Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamama

Samotna matka chrzestną

Polecane posty

Gość mamamamama

Witam, czy samotna matka lub osoba żyjąca w konkubinacie może zostać chrzestną, czy idąc do spowiedzi ksiądz da jej rozgrzeszenie? Proszę o poważne odpowiedzi

Gość sądze ze nie może
niestety....moja szwagierka ma dziecko chodzi do komuni ale poza tym nie moze raczej byc chrzestną- nieslubne dziecko

Gość mamamamama
Dzieki za odp. Czy ktos mial podobne doswiadczenie i wie na 100%? No wlasnie szwagierka poprosila mnie o bycie chrzestną, niby dostalam zezwolenie, ale ksiadz o nic nie pytał. Teraz są schody, bo ona mn ie zmusza do pojscia do spowiedzi, a jak chrzcilam swoje dziecko, to ksiadz nie pozwolil mi isc do spowiedzi. Szwagierka nie kaze mi mowic ksiedzu calej prawdy i isc potem do komuni na pokaz,bo co ludzie powiedza.... Jednak dla mnie taka spowiedz jest niewazna i wole wcale komuni nie przyjmowac. Chrzest jest juz w niedziele, wiec juz nie zmieni chrzestnej. I wlasnie mam dylemat czy isc do spowiedzi i co ksiadz na to powie

Gość
tak, moze, ja jestem samotna matka, zyje w konkubinacie, w dodatku nie z ojcem dziecka, malo tego, nie mam bierzmowania, a poszlam do ksiedza, dal mi zaswiadcz i nie pytal o nic. chcrzesta zostalam w ubiegla niedziele:classic_cool: