Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suknia inna

Co myślicie na temat tej sukni do ślubu cywilnego ?

Polecane posty

Gość ojojojojojojoj
jak Ci się podoba to bierz :). A te zaproponowane wyżej sukienki to jak dla mnie takie sobie :) To panna młoda ma być gwiazdą.

Gość Tulipany..
No bo tylko baba potrafila wymyslec ze w bialej nie mozna isc do USC. Niby czemu nie? bo co? a jak ktos nie jest wierzacy badz partner np jest zupelnie innej wiary a laska marzy o bezie i co nie moze? bo to tylko USC? same sobie zaprzeczacie. Nie jest nigdzie napisane jaki stroj obowiazuje w kosciele a jaki w USC, wiec przestanie w koncu tu pisac glupoty co niektore ze do USC to tylko skormna suknia. Kazdy zaklada taka jaka sobie wymarzy i tyle.

buhahah ja mialam koscielny slub i jakos nie uwazam ze cywilny jest gorszy i ze nie mozna sukni slubnej zalozyc juz wyrazilam swoje zdanie

Gość Tulipany..
Moze nawet panna isc w wsciekle czerwonej albo balowej czarnej przynajmniej bedzie zapamietana. a te sukienki co ktos pokazal do kolan biale - sorry w takim czyms to mozna isc na coctail party a nie na wlasny slub.

Gość Tulipany...
imili no to mi logicznie wytlumacz skad te kretynskie opinie ze w takiej czy siakiej nie powinno isc sie do USC czy kosciola? faceci tego nie wymyslaja...

Gość okropna ta sukienka
Każdy ma swój gust. Autorka zapytała i dostała odpowiedź. A teraz niech sama wybierze. Jeśli chce, może suknię ślubną ubrać na ślub cywilny. Dla jednych będzie wyglądało to głupio, dla innych nie. najważniejsze, żeby ona się w tym dobrze czuła, bo to jej dzień.

Gość okropna ta sukienka
Ale to nie chodzi o to, który ślub jest gorszy. To nie dlatego na slub cywilny głupio jest założyć białą krynolinę, bo cywilny jest gorszy. Chodzi o to, że są pewne kanony. Tak jak do opery nie ubierzesz dżinsów i podkoszulka, tak do cywilnego nie za bardzo pasuje biała beza. A to dlatego, że biała suknia ma swoją symbolikę, symbolizuje czystość, która w kościele jest ważna, ale ślub kościelny jest ślubem świeckim i nie obowiązuje tam religijna symbolika.

Ja tam lubię ekstrawagancję i należę pod tym względem do "odważnych" osób.... Jednak ta kieca to lekka przesada... Bynajmniej na taką okazję jaką jest ślub. Nie zapominaj ,że staniesz w urzędzie Państwowym i nie jedna osoba może sobie wtedy pomyśleć,że kpisz z powagi sytuacji :P Wiesz...Różni ludzie są na świecie...a ślub to nie bal przebierańców.

Gość Tulipany..
Czyli wszyscy ludzie na zachodzie co ida do USC w bialej sukni nie mieszcza sie w tzw kanonach??? Bzdura i tyle. Moim zdaniem wynika to z tego ze niestety w opinii spoleczenstwa ten koscielny jest jakby wazniejszy. np. ludzie sie dziwia jak ktos bierze koscielny a nie robi wesela, a jak ktos bierze w USC i nie ma wesela to to jest juz normalne. Myslenie wielu ludzi jest po prostu ograniczone i tyle.

Gość Tulipany...
ta konkretna suknia jest rzeczywiscie odwazna, no ale nie znaczy ze nie moze w niej pojsc. czasem bardziej komicznie wygladaja te odpicowane panienki spieczone na solarze w wiellkich bezach i diademie.

Gość A ty co wdowa że
we fioletach? Opłakujesz kogoś ? :P

kupuj! zaden z gosci nie powie ze ktos tam ktos tam wygladal lepiej niz panna mloda bo zrobisz furrore ta kiecka!!! a poza tym moze na jakis bal sylwestrowy ubierzesz:) tylko nie na czyjs slub no chyba ze panny mlodej baardzo nie lubisz ale nawet gdyby to nie niszcz nikomu najpiekniejszego dnia:)

Gość okropna ta sukienka
Tulipany Na zachodzie, np. w USA oni nie są katolikami, tylko protestantami. Ślubu udziela pastor (ślub konkordatowy) A w kościele protestanckim dozwolone są rozwody, dlatego można kilka razy ślub kościelny w białej bezie brać. I dlatego na filmach widzisz ludzi, którzy do ślubu idą w białej kiecy. Dla mnie ślub kościelny ważny nie jest, bo nie jestem wierząca. Mówię tylko o tym, że w świeckim urzędzie państwowym biała suknia, kojarzona z religijnym obrządkiem, nie pasuje. Tak jak na pogrzeb nie pasuje czerwona sukienka mini, szpilki i dekolt. I tak jak w operze nie pasują dżinsy. Inne są sukienki wieczorowe, inne są wizytowe, a jeszcze inne ślubne. Te wszystkie sukienki nosi się na różne okazje. Białej sukni z welonem też nie ubrałabyś na bal wieczorową porą, bo to nie miejsce na taką sukienkę.

Gość okropna ta sukienka
ale mówię, to slub autorki. Ona ma się czuć dobrze w tym, co założy.

Gość ojojojojojojoj
ja wiem, że się czepiać ale ubrać to możesz dziecko, albo siebie ale nie sukienkę. A co do tych skromnych sukienek w USC to się tak utarło bo kiedyś były 2 śluby ( i ten cywilny to był ten mniej ważny) i się potem po północy panna młoda z białej sukni w tą od ślubu cywilnego przebierała. No a teraz jak ktoś chce to może wziąć tylko kościelny (i już tego drugiego mniej ważnego nie brać) a jak ktoś się decyduje na weselicho ale ślub w USC to dlaczego ma nie założyć "bezy".

Gość suknia inna
Nie lubię skromnych sukieneczek do kolanka,to kompletnie nie mój styl. Od kiedy fiolet z róem to żałoba. A zresztą co do koloru mogę go zmienić.

Gość okropna ta sukienka
ojojojojojojoj Czepiasz się. "ubrać coś" w języku potocznym ma to samo znaczenie co "ubrać się w coś" lub "włożyć coś". Nie piszemy tu językiem literackim, tylko językiem mówionym.

Gość okropna ta sukienka
lub "założyć coś", żebyś nie pisała, że "włożyć" to można ubrania do szafy :D

Gość sukienusiaaa
szczerze? nawet jakby mi dawali ją za darmo, albo dopłacali jeszcze to bym jej nie włożyła... wg mnie okropna

Gość klhoigobi
Nie nie NIE!!!!okropna!!!!!!

Gość no chyba wam sie myli
mozna byc zwrioawanym kreatynwym i tak ldaej ale sukienka jest OBRZYDLIWA, kompletny BRAK GUSTY,wyczucia, elegancji i klasy.... takie cos to moga soebie w podstwowoka zakldac na przedsawtinie a nie naslub... jezeli chcesz sie jakos ;wybic; i lubisz niespotykane kreacje to moze znajdz cos zaskakujacego w pozytywny spsob a nie negatywny....

Chciałabym kogoś na żywo zobaczyć w takiej sukni. To na pewno byłoby niezapomniane przeżycie ;) Jeśli temat nie jest żartem i autorce faktycznie podoba się ta sukienka to OK. Od razu zaznaczam, że siebie w tym kompletnie nie widzę ;)