Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kubuniowa

Desery dla niemowlakow

Polecane posty

Witam mam pytanko- jak sie robi kisiel dla dziecka? Tzn wiem ze potrzebuje owoce i make ziemniaczana (robilam, a w sumie bardziej probowalam robic ale nie wiem czy wyszlo :P ) ale jakby znalazl sie ktos zyczliwy i wytlumaczyl krok po kroku jak chopu na miedzy to bylabym wdzieczna :D W ogole jak macie jakies fajne przepisy na desery to takze poprosze :) Z gory wielkie dzieki i przepraszam za ewentualne bledy :P

gotujesz owoce do iekkosci i przecierasz przez sitko.w odrobinie wody rozpuszczasz skrobie ziemniaczana.gotujesz przecier i do wrzacego wlewasz roztwor ze skrobi mieszasz i powinno wyjsc

o dziekuje bardzo :) Czyli dobrze robilm tylko pewnie za malo tej skrobi bo nie mialo kislowatej konsystencji raczej :D Jak macie jeszcze jakies inne przepisy to ja bardzo chetnie :)

a moze galaretke owocowa?robisz przecier z owocow jak na kisiel tylko ze dluzej odparowujesz z nadmiaru wody.czasmi samo sie zetnie jak dzem ewentualnie troche zelatyny :)

O fajne pomysly :) Tylko z miodem to zaczekam bo moj maly ma 8 miesiecy niecale i sie troszke boje

Gość deserek
gotowany ryż zmiksować z dwiema łyżeczkami mleka modyfikowanego oraz z owocami odpowiednimi dla wieku dziecka, ja zaczęłam od gotowanego jabłka kisielek też robię :)

moze sproboj mu dac narazie troszeczke na sprobowanie na czubku lyzeczki i zobaczysz czy cos sie bedzie dzialo. jeszcze mozesz zrobic nalesniczki na mleku modyfikowanym z jakimis dodatkami

Gość deserek
koktajl jogurtowy: jogurt naturalny świeży owoce np. banan, brzoskwinia 2 łyżki cukru szklanka mleka owoce umyć, obrać, pokroić na kawałki, zmiksować z resztą składników