Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Keris886...

ile kosztuje budowa nowego domu?

Polecane posty

Gość normina
Nie przeplacilismy tylko dom jest duzy typu rezydencja 280m i srodek tez wykanczamy drogimi materialami.Dom stawiala nam firma skasowala za robocizne 70 tys reszta to materialy.Srodek wykancza nam firma tescia wiec na pewno nie zdziera z nas.A miasto szczecin

Gość jenniferka87waszaaa
normina mam nadzieje ze ty tego domu nie sprzatasz 280 metrow ... to chyba 2 sprzataczki..;)

Gość normina
hahaha...no tez jestem troche teraz przerazona ta powierzchnia ale poki co jeszcze tam nie mieszkamy chcemy sie wprowadzac pod koniec wrzesnia.mamy trojke dzieci wiec moze pomoga w sprzataniu...

Gość viera viera
jesli zwykly bez udziwnien to 200 tys powinno starczyc albo i mniej. duzo mozna zrobic wlasnymi rekoma - jesli sei choc troche na tym ktos zna. moj facet postawil chawire...jedna na kredyt druga bez obiciazenia... kupuje najdrozsze okna , dachowkie etc. nie chce nawet myslec ile wyniesie wykonczenie tego molocha

Gość viera viera
wlasnie sprzatanie :D to koszmar! dwadziescia okien plus 150m na parterze, tyle samo na pietrze plus poddasze ;/

Gość fjkiopg
stawiam szkielet 150 metrow w stanie sur.zew.zamknietym za 100 tyś

Gość keris886....
A moze lepiej kupic jakis duży dom na wsi i przewieźć go ciężarówką do miasta, gdzie mieszkam ? Pewnie wyszłoby dużo taniej

Gość takie tam duperele
300 tys. wystarczyło na domek kilka lat temu. Moi znajomi właśnie kończą dom ok. 140 mkw, stracili 500 tys. z wyposażeniem bez wypasu

Gość no nieeeee
ja właśnie jestem w temacie, w trakcie budowy. Poszło już 200 tys. a wykańczamy tylko dół, który ma ok.60m.tylko salon kuchnia łazienka. A dach nawet niewykonczony ,ani nic, z zewnątrz stan surowy. Budowany systemem gosp. wszystko prawie robimy sami, żadnych firm u nas nigdy nie było :o masakra :o

Gość pobudowałam...
Ja własnie skończyłam stan surowy, z dachem, 254 m uzytkowej. dwie kondygnacje, z działką, wszystko za 330 tys. Na wykończenie zostało mi 100 tys. i wiem, że się zmieszczę. Oczywiście bez szaleństw.

276 tys do zamieszkania z wyposazeniem , domek 110mkw (powierzchnia podłógbez garazu) , w małym miasteczku.Razem z działką i przyłączami. troche własnej pracy też. http://marekgrzesz.mojabudowa.pl ,za 300tys bez działki to jużniezły domek 150m można postawic. Ale trzeba byc obrotnym.

Gość aktywny101
Witam, Zależy to od bardzo wielu czynników. Przede wszystkim od samego projektu domu. Od jego architektury, powierzchni użytkowej, tego w jakiej technologii ma być wykonany oraz czy budujemy systemem gospodarczym, czy zlecamy wykonanie firmie zewnętrznej. Zazwyczaj przy typowym projekcie domu można znaleźć szacunkowe koszty budowy. Biura podają zazwyczaj koszt stanu deweloperskiego i surowego zamkniętego. Dla przykładu wrzucam link do projektu Żerkowice: http://www.kbprojekt.pl/projekt/1230/zerkowice Tego typu domek można spokojnie wybudować i wyposażyć za około 300 tysięcy złotych. Jest to atrakcyjna alternatywa dla mieszkań o powierzchni 45-55 m2, które w dużych miastach kosztują bardzo podobnie.

Gość malenka/
Postawienie naszego domu- 115m2 +garaż +powierzhcnia użytkowa nad garażem. kosztowało w stanie surowym 140tysiecy. teraz plus tynki,podlogi, hydraulika,elektryka y wposażenie(nie najtansze) 100tys. więc za 240tys można spokojnie mieć domek z ogródkiem pozdrawiam.