Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grejpfrutowa

grrr jak przestac bałaganic ??

Polecane posty

czy ktos z Was był bałaganierzem a juz nie jest ?? zwariuje chyba, po moim pokoju wciaz walaja sie ciuchy, kosmetyki staja na biurku, stoliku - wszystkich nie wywale do łazienki :o normalnie niezapowiedziana wizyta to koszmar :P zn znajomi wiedza ze jestem bałaganiara i sie tylko smieja mowiac "mam to samo, nie martw sie" ale ja sie martwie, no jak ja mam to zminic . jedynya rzecz której na razie nie zmianie- to za mała szafa musze sobie radzic z taka jaka mam :o ale reszta....ehhh poradzcie cos :P

ja jestem straszna, prawie wszystko chomikuje, bo się przyda. z bałaganiarstwa nie da się wyleczyć/wyrosnąć można jednak kontrolować wystarczy co tydzień uporządkować stertę papierów, jeżeli jest ich więcej to nawet co 2-3 dni, przejdź na metodę pudelek pudelka po butach oklej ładną tapetą/materiałem dodaj kilka ładnych ozdóbek pasujących do wystroju pokoju i możesz w nich pomieścić kosmetyki, kolorowe długopisy, drobiazgi - takie pudelka będą fajne kiedy sama je wykonasz :)

ja tez balaganie :O:O:O:O glownym zbiorowiskiem pierdol jest biurko,pod biurkiem,szafa :O:O:O:O:O:O:O:O od wczesnego dziecinstwa :O:O:O:O

Gość rzęsa
a ja w ciągu ostatnich 4 dni wywaliłam 7 ogromniastych worków na śmieci pełnych kartek,papierzysk, starych długopisów i innych śmieci. Nie wiem gdzie mi się to wszystko mieściło :O Jestem z siebie dumna!!! :P

Gość Tańczący z Wiedźmami
Facet pedant !

Gość garnek
brakuje tylko kupy

Tego się nie idzie oduczyć. Jest się skazanym z tą jakże przydatną i wspaniałą umiejętnością do końca swoich dni. :classic_cool: Przynajmniej w moim wypadku:D

Gość Taka sobie ja.
A ja nie bałaganię w ogóle :) Ba, mam w domu idealny porządek. Nigdy nie ma rzeczy porozwalanych po pokoju.W szafkach też mam wszystko poukładane :) w kosmetykach również porządek :) Dom mam wielki bo 16 pomieszczeń (bez korytarzy). Ale jestem straszny pedant. :P Pozdrawiam :)

Gość wyrobiłam sobie nawyk
odkładania wszystkiego OD RAZU na właściwe miejsce. Trochę to trwało i kosztowało nerwów - ale za to teraz - jaka ulga i oszczędność czasu! :-)

Boze mam to samo:O Robie balagan w 2 minuty nic nie moge nigdy znalesc:) Plus taki,ze potrafie to posprzatc na blysk,ale za pare dni mam to samo.Nie lubie balaganu ciagle sprzatam,ale tez ciagle balaganie.gdybym tak nie balaganila miala bhym wiecej czasy dla siebie a nie sprzatam i sprzatam :O

ja mam za to odwroty problem.. ze mnie straszna pedantka jest , natomiast moj facet to koszmar!!!! wszedzie walały mu sie wczorasze skarpetki, ciuchy sprzed tygodnia, papiery, miski i talerze po posiłkach.. bleee!! ale staram sie z tym walczyc i on tez i widze postepy. myslalam czy by mu nie nakleic kartki na szafie ' jesli mnie kochasz to tu wysprzataj, A. ' :D:D:D

kurde, najlepsze jest to ze np w kuchni MUSZE miec porzadek, zn jak cos gotuje itp to bałaganie, ale zaraz sprzatam. a u siebie w pokoju....:o czarna rozpacz :D

Gość wyrobiłam sobie nawyk
A przekonały mnie kilkukrotne niespodziewane odwiedziny, lub zapowiedziane godzinę wcześniej - kiedy musiałam wszystko upychać po szafach i pod dywan! :-D

jejku mam ten sam je problem. No ale cóż poradzić.Trzeba życ dalej.Nawet jeśli posprzatam wszystko perfekcyjnie to jest to w takim stanie najwyżej trzy dni. Tłumacze to troche brakiem czasu bo pracuje na dwie zmiany. Od 6 do 13 tej a potem od 15 do 18. pracuje fizycznie wiec nie mam siły ani chęci brac sie za sprzatanie jak wracam do domu. No przeciez trzeba to jakos wytłumaczyc :)

Angel - :D:D ja jak byłam mała to zawsze cała podłoga była w zabawkach, a jak niespodziewanie przyjezdzali goscie to wszystko jak leci zbierałam i wrzucałam w przestrzen miedzy sciana a łóżkiem i przykrywałam kocykiem :D:D:D:D

Gość maturka4
Teraz to pewnie już za późno. Ale mnie i kuzynkę porządku nauczyła ciotka: jako nastolatki wybierałyśmy się na jakieś spotkanie z chłopakami. Więc przebieranki kilka razy, makijaże, czesania. Czasu zabrakło, więc wszystko zostało na wierzchu w pokoju, jak wypadłyśmy z domu. I... cały kłąb ciuchów, szczotki, bielizna, lokówki... wylądował nam na uczesanych głowach z balkonu. Nie dość, że wstyd przed sąsiadami - trzeba było pozbierać, wrócić do domu, poukładać i... na randkę już było za późno. Powtórki nie było - tzn randka owszem, kiedyś - ale powtórki z zostawionego bałaganu na pewno nie

Dziewczyny, ja mam to samo... :/ Niby sprzątam, mija pół godziny i znowu syf. Kiedyś też myślałam, że z tego wyrosnę, ale przestałam się łudzić... Najgorsze jest to, że facet z którym się spotykam to pedant. Ma w swojej szafie ubrania poukładane według kolorów, a kable, które u mnie zwyczajnie walają się pod biurkiem są u niego wzorowo zwinięte i związane gumką... :/

Gość Giermek
zostań sortownikiem