Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabuntownika

Moj roczniak zrobil sie okropny!!!

Polecane posty

Gość Mamabuntownika

Mam rocznego synka. Jest kochany ale niestety ostatnio tak daje popalic ze szok ! Mam go chwilami serdecznie dosc :( Drze sie wnieboglosy i wije przy zmianie pieluchy i przebieraniu, sekunde nie chce sie sam zabawic i ryczy jak tylko znikne z zasiegu wzroku .. Przy jedzeniu tez ciagle cyrki, niby nie jest niejadkiem ale w krzeselku nie potrafi usiedziec i ciagle trzeba go czyms zabawiac. Spac nie chce, w lozeczku dzikie krzyki, wstawanie itp .. Fakt, niedawno byl chory no i ciagle jakis zabek wychodzi ale taki nieznosny to nigdy nie byl .. Moze to jakis kryzys roczniaka czy co, nie mam juz sily do niego !

Gość Mamabuntownika
Dodam jeszcze ze ostatnio w nerwach rzuca zabawkami, smoczkiem itp .. drapie mnie po twarzy .. jak mam sobie z nim radzic ??

Gość cza mu wlac i tyle

hejka. tez mam roczniaki, ale to kwadratu, wiec sie wypowiem;) moi zdaniem na zachownaie malego zlozylo sie kilka czynnikow. po pierwsze-to taki etap-bunt, chec poznawania swiata, a z drugiej strony caly czas lek separacyjny. pi drugie maly po chorobie troche sie rozpiescil i ciezko bedzie z nim wrocic do porzadku. ja tez tak miewam-po chorobie wszystko, caly plan dnia idzie w leb... ja uwazam, ze mimo wszytsko mam grzeczne dzieci, ale...: jak tylko wyjde z pokoju, choc na chwile, ida za mna z rykiem. w kuchni, lazience robia demolke. na spacerach nie chca siedziec w lozku, tylko chodzic... podczas jedzenia nie chca siedziec w krzeselkach. krzeselka ich parza... zabawki interesuja ich na chwile. najlepsze sa sprzety kuchenne........... z zasypianiem milismy problem, ale teraz wszystko wrocilo do normy... to tak w wielkim skrocie. reasumujac, czesc tych zachowan sama minie, ale z drugiej strony nie poblazaj malemu, wychowuj go pozdr.🌻

Gość o tak o
moja roczna corcia tez krzyczy jak tylko mnie straci z zasiegu wzroku, sama sie nie zabawi, bije po twarzy kazdego, rzuca zabawkami... chyba to taki wiek, mam nadzijeje ze jej to przejdzie...

Gość wychowywac
A na czym miałoby polegać to wychowywanie?? Wystarczy znać etapy rozwoju dziecka, by wiedzieć, że w krzesełku czy wózku nie usiedzi, bo energia w tym wieku je rozpiera. Wolałabyś dziecko autystyczne, gapiące się godzinami w ścianę? Płacze za Tobą, bo w tym wieku dobrze już wie, że bez Ciebie sobie nie poradzi. Chcesz z tym walczyć?? Jedyne, co podlega jakiejs interwencji, to bicie. Jednak nie wolno karac za to dziecka klapsem, tylko zdecydowanym "nie wolno" i odwróceniem uwagi. Roczne dziecko jest za małe, by poradzić sobie samodzielnie z emocjami, i bicie jest często przejawem tej niedojrzałosci.

wychowywac----zgadzam sie z twoja wypowiedzia. jesli o mnie chodzi, to wiem, ze sa to etapy w rozwoju moich dzieni i nie narzekam na nich. przeciwnie, chwale je przed kim tylko moge;) co do karania, to tyko zdecydowane NIE WOLNO powtarzane do usrania wchodzi w rachube. I MAM NADZIEJE, ZE WYPOWIEDZI Z BICIEM BYŁY ŻARTEM. CHOĆ DEBILNYM, ALE ZARTEM...