Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Jak uzyskać zaświadczenie z USC potrzebne do ślubu?

Polecane posty

Czy wystarczy pójść z dowodem osobistym? Czy potrzebny jest akt urodzenia (gdzies obiło mi się o uszy)? Czy jeśli potrzebny, to ma być jakiś "świeżo" wydany, czy może być taki jaki mam od lat w domu? Pomóżcie proszę bo te sprawy papierkowe mnie kiedyś zabiją!

Gość bierzesz a
kt urodzenia z urzedu miasta mowisz ze podszebny do slubu konkardowego lub cywilnego niesiesz do usc i oni ci wydaja :)

Gość mus wazny 3 miesiace
wiec musisz pobrac go przed slubem

po zaswiadczenie idziesz do swojego USC z dowodem, a akty urodzenia nei sa w urzedzi emiasta tylko wlasnie w USC tam gdzie sie urodzilas

Gość akt urodzenia to wydaje usc
własciwy do miejsca urodzenia, oczywiście po uiszczeniu odpowiedniej opłaty w kasie urzedzu miasta

Gość bierzesz a
kt urodzenia zurzdu miasta i niesiesz do usc i tam ci wydaja dziewczyny cos motaja ja nic nie placilam za w urzedzie miasta a w usc 70 zl ;)

Gość bierzesz a
urzad stanu cywilnego nie ma nic do aktu urodzenia ;/

Ja już mam akt urodzenia, z tym że stary. Czy to musi być świeży? Przecież data mojego urodzenia sie nie zmieniła!

Gość frhwyfajsg
a czy to zaswiadczenie jest wydawane na 1 druku dla 2 osob ? czy sa 2 druki dla 2 osob i kazda placi po 80 zl? ktos sie orientuje??

ja najpierw wyciągałam akty bo mąż i ja z tego samego miasta,wydali nam bezpłatnie,potem umówiłam się na spotkanie z kierowniczką,tam dała nam zaproszenia na nasz własny ślub,wyznaczyliśmy datę i godzinę,pytania o nazwisko moje i dzieci,dowody do wglądu i tyle.