Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margotka89

diane 35 - leczniczo znaczy antykoncepcyjnie???

Polecane posty

Od pół roku zażywam Diane 35 w celach leczniczych (problemy z gospodarką hormonalną). Zaczęłam je zażywać tak jak przepisała lekarka, czyli jak zawsze w celach leczniczych- od 4 dnia cyklu. Czy w takim razie, jeżeli stosuje je stricte leczniczo, nadal maja wlasciwosci antykoncepcyjne? Proszę o rozwianie mych wątpliwości :)

Gość eh lepiej zwroc siedo...
antykoncepcja u diane 35 to wynik wysokich hormonow ten lek stosuje sie do pol roku jest silny na watrobe lepiej skontaktuj sie z lekarka jesli masz zaburzenia homronalne to nie daine ona ma wlasciowosci lepsze na cere niestety jest silna i rozwala watrobe wiem co mowie zrob sobie alat i aspat lepiej

Diane 35 jest mocne i wiąże się z dużą dawką hormonów - i własnie dlatego lekarka mi go przepisała. Czyli fakt, że zażywanie zaczęłam od 4 dnia cyklu nie wpływa na właściwości antykoc.? Zakładam, że zażywam poprawnie:)

pierwsza tabletke z pierwszego opakowania bierzesz w pierwszym dniu okresu... bierzesz 21 dni i potem masz te 7 dni przerwy. 8 dnia zaczynasz brać na nowo i tak znowu przez 21 dni itd... jesli zażywasz tak to jest wszystko w porządku.

Gość KOLOROWA244
jasne ze tak :)

Sprawdziłam na starych receptach:Zaczęłam zażywać w 5 dniu cyklu, czyli po 5 dniach od pierwszego dnia wywołanej innym lekiem miesiączki, później standardowo - 21 dni brania, 7 przerwy (mnien więcej w połowie okres) - 21 - 7 itd..

Gość jeśli bierzesz regularnie
to działa antykoncepcyjnie