Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJA69

TORBIEL JAJNIKA

Polecane posty

Gość MAJA69

CZEŚ Ć DZIEWCZYNY CZY KTÓREJŚ Z WAS LEKARZ PRZEPISAŁ LUTEINE PRZY TORBIELI JAJNIKA ?

Gość Guzia 79
Zależy jaką dużą masz tą torbiel i co w niej siedzi :) Nie chce Cię straszyć, ale namawiam Cię do wizyty u jeszcze jednego gina, a jeżeli torbiel jest duża (i zależy jaką ma strukturę) radzę nie szpikowac się lekami tylko ją usunąc laparoskopowo. U mnie też pierwszy lekarz wykrył torbiel (4,5 cm), ale się okazało że to było tylko "ubranko" dla guza (1,5 cm), który okazał się rakiem złośliwym niestety. Dodam, że mam 30 lat. Pozdrawiam.

U mnie pierwszą torbiel wykryli jak miałam 16 lat, dostałam leki i nie pomogły, miałam operację. Po pięciu latach powtórka. Teraz mam 24 lata i spodziewamy się z mężem naszego pierwszego dziecka. Przez te operacje poroniłam pierwszą ciążę, bo miałam ciążę pozamaciczna (niedrożne jajowody, zrosty po operacjach), teraz na szczęście wszystko się udało. Zamiast operacji wolałabym leki, które by mi pomogły. Przed zajściem w ciążę miałam torbiel na jajniku, ale dostałam tabletki i wchłonęła się i teraz jest ok.

Gość maja69
dziękuję dziewczyny że napisałyście o co chodzi muszę się wybrac jeszcze do innego gin i potwierdzić wielkość tobieli