Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola17

Czy trzeba usuwać korzeń jeśli ząb wypadnie?

Polecane posty

Gość Ola17

Czy ktoś się orientuje?

Gość makilaa87322
niestety ale TAK wiesz dlaczego? bo jak korzen siedzi to wytwarza jakies zwiazki i zanieczyszcza krew przez co caly organizm, kiedys jak mialam robione badania na krew lekarka mi powiedziala przey odczytach ze cos tam wynosi tyle i tyle procent to bylo chyba cos o bakteriach albo zapaleniach i ja sie zapytalam a z kad ta liczba a ona mi powiedziala ze czasami od nieleczonych zebow albo korzeni przedostaje sie to do krwi i ja zanieczyszcza, a z zabkami tez swego czasu mialam problemy wiec wiem z doswiadczenia, fakt mozesz czekac zeby korzen usonac ja czekalam pare lat bo sie balam ale teraz mam zdrowe zabki i zdrowy organizm przez to

Gość Ola17
Nawet jeśli ząb był zdrowy? Ja z resztą miałam na mysli ząb po leczeniu kanałowym czyli martwy. Jak się usuwa taki korzeń? Operacyjnie u chirurga? Coś w stylu tak jak przy resekcji korzenia?

Gość oczywiscie ze nie trzeba
tym bardziej jesli korzen jest zdrowy. pozniej na takim zdrowm korzeniu mozna osadzic implant.

Gość veinticinci
a czy na martwym korzeniu można założyć implant? bo mam problem z mlecznym zębem któy jest już roztrzaskany a stały mi nie wyrósł i będę musiała pomyśleć i implancie

Gość AaliyahDanaHaughton
nie musisz usuwac korzenia, ja miałąm kanałowo leczona dwójkę, niestety cała sie odłamała i własnie na jej korzeniu mam zrobiony nowy ząb

Gość Ola17
Ale przecież ząb kanałowo się leczy jak korzeń jest chory.Sama już nie wiem.widzę że opinie są podzielone.