Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokopiko

Czy jestem w ciąży???

Polecane posty

Gość lokopiko

Wiem, wiem...ten temat by już milion razy. Wiem również, że zaraz odezwą się na tym forum osoby które będą mnie krytykować i wyśmiewać... Jednak mam nadzieję, że znajdzie się jakaś osoba, która podpowie mi co robić... Otóż mam 19 lat i od roku kochamy się z moim chłopakiem.. zazwyczaj używamy gumek, ale ostatnio muszę przyznać...poniosły nas emocje i nie zabezpieczyliśmy się...było to 15 sierpnia. Mój okres mimo, że miesiączkuję od paru lat ciągle jest nie regularny, raz trwa 29 a raz nawet 34 dni... ostatni okres dostałam 26 lipca a wcześniejszy cykl miał 33 dni. Do dziś nie mam okresu... dziś troszkę pobolewał mnie brzuch i już cieszyłam się, że dostane okres, a tu lipa... czy są duże szanse, że jestem w ciąży?? Czy mogę już zrobić test ciążowy czy to jeszcze za wcześnie?? Nawet nie wyobrażacie sobie jak ja się boje....

Gość nic nie mów plisss
To zależy czy on w tobie doszedł?

Pewnie miałaś dni płodne.. nie wiem..jesli tak to nieciekawie.. skoro masz taki długi cykl to na pewno dostaniesz jeszcze okres.. nie martw sie..

Gość lokopiko
Dziś w nocy chyba nie zasnę... liczyłam na to, że dostane okres wczoraj albo dzisiaj... w tym roku piszę maturę...jakbym teraz zaszła w ciąże to akurat podczas matur bym rodziła... jak tylko o tym pomyślę to miewam czarne myśli...:(

Doszedł w Tobie?? Kurcze... a co na to twoj facet?? ajjjj... zrób test.. mogłas wziac tabletki po..ale nie pomyslalas..

Gość lokopiko
Mój facet...hmmm on do siebie nie dopuszcza takiej myśli, że ja mogłabym być w ciąży...ale jeśli to jest prawda to masakra...ja wiem, że jakoś by się to ułożyło, ale nie tak miało wyglądać moje życie...jak zwykle musiałam wszystko zawalić:(

Jeszcze nie jestes w ciazy!!!!:P nie dopuszczaj do siebie takiej myśli... zrób test...albo idz do lekarza...

Gość kup test
Zamiast żyć w niepewności kup test. To koszt ok 10 -20 zł 3 minuty czekania i albo ulga albo ulga. Niczego już nie zmienisz. Albo jesteś albo nie. Bez sensu czekasz na cud. Okres się spóźnia o miesiąc - proste mogę być w ciąży - robię test. I albo jestem albo nie. Choć rzadkością jest to by okres się aż tak spozniał ot tak sobie,,, niestety...

Gość magdaIenka
29 - do 34 to jest regularny cykl, nieregularny jest jak masz raz 26 a raz 40 a raz 70. Pociesze cię że wyliczenia mogą mówic że byłas już po owulacji co najmniej 2 dni ale na wyliczeniach samych nie wolno się opierać. W zasadzie duzo tutaj zalezy od odpowiedzi na pytanie zadane wcześniej, czy facet doszedł w tobie? Jeśli nie to nie masz się raczej czego bać a jeśli tak to, no cóż masz się czego obawiać.

zrób test i po niepewności, ja dzis dostalam okresu :( a raczej woloałabym nie dostac marzy mi się dzidziuś :)

Gość lokopiko
A więc za waszą radą z samego rana po nie przespanej nocy kupiłam test... zrobiłam go i ujrzałam jedną czerwoną kreskę...co za ulga xD ale czy mogę być już spokojna?? Może powtórzyć test?? No i jeszcze jedno pytanie...dlaczego teraz okres spóźnia mi się o te pare dni??

Gość bo sie stresujesz

Gość magdaIenka
Ale jak miałas ostatnio 26 lipca to jest 32 dni cyklu a mówisz że masz cykle 34 dniowe więc zanim zaczniesz się stresowac bardziej to odczekaj 34 dni. Może wcale ci się nie spóźnia tylko po prostu masz dłuższy cykl