Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJUNIECZKA

Od kiedy dziecko powinno juz raczkowac ...?

Polecane posty

Gość MAJUNIECZKA

Moja córka ma 8,5 miesiaca i jeszcze nawet nie podejmuje prób raczkowania. Jest na etapie przewracania sie z pleców na brzuszek i odwrotnie i zaczyna pieknie siadac ale jesli chodzi o raczkowanie nadal nic....mam sie martwic ?

Kobieto moj syn najpierw zaczoł chodzic a teraz dopiero raczkowac he he nie masz się czym martwic moze w ogóle nie raczkowac są i takie dzieci :)

spokojnie, niektóre dzieci nie raczkują nigdy :) ja np nigdy nie raczkowałam, a mój synek zaczął niedawno, a ma prawie 9 miesięcy.

moja corcia tez nie raczkowala,a przesuwala sie na pupci i odpychala raczka... Zaczela chodzic okolo 15 miesiaca dopiero i raz dwa zaczela biegac i juz mi ucieka :) Syn chodzil jak mial rowno roczek i tez nie raczkowal. Moja mlodsza siostra pelzala na brzuchu.:)

Nie ma żadnego "powinno", każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Jesli masz wątpliwości skonsultuj się z pediatrą

moj zaczal arczkowac jak mial rowno 9miesiec,chodzic,jeden dzien przed rokiem:).Wszystko jest ok,tak jak pisza dziewczyny,nie wszystkie dzieci raczkuja,moj pierwszy syn nie raczkowal,poszedl od razu na nogi jak mial 11 miesiecy.Uwazam,ze raczkowanie to bardzo wazny etap w zyciu dziecka,rozwija polkule mozgowe dziecka.Jeszcze sie nauczy,daj mu czas.pozdrawiam

Gość mama niunii
moja raczkowała jak miała 6 mies. siostrzeniec jak miał 8, a meża siostrzeniec wcale, rzucał sie jak foka po podłodze