu są fajne.

Gość chomiki są zjebite P
brać i to dwa :) razem będzie im wesoło :D

Gość zzzzzzzzzzzzzz
z@jebi$te