Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hogata83

czy warto wracac do Polski???

Polecane posty

I jeszcze jedno Diablica:)Ty tez mnie rozbrajasz kochana:)A ile myslisz ze mozna odlozyc miesiecznie w Anglii zyjac normalnie??

Gość lila.....10

Gość diablica i juz
ja wrocilam z wlasnego wyboru, zwolnilam sie z pracy i w ciagu miesiaca bylam w moim kochanym domku:-) i nie zaluje pomimo ze jest tak jak jest:-)

Gość diablica i juz
bylam kilka lat to wiem jak zycie wyglada....od podszewki wiec mnie zaskoczysz niczym!!! Poza tym wiem tez jak ludzie zyja i jak bardzo "odkladaja"!!! wystarczy miec jakis cel w zyciu i do niego dazyc a nie zyc z dnia na dzien jakby sie pieniedzy nigdy na oczy nie widzialo i tracic ile wlezie!!! A teraz mowisz o kredycie....brak slow

Ciesze sie ze tyle osob odpowiedzialo na moj topik:)Dzieki wszystkim bardzo.Chyba tak podsumowujac to wszystko zalezy od czlowieka jak ktos juz napisal niejednokrotnie.Mam znajomych ktorzy zapytani o tesknote za rodzina kiwaja przeczaco glowa-sa nawet szczesliwi ze wyrwali sie od "starych".Ja niestety tesknie za rodzicami,rodzenstwem.Rodzice sa coraz starsi,rodzenstwo rosnie-brat ma dziewczyne ktorej nawet nie znam.Zmarl niedawno ukochany wujek meza-nawet nie moglismy byc na pogrzebie.Nie mowie ze tu w Anglii jest mi bardzo zle.Czuje tylko ze cos waznego mnie omija-cos wazniejszego DLA MNIE niz wakacje zagraniczne czy markowe ciuchy...

Gość diablica i juz
.....A ZYCIE PRZECIEKA PRZEZ PALCE..... pieniadze to nie wszystko....

Diablica-odkladajac miesiecznie po 1000 funtow-co nie jest zbyt realne ale powiedzmy,po 3 latach nie mialabym Bog wie ile.No ale Ty wiesz swoje ja wiem swoje.

Gość teraz tak mowisz
a po jakims czasie mpobuty w pl bedziesz teskic za tym ze cie bylo stac na wyceczki zagrniaczne i markwoe ciuchy....

Diablica-jesli Ci ma ulzyc to prosze dawaj-mozesz po mnie pojezdzic:)Pozdrawiam Diablica cieplutko:)

Gość teraz tak mowisz
wsorry 36 tys. futnow w polsce to wg ciebie nie jest duzo?

Gość diablica i juz
no to uzalaj sie dalej nad swoja tesknota!!! to byloby na tyle:-)

Gość suzikjta
ta wracaj do polkski i zapiepszaj za 10zl na godzine. good luck.

Gość hayzel_eyes84
a ja chce jechac - masz bardzo bledne pojecie o tym czym jest emigracja! ale nie bede dyskutowala, jedz przekonaj sie, a pozniej porozmawiamy

Gość lila.....10
,,,mamy jakies tam oszczednosci...'' ,,nie mam wspomnien..."" - to twoje slowa... nie palam jadem i pewnie jestem starsza od Ciebie Droga Pani.... Ja tez bylam w Niemczech,2 lata,i mieszkalam w BARAKU!,gdzie zmywac naczynia trzeba bylo poza barakiem ,o lazience juz nie wspomne.... I powiem Ci ,ze nie zamienilabym tych warunkow na to Twoje mieszkanie w Anglii ani tego mojego skromnego zycie na to Twoje dostatnie tam. Mam teraz swoj maly dom z ogrodkiem i pojazd na czterech kolach. I prace za 1600 zl, i zadnych kredytow i starcza mi to co mam. I bardzo sie z tego ciesze. Wiem,ze w Anglii jest inaczej z tymi mieszkaniami,ale oszczedzac mozna zawsze. Nie pisze tego zlosliwie. Kazdy Ci powie,ze wyjezdza sie za granice po to by po powrocie zylo sie lzej,zeby nie musiec zaciagac kredytow na dom i jeszcze szukac dobrej pracy by potem te pozyczki wszystkie splacac.... Mysle ze gdybys miala odpowiednia ilosc oszczednosci,to nie zastanawialabys sie czy wracac czy nie. Niestety w Polsce sie zmienilo od Twojego wyjazdu,ale na GORSZE:(

Gość hayzel_eyes84
za zagranicznymi wycieczkami i markowymi butami teskni ten dla ktorym one sa sensem zycia;) wiec nie wmawiaj autorce ze za tym bedzie tesknic, ty widac jestes anty polka wiec wyjezdzaj jak najszybciej z tego kraju..

