Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blank22

koniec wspólnego mieszkania...miał tak ktoś?

Polecane posty

Gość blank22

po 7 miesiącach musimy się wyprowadzić :( jestem przerażona :(

Gość blank22
Z mieszkania które wynajmujemy :(

Gość blank22
...formalny powód - zbyt wielkie obciążenie finansowe

Gość blank22
Nie wiem co myśleć wogóle... mieszkanie drogie, to fakt - 1000zł + prąd i gaz, internet itd....

Gość blank22
Problem że nie ma tańszych............................ naprawde, jeśli są to o 200zł a za to o wiele niższym standardzie itd, a to 200zł i tak nas nie urządza...on już chyba wogóle nie chce razem mieszkać i w tym problem...a ja się boje i nie wiem co robić...nie wyobrażam sobie tego co ma się stać.....................

to sporo, pewnie kawalerka? trzeba doibrze szukac poprostu a noz sie cos tanszego by znalazlo, ja widzialm kawalerki na śląsku zaczynajace sie od 500 w gore

Gość blank22
a najbardziej boje sie tego jak to będzie.. jak to jest się znów wyprowadzić do rodziców i mieszkać osobno.. po tylu miesiącach.. :( koszmar jakiś

Gość blank22
jeszcze jedna kwestia - mamy psa....nie kazdy chce wynająść mieszkanie komuś ze zwierzakiem;/;/;/

podjerzewam ze mieszkacie na kocia lape... wiesz ja to samo przerabialam przed rozpoczeciem lata...tez mieszkalismy razem ale jakos nam sie to nie ukladalo, ciagle sie klocilismy i po 7 miesiacach on wrocil do swojego rodzinnego domu....jestesmy ze soba nadal, ja bym chciala zeby on znow ze mna zamieszkal ale on nie chce....

Gość blank22
:( no nam się też przestaje układać bo ciągle się spieramy o finanse.. on by chciał sobei jeszcze kupić rózne rzeczy, a to mieszkanie wszystko pochłania :(

Gość blank22
ja 21, on 26

wiec moze wynajmijcie pokoj w mieszkaniu ze studentami jakis wiekszy albo u jakiejs babci, czasami mozna trafic na fajne mieszkanie w ten sposob i to za niska cene

Gość blank22
ja wogóle jestem przerażona tym co inni sobie pomyślą..np rodzina, ze nie dalismy rady, ze nie umiemy przetrwac...co z nas bedzie za rodizna?? teraz zyjemy na kocia lape jak mowisz, i mozna zrezygnowac, ale jakie to daje szanse ze po slubie damy sobei rade i przetrwamy... ? jestem przerazona bo mam wrazenie ze nei tylko wspolne mieszkanie sie skonczy ;(:(

Gość dzadzudzi
to wynajmijcie pokoj w mieszkaniu z kims innym. to jest sporo tansze niz kawalerka.

Gość blank22
jak wspomnialam mamy psa - wiele opcji wiec odpada...pozatym on by sie chyba nie zgodizl na takie pomieszkiwanie... woli wrocic do rodzicow i czuc sie jak u siebie :(:(:(

Gość blank22
jak to jest po takiej wyprowadzce??? moze mi ktos napisac???????

Gość dzadzudzi
a piesek...? no coz, decydujac sie na posiadanie zwierzaka trzeba bylo liczyc sie z konsekwencjami jakie to ze soba niesie. czasami kobietom za szybko sie wyzwala instynkt macierzynski i takie sa tego efekty:P

Gość blank22
Ok, ale ja nie prosze o wytykanie "błędów" tylko o troche otuchy! co sie stało się nie odstanie.. tylko co będzie dalej:(

wiesz faceta na sile nie zatrzymasz, jesli dojdziedo tego ze wroccie do swoich domow to powiedzcie ze mieszkanie bylo za drogie albo ze wlasciciel podniosl czynsz a nie bylo o tym mowy, najgorzej wlasnei jest sie tlumaczyc przed rodzina, ale radze pogadac z facetem o zamianie tego na cos tanszego, moze wlasnie to jest udreka dla niego ze chcialby tez wydawac pieniazki na przyjemnosci a nie wszystko wkladac w to mieszkanie, jestescie mlodzi przeciez... moj tez mowil to samo jak mielismy kawalerke wynajac ze nei bedzie wkladal tam tyle pieniedzy dlatego wynajmowalismy wiekszy pokoj i wychodzily grosze za to.

Gość blank22
Ale i tak wam się nie ułożyło - dlaczego???????

u mnie dalej to wygladalo tak, ze ja sdiedzialm 170km od niego i po 2 miesiacach byl mi juz obojętny, on o tym wiedzial bo mu powiedzialam, ale starał sie o mnie i powoli wszystko wrocillo do normy

nie iulozylo nam sie bo za malos ie znalismy, byl to taki boom, wczesneij nei wiedzialm ze jest bałaganiarzem, ja jestem pedantka i wkurzlo mnie to ze musze po nim sprzatac, albo z e robie obiad a on nawet pozmywac nie chce bo ma lenia, wiec sie wkur**** i mu powiedzilam ze nie bede jego sluzaca ze on tez ma cos robic w domu, poza tym troche sie klocilismy o nne rzeczy, bylismy chyba za malo dojrzali do tego by mieszkac ze soba...zrobilismy krok w tyl i narazie jest dobrze

Gość blank22
:( ja się boje ze to się już wszystko posypie :( i ze on juz nie bedzie chcial razem nigdy zamieszkac..wogole nie wiem czy on sie w koncu chce ustatkowac czy nie...czy jest egoista i chce swoje potrzeby tylko zaspokajac...zastanawiam sie co z niego teraz wychodzi..prawdziwe egistyczne ja, czy zwykle racjonalne myslenie...........jeszcze mi dzis powiedzial ze przeciez nie jestesmy rodzina......myslalam ze oczy wypłaczę :(

Gość blank22
ale jakie to daje perspektywy na przyszlosc?!?! ile można się cofac? boze nie wyobrazam sobie tego wszystkiego

zapytaj go wprost co do ciebie czuje i czy widzi z toba przyszlosc... powiedz mu ze mieszkanie ze soba tez jest jakas obietnica bo skoro 2 ludzi decyduje sie na to tzn ze robia krok w przod i chca razem do czegos dazyc, a problemy powinno sie rozwiazywac we dwoje a nie w pojedynke