Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka Czarna

co sądzicie?? czy to sie opłaca??

Polecane posty

Gość Malutka Czarna

ja sie ucze ale tylko w weekendy a w tyg opiekuje sie corka brata bo szukal opiekunki i stwierdzil ze woli bym ja dostala ta prace iii poczatkowo mala byla przyprowadzana do mnie dostawalam 20 zl dziennie w tym okolo od godziny 7 do godziny 16 i czasem nawet do godziny 17 obiadki gotowac mialam z wlasnej kieszeni :/ Ublagalam brata o wiecej i mialam placone 25 zl dziennie i nie wazne ile godzin a od wrzesnia bede miusiala chodzic do nich do domu i juz o godzinie 7 bede musiala byc u nich w czym musze liczyc droge do nich okolo 40 min

Gość malutka czarna
Ile mniej wiecej zarabiaja opiekunki? czy moj brat mnie wyzyskuje??

Gość nie ja bym sie nie zgodzila
smiechu warte,caly dzien z dzieciakiem za marny grosz jeszcze dojazdy... ty jeszcze musisz na bilet placic

Gość wejdz na forum
nanie,sprzatanie itp. tam sie dowiesz.

Gość Malutka Czarna
tak bylam tam na forum ale tak nikt mi nie odpisal Sama nie wiem co mam zrobic

Gość 1234567......
nieźle Cię brat wykorzystuje przecież licząc 20 zł x 22 dni robocze bo tyle średnio wypada to dostajesz raptem 440 no po podwyżce 550 i jeszcze musiałaś z własnej kasy obiadki gotować ....powinnaś żądać więcej kasy tym bardziej że teraz dojechać musisz w życiu za te pieniądze nie znaleźli by opiekunki do dziecka i jeszcze tak dyspozycyjnej czasowo

Gość Malutka Czarnulka
zawsze dziecko mialam od godziny 7 rano do okolo 16 ale czasem nawet do 17 wiec patrzac to jednak praktycznie caly dzien teraz ja bede chodzic do brata i przed godzina 7 musze byc i dostane zapewne 25zl za jeden dzien ja juz nie wiem co robic jak prosilam o wiecej to dostalam od "NIE PODOBA SIE COS TO MOZEMY SOBIE ZNALEZC INNA OPIEKUNKE"

Gość ja bym sie nie zgodzila
za 500 miesiecznie srednio 8-10 godzin dziennie bo nie wiadomo kiedy panstwo raczy wrocic. no i sprawa jedzenia, dojazdow.. jeszcze na 0 wyjdziesz. ja na twoim miejscu wolalabym bys na stazu takie same pieniadze a przynajmniej sie czegos nauczysz i masz doswiadczenie w cv

Gość Malutka Czarna
zawsze dziecko mialam od godziny 7 rano do okolo 16 ale czasem nawet do 17 wiec patrzac to jednak praktycznie caly dzien teraz ja bede chodzic do brata i przed godzina 7 musze byc i dostane zapewne 25zl za jeden dzien ja juz nie wiem co robic jak prosilam o wiecej to dostalam od "NIE PODOBA SIE COS TO MOZEMY SOBIE ZNALEZC INNA OPIEKUNKE"

Gość Malutka Czarna
Tak tylko ja chodze do szkoly wiec normalna praca odpada nie dostane wolnego na weekendy a co do jedzenia jak dostawalam małą do mnie obiadki gotowalam ja z wlasnej kieszeni a teraz jak ja bede chodzic do brata jedzenie dla siebie bede brac z domu jakies kanapki itp a jedzonko dla dziecka obiadki i sniadanka to juz beda

Gość Malutka Czarna
prywatna sekretarkaa nie daleko poznania

Gość 1234567......
ja na Twoim miejscu dałabym ogłoszenie że szukasz pracy jako opiekunka na pewno znajdziesz chętnych ....ale najpierw dowiedz się ile minimum płacą za godz bo tak powinno być płacone .....a jak znajdziesz pracę na lepszych warunkach kopnij brata w tyłek wykorzystuje Cię na bank a takimi tekstami że jak Ci się nie podoba itd.....daje jasny obraz jaka szuja z niego

to jest wykorzystywanie!!! a dziecko ile ma lat?

Gość coś kręcisz
Dlaczego nie dostaniesz wolnego na weekendy w normalnej pracy na etacie, albo choćby na stażu ??

dziewczyno przeciez to co on Ci placi to smiech tym bardziej ze mieszkasz niedaleko duzego miasta.ja mieszkam w malym miescie i minimum dostawalam 5 . radze Ci znajdz sobie inna prace jako opiekunka zarobisz na pewno wiecej ab Twoj brat niech sobie kogos znajdzie ale watpie ze mu sie to uda za taka kwote.nikt nie jest glupi

Gość 1234567......
"a teraz jak ja bede chodzic do brata jedzenie dla siebie bede brac z domu jakies kanapki " ......w głowie mi się nie mieści że idąc do brata opiekować się jego dzieckiem masz brać własne jedzenie matko kochana co to za rodzina a ile Ty zjesz ? daj sobie spokój z nimi radzę Ci

Gość Malutka Czarna
nie wiem czy dobrze slyszalam ale z tego co slyszalam to okolo minimalnie to 5 zl za godzine ale nie wiem na 100 procent a jeszcze jedna sytuacja kiedys jak jeszcze dostawalam 20 zl za dzien to bratowa zaplacila mi 19,50 i powiedziala Młoda jutro ci dam 50 groszy bo nie mam drobnych :/

no wlasnie krecisz, weekendy masz przeciez wolne mozesz stazu szukac! zastanawiam sie czy to prowo, przeciez nikt normalny nie proponowalby 25 zl na 8-10h pracy!

niezle dajesz sie wykorzytywac - u mnie opiekunki biora min 1500 zl za miesiac za 9h dziennie (ale na prawde trudno jest znalezc za taka kwote, przewanie sa wyzsze), tylko jedzenie dla dziecka zapewniaja rodzice to praca na pelen etat wiec za tyle powinnien Ci placic - dodatkowo za nadgodziny

Gość Malutka Czarna
nie kręce i napewno nie dostane normalnej pracy nie dostane kazdej soboty wolnej i kazdej niedzieli a wtedy wlasnie chodze do szkoly

Gość Malutka Czarna
ja bym sie nie zgodzila - to nie jest prowokacja zapewniam i od początku pisze ze jeszcze sie uczę

Gość Malutka Czarna
Dziecko ma lat 3 a nie dostane weekendow wolnych bo ucze sie jao handlowiec wiec w soboty bym musiala chodzic do pracy a ja niechce zawalic szkoly

O ludzie. W połowie 'normalnych prac' sobota i niedziela są wolne. Z takim nastawieniem do końca życia będziesz zarabiać 400 zł :o

Gość Malutka Czarna
m a d z - a gdzie mieszkasz??

Gość Malutka Czarna
te verde no niestety u mnie w miescie nie ma na to szans chodzilam pytalam sie

Gość Malutka Czarna
nie zakladala bym topicu dla prowokacji a jesli chodzi o staz to nie moge raczej bo pobieram rente rodzinna

U Ciebie nie ma, to szukaj w pobliskich. Chyba, że uśmiecha Ci się pracować za 1,20 za godzinę.