Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robert 27 oooooooo

Mam problem z pieniedzmi

Polecane posty

Gość robert 27 oooooooo

Witam mam pytanie Pracuje w firmie budowlanej juz ponad miesiac Szef Obiecal mnie zatrudnic na stale ale umowy nadal nie widze W dodatku nie dostalem zadnego wynagrodzenia za Przepracowany czas Czy jest jakies prawo Na takich ludzi i czy w jakis inny spsob moge odzyskac moje wynagrodzenie ??

Gość pamparam
nic nie mozesz zrobic, frajer jestes ze tak sie dales wykorzystac

Gość robert 27 oooooooo
Wlasnie bez umowy wiem ze bedzie trudno ale czy jest jakies prawo na takich ludzi??

Gość jak nie zapłaci po dobroci
to możesz zgłosić sprawę do PIP i urzędu skarbowego, że zatrudnia na czarno obiecuje stałą pracę na umowę i nie płaci wynagrodzenia nawiasem mówiąc pracodawca ma 2 tygodnie na zgłoszenie pracownika w ZUSie i US

Gość robert 27 oooooooo
Pracodawca obiecywal pensje miesieczne ale okazalo sie ze nikomu nie placi zaniepokoilem sie tym faktem i okazalo sie nawet iz dany pracodawca nie oplaca skladek zusowskich za firme

Gość robert 27 oooooooo
Tak rozmawialem z nim o tym ze chce calosc moich zarobionych tam pieniedzy i odchodze ale jak pieniedzy nie widac tak nie widac

Gość wynies mu materialy budowlane
i sprzedaj komus kto akurat sie buduje.

Gość robert 27 oooooooo
sensual seduction no wlasnie czy jak zglosze to do inspektora pracy to jednak odzyskam zarobione pieniadze?? wynosi to okolo 1800 zl ale nie mam zadnej umowy wiec czy moje slowa starcza??

Gość ladaco ty analfabecie
świadków ,a nie -światków

Gość wątpię żeby ci zapłacił
taki cwaniaczek woli zapłacić karę (groszową zresztą) niż wypłacic kasę pracownikom

Gość robert 27 oooooooo
ladaco nie nie lubie pracowac za darmo Pracuje do poniedzialku ale jestem w trudnej sytuacji finansowej mam rodzine I chcial bym odzyskac te pieniadze

Gość zgłosić do PIPSkarbówki i ZUS
NIech zrobią szybjką kontrolę, zgłoszenie moze być anonimowe, niech to będzie szczegółowa kontrola, czy wszyscy mają umowy o pracę, czy odprowadzane są składki i podatki itp. SKoro i tak chcesz odejść to chociaz przysłuzysz sie innym. W takim wypadku niech pracodawca ma nauczkę, że tak sie nie postęuje, a tobie rozwagi życzę, sam musisz pilnowac umó, to jest twoje być albo nie być - teraz masz tego przykład.

Gość robert 27 oooooooo
Pracowalo nas 3 jeden kolega wczoraj odszedl zostalem ja z jeszcze jednym starszym facetem Okazuje sie ze Nasz pracodawca nie ma zarejestrowanej firmy i zaden z nas nie jest takze zajerestrowany

Gość robert 27 oooooooo
U mnie w miescie jest bardzo ciezko o prace z umowa Ja jestem w bardzo trudnej sytuacji finansowej Tak wlasnie chcialem zrobic zglosic to inspekcji pracy zapewne szef dostanie kare i to sporą ale ja naprawde potrzebuje mojego wynagrodzenia

odzyskasz!! inspektorat go zmusi!! tylko powiedz ze miales dostac umowe i jej nbie widac i ze pensji tez nie widac i dlatego sie do nich zglosiles znam juz taka sprawe

Gość robert 27 oooooooo
Podnoszę

Gość robert 27 oooooooo
sensual seduction dziękuje za radę a czy mozesz napisac mi cos wiecej w tym temacie

Gość robert 27 oooooooo
sensual seduction Dowiedzialem sie takze ze bylo juz kilku pracownikow przedemna ktorzy odeszli tez pracowali tam po ponad miesiac i nie dostali wynagrodzenia

najlepiej to zadzwon anonimowo i dowiedz sie wszystkiego,,,,,,,,,,nic nie masz do stracenia zadzwon, przedstaw cala sytuacje i oni ci powiedza co i jak a wtedy na spokojnie podejmij decyzje czy pociagasz sznureczek czy nie:)

Gość robert 27 oooooooo
Dziekuje za informacje