Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na dniach

zapakowana torba

Polecane posty

Gość na dniach

Zaczelam pakowac torbe do szpitala,siadlam zadumalam sie i nie moge uwierzyc dziewczyny ze te 9 miesiecy tak szybko zlecialo-porod tuz tuz :D Wsadzilam do torby : Podklady poporodowe -sztuk 10 (nie za malo,nie za duzo???) Podpaski porodowe (bella baby) sztuk 10 czy wiecej?? chusteczki nawilzone dla dziecka 2 koszule nocne (jedna z otworem na piersi) 2 reczniki szlafrok 2x skarpetki majtki jednorazowe dla kobiet masc bepanthen,alantan oraz przybory kosmetyczne dla siebie. dla dziecka zadnych ubranek poniewaz w moim miescie w moim szpitalu dziecko ubieraja w te rzeczy ktore sa w szpitalu,mam tylko ubranko na wyjscie. Czy o czyms zapomnialam???

Gość Iwona85i
Ja bym jeszcze dorzuciła biustonosz do karmienia i wkładki laktacyjne. Do podmywania bym wzięła Tantum Rosa. Radziłabym też wziąć coś do podgryzania po porodzie, np. suszone śliwki, biszkopty. Koniecznie weż też wodę mineralną.

wiecej podpasek poporodowych :) ja zuzylam 3 opakowania przy wymiane okolo 6-7 na dobe. Przydadza sie tez majtki jednorazowe, chocia zlepsze od nich beda zwykle duze majty z bazarku- takie, zeby nie bylo szkoda ich pozniej wyrzucic, bo sie poplamia. Jednorazowki sa niewygodne, mi troszke sie darly i uciskaly. Dla dziecka u nas w szpitalu ubranek tez nie trzeba bylo, ale pampersy, spirytus do pepka , gaziki i mokre chusteczki owszem, wiec na wszelki wypadek zorientuj sie jak jest u Ciebie. Szlafrok w takie upaly nie przydaje sie kompletnie, a zajmuje duzo miejsca :)

Gość na dniach
a nie glupio tak bez szlafroka?

Gość mamuska juz niedlugo
u mnie w szpitalu wymagaja jeszcze paczki pampersow 3-6kg, kremu na odparzenia oraz husteczek do przecierania pupci dziecka

Gość Iwona85i
Jak będziesz miała koszulę do kolana to szlafrok ci się nie przyda. Ja rodziłam w marcu i tez nie używałam szlafroka. Wtedy było gorąco na sali, a co dopiero teraz.

Gość majty poporodowe
Hartmana polecam. takie z siateczki elastycznej. nic nie uciskają, są bardzo wygodne.

hmmm glupio-nie glupio, ja tam bylam bez, a rodzilam miesiac temu :D wiekszosc babek bylo bez szlafroka, bo i po co w takie upaly sie grzac...Pozatym na porodowce wszystkie babki sa tak piekne, ze nie zwraca sie uwagi na to, czy w szlafroku sa czy bez :P no i po porodzie bedziesz sie mega pocic ...Bynajmniej ja tak mialam- nigdy nie bylo z tym problemow, dopiero teraz moj organizm sie "uregulowal".

Gość na dniach
a jak myslicie rzeczy dla siebie(ubrania) zabrac ze soba odrazu czy niech mi przywioza to w co bede sie ubierac wychodzac ze szpitala? mam nadzieje ze nie tylko ja łapię taka schize ;]

wez sporo podpasek . przy kazdym karmieniu malego u mnie zaczynal sie potop . mialam 20 podkladow poporodowych i paczke podpasek bella . nie wiem jak inne ale mnie po nacinaniu podklady bardzo ranily - wolalam podpaski

a rzeczy na wyjscie mi przywiezli . a wez lepiej ciuszki dla dziecka bo ja na poczatku nie wzielam ale pozniej jak zobaczylam w co mi ubieraja malego to od razu kazalam przywiezc malemu cjego ciuszki . i wez swoje pampersy

Gość na dniach
podkladow poporodowych mam 3 paczki pakowane sa po 5 sztuk,takze mysle ze mi powinny starczyc,moze dokupie jeszcze te duze podpaski bella bo 10 to tez mi sie wydaje malo.

