Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedem77

pomocy

Polecane posty

Gość siedem77

Choruje na bulimie przeplataną z anoreksją od ponad 3 lat, od tego tez czasu przestałam miesiączkować. Chciałam wiedziec jak to sie ma do cyklu, jak jest z tymi jajeczkami, czy jestem w stanie bezproblemowo zajść w ciążę? właściwie chodzi o to że NIE chce w nia zajść bo mam plany i cele do zrealizowania ale ostatnio kochałam się bez zabezpiecznia.. powiedzcie coś prosze?

Gość lukcjanka
najpierw musisz wyleczyć się z bulimi czy anoreksji- to podstawa -żeby twoje hormony zaczely prawidlowo funkcjonować i wrócil prawidłowy cykl...bo jak na dzień dzisiaejszy prawdopodobnie nie masz owulacji więc z ciąży nici a nawet jeżeli stałby się cud i zaszłabyś i masz nikłe szanse na jej donoszenie- twój organizm jest zbyt mocno wyniszcziny

Gość siedem77
ale wieksze prawdopodobienstwo ze przy braku okresu ktory jest spowodowany glodowkami- nie jestem w ciazy? ponad rok faszerowalam sie przeczyszczaczami itp.. A reszta co mysli?? prosze napiszcie!

Gość kamele0n
Moja znajoma miala anoreksje, i normalnie zaszla w ciaze przez to jej waga sie uregulowala i wyleczyla sie z anoreksji.

Miesiączka to efekt przebycia owulacji. Brak miesiączki oznacza brak owulacji.Nie jest to bezpłodność ale niepłodność (czyli czasowe ubezpłodnienie).Będzie trwało do czasu aż nie wrócisz do właściwej wagi i nie zapanujesz nad chorobą.Organizm broni sie przed ciążą bo uznaje, że jest za słaby.

Taka sytuacja oczywiście nie wyklucza możliwości zajścia w ciążę bo miesiączka wystepująca rzadko ale jednak występująca oznacza, że dochodzi raz na jakiś czas do owulacji.

Gość siedem77
wiecie taka sytuacja zdarzyła mi sie jednorazowo, okresu nie mam cały czas. Chodziło mi jedynie o to czy w tym jednym przypadku mogło do tego dojść. zdaje sobie sprawe z mojej głupoty i na przyszłośc będę bardziej uważała!