Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crystal lakeee

Królik czy chomik?

Polecane posty

Gość crystal lakeee

Pomóżcie wybrać, zaraz jadę po królka albo chomika :)

Gość crystal lakeee
:O pomoże ktoś? :)

krolik dluzej zyje,wiecej je,wiecej sra,ale bardziej sie oswaja,przyjdzie,obwacha,no i jest wikeszy-lepszy na przytulaka. chomik krotko zyje i jest zwierzakiem nocnym (ty spisz,on grasuje,on spi,ty chcesz sie bawic,wiec przesrane,wojna interesow),malo je,malo sra i malo sie oswaja

Gość gfd34
chomik syryjski samiec . Zajebisty jest ..

Może zanim pojedziesz po jakiekolwiek zwierzę to powinnaś o nim poczytać,kupić odpowiednie rzeczy,wyprawke? :o Królik jest drogi w utrzymaniu,potrzebuje kontaktu z człowiekiem,musi dużo chodzić,do tego dochodzą szczepienia itd. Zależy czego oczekujesz od zwierzęcia.Porównujesz dwa różne zwierzaki, które nie mają ze sobą nic wspólnego.

mialam kilka razy chomika ale wlasnie duzym ich minusem jest to ze krotko zyja... chomika mialam tez ze wzgledu na to iz klatka chomika zajmuje mniej miejsca i nie ma potrzeby wypuszczania go codziennie poza klatke, mniej sprzatania tez jest po chomiku, ale gdybym teraz miala wybierac to wolalabym krolika lub swinke morska

Gość crystal lakeee
dziękuję za odpowiedzi!

"nie ma potrzeby wypuszczania go codziennie poza klatke" Potrzeba jest,tylko leniwi właściciele stwierdzają,że nie.

moj chomik byl codziennie wypuszczany o godzinie 20 na jakas godzinke...wiecej czasu nie mialam,bo trzeba bylo nad nim stac,zeby wykladziny nie zniszczyl albo kabli...jak byla sesja i nie mialam kompletnie czasu,to potrafila tak szalec w klatce,gryzc klaty,halasowac..zeby tylko go wypuscic. ogolnie jest trudno trzymac zwierzaka w bloku.ja mam kroliki,ale tez ogromna klatke dla nich na zewnatrz...w zimie maja wewentrzna,mniejsza,ale wypuszczam je wieczorem na godzinke po szopie:)

Króliki miniaturki nie nadają się do trzymania zimą na dworze,w polskich warunkach.No chyba,że masz ta szopę ogrzewaną :o Mam nadzieje,że szczepiłas je na pomór i myxo? Królik musi minimum 5 godzin dziennie chdozić luzem,co i tak jest za mało dla tekiego zwierzaka.Mój chodził całą dobe.

Gość najlepszejsze
to są szczurki :) oswajają się bardzo szybko, są mądre, a do tego nie zajmują dużo miejsca.

do Kocyk jesli ktos ma odpowiednio duza klatke, kilku poziomowa z kolkiem i innymi bajerami to jesli sie go nie wypusci codziennie to nic sie nie stanie, dla krolika takich klatek nie widzialam, musialyby byc naprawde ogromne w zwiazku z czym uwazam ze codziennie trzeba by go wypuszczac. Chomika swojego tez wypuszczalam, ale to zalezalo juz od chomika. Mialam chomika spokojnego ktory bardzo szybko dal sie oswoic i do tego byl taki ostrozny i fajny, ze np. robiac lekcje przy biurku wypuszczalam go, chodzil sobie i nie probowal zejsc na dol, potem szlam ogladac tv bralam go ze soba, byl grzeczny i nigdzie nie uciekal, przychodzil jak go wolalam wiec problemow z wypuszczaniem nie bylo, ale mialam tez innego chomika ktory byl dziki, nie chcial sie dac oswoic, co go wypuscilam to uciekal w zakamarki, chcac go wypuszczac musialam sie niezle nagimnastykowac zeby odgrodzic mu miejsce gdzie moglby pobiegac i nie uciekl, wiec wypuszczalam go tak kiedy mialam wiecej czasu np w weekendy

Krolik!!!! ja mialam krolika przez 2 tyg - opiekowalam sie krolikiem brata mojego faceta i powiem wam ze to swietne stworzenie, bardzo madre, reaguje na polecenia prawie jak pies, jak pies chodzi za nogami i trzeba uwazac zeby go nie nadepnac :P

"dla krolika takich klatek nie widzialam" Królik nie ma żadnego spowinowacenia z chomikiem,nawet nie jest gryzoniem,więc trudno żeby kręcił się w kołowrotku czy wspinał po klatce.

no nie chodzilo mi akurat o jakies kolka, czy tu na kafe wszyscy musza sie czepiac slowek... hmmm nnie wiem jak to wytlumaczyc zeby wszyscy zrozumieli,chodzilo mi nie o bajery tylko o powierzchnie klatki, powiedzmy ze powierzchnia klatki chomika jest 100 razy wieksza od chomika, no to analogicznie gdyby ktos chcial zrobic klatke dla krolika 100 razy wieksza od niego bylaby juz roznica ogromna i nie widzialam tak wielkich klatek, ktore mialyby po kilka metrow ps. dla wyjasnienia liczbe 100 podalam przykladowo, nie liczylam ile razy jest wieksza taka duza 3 pietrowa klatka od chomika

jeszcze inaczej rzecz biorac to klatki dla chomikow sa na tyle duze ze chomik moze w nich normalnie biegac, bawic sie, ma do tego kolko w ktorym tez zuzyje troche energii, a nie widzialam zeby krolik w klatce mogl sie wybiegac