Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SweetChocolate

Czy na studiach tez trzeba przynosci usprawiedliwienia??

Polecane posty

Gość SweetChocolate

zazwyczaj max nie mozna byc 3 razy (zalezy od regulaminu studiow) a w praktyce wykladowcy ustalaja wlasne reguly (dotyczy cwiczen i laborek)

u mnie wyklady na 1 roku sa obowiazkowe :P wiec jak sie ktos uprze to na wyklad zwolnienie etz tzreba miec :D

u mnie mozna bylo nie byc 3 razy nie usprawiedliwionym, jesli bylo zwolnienie lekarskie to sie nie czepiali

Gość max nie mozna byc 2x
pozniej to tylko zwolnienie lekarskie a nie "od mamusi"

sugerujesz ze PŁ jest nienormalna uczelnia? :o a max nieobecnosci ustala regulamin- oddzielny dla kazdej uczelni

U mnie na studiach (panstwowa uczelnia,dzienne)bylo tak,ze na kazdych zajeciach mozna bylo nie byc max.2 razy.I prowadzących nie interesowało,czy to była choroba czy lenistwo;-)Jak sie przekroczyło te dwie nieobecności,to trzeba było zaliczyć dane ćwiczenia indywidualnie na dyzurze.

U mnie jest tak, że jak ćwiczeń w semestrze wypada 30 (czyli co tydzień) to można nie być 2 razy i nikogo to nie obchodzi dlaczego. Jak się natomiast przekroczy ten limit to owszem można zanieść zwolnienie tylko, że ono nic nie da, bo i tak trzeba zaliczyć materiałach na tzw. dyżurach

na wykłady możesz nie chodzić teoretycznie, a jeśli chodzi o ćwiczenia,to każdy ćwiczeniowiec ma swój własny system, to nie jest ustalane odgórnie, np. może cie nie być 3 razy i nie obchodzi go z jakiego powodu, a może wymagać zwolnienia lekarskiego,różnie

u mnie na studiach wiekszosc wykladow jest obowiazkowych :( ale na szczescie nie wszystkie :) jesli chodzi o cwiczenia to trzeba byc na wszystkich, jesli kogos nie bylo to tylko zwolnienie lekarskie. Jesli byla wejsciowka trzeba ja bylo zaliczyc....

i tak kazdy wykladowca ustala sobie indywidualnie, sa i tacy do ktorych mozna wcale nie chodzic i nei wyciaga konsekwencji

Gość a mi smutno bo..
co to znaczy laborek??

u mnie ćwiczeniowcy mówią że nie obchodzi ich co się z nami działo podczas nieobecności. każdą nieobecność trzeba odrobić na konsultacjach. zdarza się że nie tych konsultacji nie można zaliczyć po parę razy :-o