Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hogata83

czy warto wracac do Polski???

Polecane posty

Fakt,zapomnialam ze na pierwszej stronie zamiscilam wzmianke o smazeniu najdrozszej kielbsy:)A plakac bede nie mamusi tylko mamusi i tatusiowi zeby bylo jasne:)

Gość kuba mmmm
no zawsze to dwa portfele a nie jeden...:D

Gość hogata i hayzel milo sie was
no tos mnie ubawil Andrewj - "nie znaja chleba z dżemem" Dżem (jam) - przeciez z angielskiego pochodzi!

Gość kuba mmmm
no wiesz MALA MI... w POLSCE moglaby zostac kelnerka,pomoca w kuchni albo pokojowka.....:) ale ma spore perspektywy jako recepcjonictka w hotelu:) w koncu zna angielski!!! hehe ale wiesz co,po co ma szukac wlasciwie jakiejs pracy jak jest mamusia i tatus....:) dostanie kieszonkowe jak nic! :D pozdrawiam PANIA HOGATA:D

Gość ktoś tu napisał wcześniej
ze wracac tylko na zakupy - popieram aczkolwiek rosnace ceny w polsce spowoduja że nie bedzie się opłacać nawet tam kupować a co dopiero mieszkać :D

Gość n-dubz
a potem z powrotem na budowe jarus, no nie?:D

Gość chwalisz sie czy żalisz
w Polsce wcale nie jest źle, ja bym nie potrafiła na stałe życ w Anglii i tak naprawdę być byle kim, bo co to za praca przy sprzątaniu?? Wracaj jeśli czyjesz, że to nie jest to. Brak znajomych i rodziny... ja bym nie umiała. Im dłuzej tam jesteś tym też tracisz znajomych bo oni już trochę o tobie też zapomnieli...

Gość heh autorko kochana
ja jestem kilka lat za granica , i chyba nie wrocimy , napewno nie teraz. nie patrzcie na wszystko troga materialna , bo to prawda pieniadze to nie wszystko :P ale powiem tez ze z tego powodu wiekszosc ludzi wyjezdza :O przyznam sie szczerze , w calym swoim polskim zywocie nie bylo by mnie stac na auto za 30 tys euro ... ale to nie o to chodzi , bo nie mam wyzej dupy niz nosa :D Tesknilam , kiedys , tak jak wy , plakalam . I przestalam :D mam meza swoje dzieciaczki i tu mam swoja rodzine , najblizsza, czym ze sa kolezanki jak masz swoje w domu?? dziadkow odwiedzamy na swieta i wakacje . Zostajemy tu ze wzgledu na dzieci, bo perspektywy sa lepsze , wyksztalcic tu dziecko to jak pierdniecie , i pracy jest w cholere , nie to co w PL. moze kiedys na starosc nam sie odmieni i wrocimy jako staruszkowie do Polski

Sprawdź gdzie masz lepsze perspektywy, warunki, życia, zarobki, otoczenie,

Gość ediaka
Czy jest tutaj nadal ktos kogo serce jest rozerwane jak moje pomiedzy ojczyzna, rodzina, znajomymi a chlopakiem ktory jest w uk i ma dylemat...wracac- nie wracac?

Gość DOMO
Hi Ja mialem podobny dylemat, wracac czy nie wracac? Tutaj w UK mam dobra prace 29K rocznie i bonus i obawialem sie, ze wracajac do Polski strace plynnosc finansowa i niezaleznosc ale o dziwo po 7 miesiecznym szukaniu pracy w Polsce znalazlem firme szwajcarska, ktora bedzie mi placic tyle samo co w Anglii plus dodala mi auto sluzbowe do celow prywatnych. Umowa juz podpisana, za miesiac wracam na stale do kraju po 5 latnim pobycie w UK. Mysle, ze musi byc jakis impuls, zeby podjac decyzje, inaczej kazdy bedzie siedzial w UK, bo praca, pieniadze...etc Szukajcie pracy w PL bedac w UK, sa powazne firmy, ktore powaznie podejda do waszej kandydatury. Sam nie wiem czy przyzwyczaje sie do Polskich warunkow, czesto z czasow komuny ludzkie zachowanie ale przynajmniej bede mial co robic i moze predzej czy pozniej bede czul sie jak u siebie. W koncu i znowu. Powodzenia!!

Gość gość
Wlasnie wrocilam tydzien temu, w Irlandi mieszkalam 7 lat, prace mam ale pieniadze z niej mizerne (moze 2000zl wyciagne), ale mam 3 dzieci i maz nie ma pracy -jeszcze, wiec mam okropne zmartwienie, czy nasza decyzja byla sluszna, tym bardziej, ze wszyscy mowili" nie wracajcie" nawet moja mama, ktora w Polsce mieszka sama i bardzo by chciala miec kogos z nas przy sobie. Ale doskonale cie rozumiem, bardzo przezylam, gdy moja mama trafila do szpitala i zeby nas nie martwic, nic nam nie powiedziala, i nikt z nas jej nie odwiedzal (mam 3 rodzenstwa, kazdy z nas mieszka w innym kraju), moi tesciowie tez sa coraz starsi, bardzo bym chciala, zeby moje dzieci znaly dziadkow. I moj wiek, jezeli nie wrocilabym teraz, tylko poczekalbym jeszcze pare lat bylabym po 40, kto mnie przyjmnie do pracy w takim wieku? Czy nasza decyzja byla sluszna moge ci odpowiedziec na to pytanie za pare miesiecy. Jedno moge ci powiedziec, bieda jest tu straszna, ostatni raz bylam w Polsce 3 lata temu, wierz mi, wtedy bylo wizualnie ladniej niz dzisiaj, biede widac na kazdym kroku.

Gość powrócisz tu,gdzie....
emigrację wieloletnia mam za sobą,byłam sama jak palec i wytrzymalam,nie żałuję ,ustawilam sie finansowo na długie lata jak jestes z mężem/partnerem ,jest praca,mieszkanie,w miare dobrze funkcjonujecie,to nie spieszcie sie z powrotem owszem jest tęsknota,nostalgia-ale coś kosztem czegoś nie wracajcie jeszcze,jeszcze zarabiajcie,najgorsze macie za sobą do Polski zawsze zdązycie wrócić,ale tu makabra z pracą,a ludzie i tak będa zawistni-przerabiam to i czasami myślę,że tam tego nie czułam uzbrojcie sie w cierpliwość,dążcie do celu,powodzenia