Ja rodziłam w Maju, wszytsko co masz ok ale dla dziecka jakieś ciuszki no i dla siebie, ja wziełam małej Body x4 Skarpeteczki x3 Czapeczkę Łapki a na wyjście ze szpitala, rajstopki i sukieneczke. sobie wziełam wygodny dres na wyjście i jakieś kosmetyki żeby wyglądać jak człowiek ale i tak córeczka była najważniejsza nie ja:)

Gość kobity powiedzcie mi
jaką torbę pakujecie? ja z pierwszym dzieckiem miałam taką małą sportową, ale teraz już wiem, że się do niej nie zmieszczę. wcześniej miałam szpital bliziutko i jak czegoś zabrakło to po prostu wysyłąłam męża, pół godzinki i przywoził co było trzeba. teraz to będzie cała wyprawa. nie mam pojęcia czy wziąć taką walizkę jak się podróżuje, czy kupić coś innego? a może dwie torby? jak myślicie? jakie macie doświadczenia i obserwacje?

no ja tez na dniach bede rodzic,tez u mnie w miescie nie wymagaja ciuszkow dla dziecka dziewczyny a skad jestescie??pozdrawiam ja ze slaska

Ja wziełam taką na kółkach i żałuje wszytskie miały sportową torbę taką dużą, a ja z moja torba na kółkach widziałam jak pielęgniarki głupio się gapiły, jedna się zaśmiała i powiedziałą "przyjechała paniusia z miasta" jak zobaczyła że mnie to nie bawi to już nie komentowała

ja mialm dwie torby takie sportowe nie duze , jedna dla siebie druga dla malego

Gość kobity powiedzcie mi
ja wlaśnie myślałam o takiej na kółkach, bo innej nie mam poza tą małą sportową. ale chyba jednak zrezygnuję z pomysłu. może jednak wezmę dla siebie tą małą co mam i dla dziecka wykombinuję podobną, tak nawet chyba będzie lepiej, w razie czego położne nie będą mi grzebały w moich rzeczach;)

Gość warto jeszcze wziąść
dokumenty ciążowe i swoje, dowód osobisty, ubezpieczenie sok jabłkowy coś do podmywania + ręczniki papierowe do osuszania krocza coś do czytania kocyk dla dziecka kubek i sztućce

Gość SZCZOTECZKA DO ZEBOW
pasta, zel pod prysznic, waciki lub wate (przyda sie), luzne dresy, koszula nocna niepotrzebna, wystarczy duzy podkoszulek, tez wygodniej karmic. Aparat Fotograficzny!

a i jeszcze szczotka do włosów, i szampon za leży jak długo tam będziesz ja niestety byłam tydzień i mąż musiał dowieść mi szampon, strasznie szybko włosy mi się przetłuszczają w domu myje codziennie tam myłam co dwa dni bo wszytsko mnie bolało ze nachwylic sie do umywalki nawet...

Gość na dniach
ja tez jestem ze slaska,czyli wszystko mam zapakowane mysle ze niczego nie przeoczylam :P torbe mam taka sportowa nie za duza ale nie wchodzi do niej wszystko i wsadzilam te podklady porodowe do reklamowki i pojde z siatka :D wali mnie to czy sie na mnie beda glupio patrzec czy nie :P

droga na dniach:)a w jakimszpitalu bedziesz rodzic??ja we wojwodzkim w tychach pozdrawiam,

Gość mama tez
ja mialam walizke na kolkach-w niej podzieloneosobno ubrania dla siebie, ubrania dla malego, brudy. Bylo mi wygodnie ja wysuwac i wsuwac pod fotel a jak karmilam malego na siedzaco obok lozka to tylko wysuwalam sobie walizke troche spod fotela i wygodnie opieralam stopy