Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śliniak

podwójny podatek...wymeldowanie

Polecane posty

Gość śliniak

czy trzeba płacić podwójny podatek pracując w irlandii??? konkretny przykład: studiowałem w polsce, nie miałem dochodów...w październiku zamierzam wyjechać do irlandi, raczej na stałe...czy prasując tam od października muszę się rozliczać coś z polską skarbówką?? i jeszcze jedno, czy powinienem się wymeldować?

Gość nie wiem jak to prawnie wyglad
wyglada* ale ja wyjezdzajac 5 lat temu do niemczech nie wymeldowalam sie z polski jestem tu i tam zameldowana :) co do podatkow , ja place w niemczech w pl nic , ale ja mam obywatelstwo niemieckie wiec nie wiem jak to jest z irlandia ale po jaki ciort jeszcze w pl podatki placic??? pracujesz tam np w irladni tam sie ubezpieczasz itd

Gość śliniak
no też mi się tak wydaje, ale coś kiedyś słyszałam o podwójnym opodatkowaniu... a jak otrzymałaś obywatelstwo, tak z ciekawości pytam ;)

śliniak no też mi się tak wydaje, ale coś kiedyś słyszałam o podwójnym opodatkowaniu... a jak otrzymałaś obywatelstwo, tak z ciekawości pytam nie wiem jak z tym opadatkowniem :D a z mojej rodziny wszyscy maja niemieckie obywatelstwo :)

Gość jakbym czytala o sobie
obronilam sie w lipcu a w pazdzierniku bylam juz w uk. Podatek podwojny placilam za 1 rok gdy wyjechalam a raczej oni mi zwrocili

Gość śliniak
z tym że inaczej jest w irlandi, a inaczej w angli... a po emigracji wymeldowaliście się w polsce?

ja sie nie wymeldowywalam :D do teraz jestem w pl zameldowana:D

Gość było podwójne opodatkowanie
ale już tego nie ma. jeśli żyjesz i pracujesz w anglii czy irlandii nie masz obowiązku rozliczać się z polską skarbówka

Gość śliniak
wielkie dzięki za odpowiedzi :)