Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przenoszone juz malenstwo

termin porodu z miesiaczki i usg macie ten sam?

Polecane posty

czy jest miedzy nimi duza rozbierznosc?

a do mam ktore urodzily to urodzilyscie w ktorym terminie?

Pomiędzy terminem z USG a terminem z miesiączki była różnica 3 tygodni. Termin porodu z Usg miałam na 22 maj, urodziłam 5 czerwca, ale był to poród wywoływany, więc trudno stwierdzić kiedy urodziłabym sama. Moja opinia jest taka iż termin z ostatniej miesiączki był prawdziwy .

Gość ja znowu miałam
termin z ostatniej @ miałam 3 dni wcześniejszy niż z usg natomiast wiem kiedy dokładnie miałam owulację - w 17 dniu cyklu czyli tak jak pokazywało usg urodziłam dokładnie 266 dni po owulacji czyli podobno po tylu dniach ile powinna trwać ciąża;)

Gość mama malego Danielka
Ja urodzilam dokladnie wedlug terminu z usg, nawet skurcze zaczely mi sie punkt 00.00 :) Termin z miesiaczki mialam na 13 sierpnia, natomiast z usg (kilku) na 10 sierpnia. Urodzilam 10 sierpnia o 6.06 rano.

Gość u mnie calkiem inaczej
z miesiączki na 25 września, a z usg na 15 listopada

Gość u mnie calkiem inaczej
miało być 25 wrzesień i 15 październik :)

Gość u mnie akurat
termin porodu wg om i usg byl ten sam i urodzilam dokladnie w dzien terminu.

Gość wrześniowa mamuska
ja mam temin z miesiaczki a 16 wrzesia a usg pokazuje ze maluszek jest mlodszy 10dni. wyjdzie wszystko w praniu ja obstawiam ze urodze po 20stym;)

Gość widia
Termin pierwszego porodu określiłam bez problemu ponieważ wiedzialam dokładnie którego dnia zaszłam w ciążę ,chociaż lekarz podczas pierwszego badania USG stwierdził,że dziecko jest starsze o trzy tygodnie,ale nie dałam sobie wmówić tej bredni.Córka okazała się po prostu ogromnym niemowlakiem i stąd pomyłka lekarza.Termin drugiego porodu określiliśmy na podstawie ostatniej miesiączki i tym razem lekarz ponownie dodał mojemu dziecku kilka tygodni ale urodziłam dokładnie tego dnia,ktory wynikał z daty ostatniej miesiączki:)

Gość Ewelinkaaaa
Do Widia- Ja tez wiem kiedy zaszlam w ciaze,ale jak poszlam na poczatku do lekarza to on mi zaczal mowic ze ciaza jest wczesna i termin mi wyznaczyl zupelnie inny niz z OM. wg OM wychodzi mi na 9.09 a wg USG na 23.09 mialas podobny przypadek,jak myslisz czego sie bardziej trzymac :)

ja mialam z OM na 13 lipca z Usg na 9 lipca a w koncu po probach wywolania majac bole a brak rozwarcia zrobili mi cesarke 15 dni po terminie..

Gość nnnnnniam
U mnie z miesiączki wychodził termin o 10 dni wcześniejszy niż z USG, a moje obserwacje pokrywały się dokładnie z tym z USG. Urodziłam 3 dni po nim (czyli 13 dni po terminie z miesiączki) i wody zaczynały się już zielenic. Więc nie wiadomo czemu wierzyc...

Gość widia
Hej Podczas pierwszej ciąży wiedziałam dokładnie co do minuty kiedy doszło do zapłodnienia:) Podczas drugiej ciąży margines błędu to był + - jeden dzien ale za każdym razem to badanie USG nie potwierdzało zupełnie wielkości ciąży,ale moje dzieciaczki po porodzie ważyły przeszło 4 kg i stąd mylna ocena podczas badania USG.

ja mam termoin z miesiączki na 15 października a z usg na 10 października. Lekarz trzyma się terminu z miesiączki. Usg tak wskazuje, bo mała jest po prostu dość duża

Gość Ewelinkaaaa
we wczesniejszym wpisie pokiełbasiłam wg OM wychodzi mi na 9-10 wrzesnia w wg usg na 23 wrzesnia dodam ze wiem kiedy dokladnie zaszlam w ciaze wiec ktorego sie trzymac lepiej?

Gość nnnnnniam
Ewelinko, ja też wiedziałam dokładnie który termin jest prawidłowy, ale to nic nie znaczyło dla lekarzy - dla nich liczyła się tylko ostatnia miesiączka i traktowali moją ciążę jako na skraju terminu (13 dni po terminie a więc prawie 42 tyg), choc tak naprawdę było to 40 tyg i 3 dni. Jak już byłam w szpitalu to podali mi zastrzyk na przyspieszenie skurczów, nie wiem czy aż tak żałośnie wyglądałam bo nie powiem trochę jęczałam :S ale bardzo dobrze że to zrobili bo parę godzin później mogłyby już byc kłopoty bo wody były już lekko zielone. A tak synek dostał 10/10 :D tak więc, wbrew temu co samemu się wie, lepiej trzymac się terminu wcześniejszego. Niby mówi się, że do 42 tyg jest ok, ale każdy dzień po 40 tyg niesie w sobie ryzyko komplikacji, sąsiadka miała przypadek uduszenia się pępowiną w 41 tyg, więc jak już są okolice 40 tyg to można zwiększyc częstotliwośc stosunków ;]

Gość Ewelinkaaaa
teraz to ja sie troche wystraszylam bo 13 dni to duzo jednak...ale wg usg wychodzi inaczej niz wg OM i lekarz moja ciaze na samym poczatku okreslil jako wczesna i wyliczyl zupelnie inny termin niz z OM