Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dser

pytanie do nauczycieli!!!!Wazne

Polecane posty

Gość dser

Do kiedy muszę odbyć staż nauczycielski,żeby zachować uprawnienia?? Czyfaktycznie teraz owobiązuje 5-letnie okres??

wyjaśnij dokładnie w jakiej jesteś sytuacji, nie wiem, o jakim 5-letnim okresie mówisz

Nie ma czegoś takiego jak utrata uprawnien nauczycielskich.( wiedza na podstawie rozmowy z kuratorem w Krakowie )

z tego co wiem, to tylko pielęgniarki mają taki okres. Gdy nie pracują w zawodzie, to po zdaje się 5 latach muszą zdawać egzaminy.

Gość Strina24
Sama jestem w takiej sytuacji jak Ty, wg mojej mamy, która także jest nauczycielką, należy w okresie do 5 lat, po zakończeniu studiów nauczycielskich, podjąć pracę w zawodzie nauczyciela, inaczej uprawnienia przepadają.

Gość dser
Moja sytuacja wygląda tak: magister zarządzania plus kurs przygotowania pedagogicznego.Jestem 3 lata po skończeniu tego wszystkiego.Teraz chcę zacząć podyplomówkę,żeby uczyć majfy.Ale jak ją skończę (2 lata), to znowu własnie może mi ten kurs przepaść i będe musiała go powtórzyć. Czyli rozumiem,że najlepiej zadzwonić do kuratorium i się dowiedzieć?? Bo słyszałam własnie o tym 5-lewtnim okresie na podjęcie pracy,że niby potem przepadają uprawnienia nauczycielskie.No ale skoro ja chcę zrobić podyplomówkę i dopiero mieć wykształcenie w jakim chcę uczyć, no to jesli jest te 5 lat,to chyba się będzie liczyło od skończenia podyplomówki. Namieszałam,ale może zainteresowani zrozumieją :)

Gość przyszłą pani nauczyciel
a pyta na forume zamiast zadzwonić do kuratorium oświaty, wstyd

Gość dser
Wstyd by był, jakbym wystawiła gołą dupę przez okno ;P