Gość teraz tak mowisz
tu nie chodzi o sens zycie.... oczywsice mozna bez takich wygod zyc. ale.... ''wszedzie dobrze gdzie nas nie ma''

Gość hayzel_eyes84
mala mi madre slowa! :)

Gość diablica i juz
lila.....10 ZGADZAM SIE Z TOBA W 100% CO DO STWIERDZENIA : "Mysle ze gdybys miala odpowiednia ilosc oszczednosci,to nie zastanawialabys sie czy wracac czy nie. " pozdrawiam:-)

Ja nie wyjechalam do Anglii zeby zarobic na powrot do kraju.Wyjechalam z mysla,zeby zostac tu na stale-ustawic sie jakos i zostac na zawsze.Nigdy nie przypuszczalam ze tak zaczniemy tesknic,ze po dokladniejszym poznaniu kultury angielskiej tak nam ten kraj obrzydnie.Gdybym wyjechala z zalozeniem powrotu to nie mialabym dzis takiego dylematu.I w tym cale sedno:)

Gość ANDREWWj
ALE Z WAS KRETYNKI Normalne.. Odezwaly sie baby po 30tce które tesknia za Polska bo lubia sobie chodzic w mieszkaniu w bloku w kapciach kupionych na targu, lub mieszkajace w domku jednorodzinnym obok biedronki. ;] Zalosne jestescie nie chcecie tam zostac bo nie potraficie sobie tam PORADZIC, czyli jednym slowem jestescie do niczego ;] Nie umiecie nawiazywac znajomosci oraz nauczyc sie troche tego angielskiego. Haha ZALOSNE BABY.

Hayzel_eyes-czekam wieczorkiem na maila:)Mam nadzieje ze mailowo uda nam sie pogadac o sednie sprawy-bo tutaj juz zaczyna sie robic goraco bo sie ludziska za bardzi napalaja;)

Gość hayzel_eyes84
no tak z takimi kretynskimi komentarzami tez jak niejakiego ANDREJA tez trzeba sie liczyc na cafe. Chlopie liczyc nie umiesz, jakbys byl madry to bys wiedzial ile mamy lat;)

Gość ANDREWWj
Nawet nie interesuje mnie to ile macie LAT problem z babskami zawsze jest taki sam.

Spoko hayzel-nie ma co sie znizac do poziomu niektorych:)Nie wszyscy potrafia normalnie pogadac-niektorzy musza dla poprawy wlasnego nastroju pojechac po kims.I maja prawo do tego:)

Gość hayzel_eyes84
hogato, poslalam krotkiego teraz, ale dluzszego napisze wieczorkiem. No ja sie troche gubie bo z doskoku jestem na kompie;) Ojej ja zawsze chcialam mieszkac w okolicach Liverpoolu Mala mi a ty w jakim uniwersyteckim miescie mieszkasz, bo jak napisalas ze w jednym z najdrozszych w uk to juz jestem pewna ze tam gdzie ja bylam;)

Gość ANDREWWj
Narzekacie tylko i nic wam nie pasuje, prosze bardzo.. droga wolna! Wracajcie sobie do Polski a po paru latach powiecie mezowi ''moglismy tam jednak zostac'' Poczekajcie .. bedzie jeszcze gorzej bez obaw ;) Zobaczycie tylko gdy zabraknie wam na prad albo wode.

Andrew pisze ze z babami zawsze problem...Musisz wiec kochany chlopaka sobie znalezc:)Pozdrawiamy Andrzejka ktory juz nie jest Andrzejem tylko jest juz Andrew:)

Gość ANDREWWj
Narzekacie tylko i nic wam nie pasuje, prosze bardzo.. droga wolna! Wracajcie sobie do Polski a po paru latach powiecie mezowi ''moglismy tam jednak zostac'' Poczekajcie .. bedzie jeszcze gorzej bez obaw ;) Zobaczycie tylko gdy zabraknie wam na prad albo wode.