Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iizzzzzzzzzzzka

pieniądzę są najważniejsze

Polecane posty

Gość iizzzzzzzzzzzka

i to nie jest prowokacja ale tak odczuwam:P .żadnemu facetowi o tym nie mówiłam bo oni ma ją na tym punkcie obsesje nie zrozumieliby i mieli mnie za materialistyczną sukę. Dlatego duszę to w sobie,ostatnio otworzyłam się przed księdzem na niedzielnym obiedzie(jakiś miesiąc temu)to zaniemówił jak usłyszał mój wywód..Bo śmiałam mu uświadomić że nawet od tej przereklamowanej miłości są ważniejsze:P(wiem jestem straszna)mając je mamy większe szansę na udany związek,nie dlatego że inni sa z nami dla kasy ale dlatego że wszelkie problemy w związku możemy łagodzić np wspólnym wyjazdym(zwiazek ożywa na nowo)jakimś ciekawym wyjściem do fajnego miejsca to wszystko kosztuję)małżeństwa nie kłócą się o kasę kto ile wydał..większa sznasa sporów jak ludzie siedzą w 30 metrowym mieszkanku i patrzą sobie w oczy zajadając chleb z mortadelą..nie oszukujmy się:P Brak pieniędzy może rozpierdolić tą przereklamowaną miłość.

Gość dddddddddddddddddddddddde
poznałąm kiedyś chłopaka który na pierwszej randce oświadczył że pieniądze są dla niego nie waznę...to działa w dwie strony jakby wam laska wyskoczyła z taką rewelacja na pierwszym spotkaniu co byś pomyślał...?A no pomyślałbyś "skoro nieważne to znaczy że nie będzie do nich dążyła""to znaczy że za30 lat mając dzieci które chcą wyjechać ,zapisać się na angielski nauczyć gry wtenisa,czy na gitarze itd..i mając propozycje zmiany pracy na lepiej płatną powie "po co znowu stres tu już wszystkich znam boję się..po co przeciez mamy co jeść?"Boję się takich ludzi takiego minamlistycznego podeiścia do życia

Gość prawdaaaa23

Gość Edward z Puńska
Hmmm... nie powiedziałbym, że są nieważne. Są ważne. Ale na pewno nie najważniejsze. Żydzi jadący do Auschwitz ze swoimi brylantami i koliami też myśleli, że te pieniądze uratują im życie. Szybko przekonali się jak bardzo to było n i e w a ż n e . . . Słowem - w obliczu spraw fundamentalnych pieniądze tracą w hierarchii i to mocno. Jak człowiek umiera to co jest dla niego ważniejsze? By ktoś przy nim był i potrzymał za rękę czy aby popatrzeć na stos pieniędzy?

ja również uważam, że pieniądze są najważniejsze taki charakter, nie raz już słyszałam, ze jestem materialistyczną suką, dlatego teraz nie dzielę się moimi rewelacjami z innymi, tylko trzymam je dla siebie, bo mało kto naprawdę rozumie o co mi chodzi po pierwsze, nie zrozumie mnie nikt, to nigdy nie cierpiał głodu i upokorzenia pożyczki to nie była permanentna sytuacja, ale zdarzało się chodziłam głodna, a na pytanie koleżanek dlaczego nic sobie nie kupię, albo nie przyniosę kanapki z domu, mówiłam, że się odchudzam a co do życia uczuciowego, w pełni się z tobą zgadzam samą miłością człowiek nie wyżyje moi znajomi mają tendencje do głoszenia takich dyrdymałów, że "z ukochaną osobą przy boku, mogą żyć nawet biednie" a mnie ogarnia wtedy pusty śmiech:) ale, żeby nie było nieporozumień - pieniądze chcę mieć swoje chcę wydawać to, co sama zarobiłam nie interesują mnie związki czy układy, w których miałabym status utrzymanki doszło nawet do tego, że nie umawiam się na randki, kiedy wiem, że nie byłabym w stanie sama zapłacić za swój bilet do kina czy swoją kawę

Gość Powiem wam ze
jak poslubiłam męża i nie mieliśmy kasy, to było wiele kłótni o pieniądze i nie raz myślałam, żeby znaleźć kogoś innego. POtem jak już mieliśmy pieniądze, to skończyły się kłótnie, bo w zasadzie podstawą wszystkich poprzednich kłótni był brak pieniędzy. Bez pieniędzy raczej to wszystko rozpadłoby się...