Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anettawawa

Błagam niech ktoś mi uswiadomi jak to w koncu jest z tą 7 dniową przerwa

Polecane posty

Gość anettawawa

Ma być 7 dni przerwy czyli w poniedziałek kończę i kiedy mam zaczać opakowanie też w poniedziałek czy we wtorek????

Ma być 7 pełnych dób bez tabletek.Jeśli w poniedziałek bierzesz ostatnią, to we wtorek wieczorem już nie bierzesz tabletki (we wtorek wieczorem ROZPOCZYNA się 1 doba bez pigułki, kończy się we środę wieczorem, kiedy rozpoczyna się druga doba i tak dalej).

zaczynasz zawsze tego samego dnia. to opakowanie zaczęłaś we wtorek, prawda? więc nowe zaczynasz tak samo. nie masz opisanych dni tygodnia na tabletkach? tak tylko pytam, bo u mnie to jest

Jak sie doliczysz to wyjdzie wtorek jak w mordę i właśnie tak bierzesz, we wtorek, jeśli ostatnią wzięłaś w poniedziałek.nie stanowi problemu jesli skrócisz przez przypadek przerwę ale nie wolno jej wydłużyć.

Gość ale wy sie nakrecacie
poniedziałek - ostatnia tabletka 1 - wtorek 2 - środa 3 - czwartek 4 - piątek 5 - sobota 6 - niedziela 7 - poniedziałek wtorek - pierwsza tabletka nowego opakowania

Gość anettawawa
Skończone w poniedziałek zaczyna sie we wtorek, następne zacznie sie w środe, następne w czwartek itd. Na innym forum dziewczyny pisały, że zaczyna sie w ten sam dzień co sie skonczyło. Ja tak brałam 3 opakowania mam nadzieję, że nic złego z tego nie wynika..??!

Gość anettawawa
Samasobie też tak właśnie napisała.

Gość anettawawa
Prosze niech ktoś odpisze - po pierwszym i drugim opakowaniu skróciłam przerwe o 1 dzień. Obecnie mam przerwe po 2 blistrze nie dostaje krwawienia. Czy to przez to skrócenie 7 dniowej przerwy do 6 dniowej? Czy możliwa jest ciaza?

Gość co opakowanie to inny dzien
rozpoczęcia zażywania

Gość anettawawa
CYTUJE: po 7 dniach przerwy należy rozpocząć kolejne opakowanie, nawet jeśli krwawienie nie wystąpiło lub nie skończyło się jeszcze (po 7 dniach przerwy czyli ósmego dnia) .... każde opakowanie ROZPOCZYNACIE ZAWSZE TEGO SAMIEGO DNIA DYGODNIA - zakładając, że pierwszą tabletkę przyjmujecie w poniedziałek to ostatnią przyjmujecie w niedziele, po 7 dniach przerwy kolejne opakowanie znowu rozpoczynacie w poniedziałek. Nie zlinczujcie mnie ale upewnijcie - WIĘC ZAWSZE BĘDĘ KOŃCZYŁA W PONIEDZIAŁEK I ZACZYNAŁA WE WTORKI TAK?

ranyanettawawanapiszę tak:kończysz w poniedziałekzaczynasz po tygodniu we wtorekopakowanie, które zaczynasz we wtorek znów kończysz w poniedziałek!!!!!!!!otwórz kalendarz, policz (do 21 nie jest trudno) i sprawdź na który dzień przypadnie 21 tabletka jeśli weźmiesz ją we wtorek

Gość anettawawa
ngLKA - dzieki, wiem wiem wkurzające to pytanie było więc dziekuje Ci bardzo za wyjaśnienie. Robiłam błąd zaczynałam dwa razy w ten sam dzień co kończyłam...

"Skończone w poniedziałek zaczyna sie we wtorek, następne zacznie sie w środe, następne w czwartek itd." z tego co napisałaś, wynika że przedłużałaś przerwy.