Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd 35

skaza białkowa, czy pomimo podawania bebilon pepti dziecko ma mieć szorskie

Polecane posty

Gość ekd 35

policzki oraz zmiany na rączkach i tułowiu, mój pediatra bagatetylizuje to

Gość ekd 35
nik nie wie

hej, moja córeczka miała to samo. Mniej więcej w 7-8 miesiącu zaczełam jej podawać kaszki mleczne zamiast piersi i wtedy pojawiły sie takie szorstkie czerwone zmiany szczególnie na rączkach i dach + zaparcia. Pediatra kazała odstawić wszytsko co było z mlekiem krowi przepisała bebilon pepti 2 i taka maść robioną w aptece do samrowania zmian. w 2 tyg wyleczyłam skóre na taej kuracji. Teraz mała ma 2 lata i nadal nie podaje jej mleka krowiego, czasami tylko sprawdzam czy juz jej mineło - daje troche jogurtu czy zwykłego mleka modyfikowanego i za każdym razem jest co raz lepiej czyli mniej zmian na skórze i brzuszkiem tez nie raguje jak wczesniej :)

moja córeczka też po bebilonie pepti miała szorstką skórę i lekarka zmieniła na nutramigen, po którym wszystko znikneło

Gość gosik062007
wprowadzajac bebilon pepti rownoczesnie zmienilam mycie mydlem na kapiel w oilatum i skora sie wygladzila. na twarzy wrocily wysypki po jakims czasie, ale to zupelnie od czegos innego. proby wprowadzania jakiegokolwiek nabialu konczyly sie u mnie katastrofa