Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalennnnka

Chory człowiek a dziecko

Polecane posty

Gość Magdalennnnka

Mój teść był wspaniałym człowiekiem. Zawsze mieliśmy w nim oparcie i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że był dla mnie lepszym ojcem niż mój ojciec biologiczny. Teść rozchorował się i to poważnie i co gorsza w tej sferze umysłowej. Był szpital dla umysłowo i psychicznie chorych. Na dzień dzisiejszy lekarze orzekli, że jego stan jest na tyle dobry, że może powrócić do funkcjonowania poza murami szpitala.Teść ma kawalerkę ale mój mąż chce aby teść mieszkał z nami a jego mieszkanie sprzedać. Ja to rozumiem a nawet popieram bo w końcu człowiek dużo nam pomógł i teraz najbardziej potrzebuję wsparcia rodziny... Jednak boję się. Mamy dwuletnią córkę i to o nią się boję,że teść może jej coś zrobi, że może jednak nie jest już wszystko ok z nim itd. Co byście zrobiły na moim miejscu? Zgodzić się czy wybić z głowy sobie ten pomysł z wspólnym mieszkaniem?

Gość karmelowe lody
to juz zalezy czy jest agresywny czy nie. syn znajomych rodzicow mial problem z czystoscia niby jest na lekach i ma sie dobrze ale takim czlowiekiem juz do konca tzeba sie zajmowac by sta sie nie pogorszyl. jego mania bylo czyszczeie, sprzatanie bo wszedzie sidzial brud ale nie byl agresywy

Porozmawiaj z lekarzami Teścia - niech obiektywnie wypowiedzą się czy wspólne mieszkanie jest zagrożeniem dla dziecka czy nie i wtedy zdecyduj.