Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mari80

Co zrobić dla dobra myszoskoczka????

Polecane posty

No właśnie...mam w domu myszoskoczka...słodki i kochany jest..ma na imię Jasiu...trzymam go w dużym akwa...50 cm długości...ale niestety jestem też posiadaczką dwóch kotków(niestety bo to tri nie gra) i wczoraj przy sprzątaniu generalnym pokoju córy akwa wyciągnęłam z półki i chciałam mu zmienić miejsce żeby miał jaśniej...i lepsze widoki..i niestety kot mi wskoczył do akwarium!!!!!!!!!!!!!!!! kilkanaście sekund to trwało ale wyniósł go w pyszczku...złapałam go zaraz...i dzisiaj musiałam odwiedzić weta...bo strasznie słaby był, dostał zastrzyk,jutro kolejny...:(Ale doradzcie mi czym mogę przykryć akwa i w jaki sposób????żeby te dwie kocice nie otworzyły..dodam że kartony odpadają...szukałam na allegro pokryw ale nie ma takich rozmiarów a klatka nie wchodzi w grę bo wkładać będą tam łapki............................:(

a gdzie stoi?moze przykryj deska i przywiaz sznurkiem? albo postaw na szafie :D

Gość kicie kicie
klatka to nie jest wcale glupi pomysl, przerwy miedzy pretami sa male zeby kot tam wsadzil lape wiem bo mam chomika, rozejrzyj sie w sklepie zoologicznym sa rozne klatki i wybierzesz odpowiednia dla myszoskoczka

Wiesz co najlepiej zbić z deseczek prostokąt i nabić na niego tą siatkę przeciwko komarom(moskitiera).Ten prostokąt tak wykroić żeby nachodził na akwarium jak pokrywka.Ja tak zrobiłam z szynszylem i moim kotkiem zazdrosnym na początku:) Teraz bawią się razem

tylko jak ja baba to zrobię:)ale postaram się...:)czyli siatka na komary i deseczki...

Dokładnie.Ja też sama zrobiłam i zazdrośny kociak nie mógł się przebić przez miesiąc, a później się zaprzyjaźnili :) i się kotek przytula jak szynszyla się zawiesi, bo one tak mają :)

No moje się raczej nie zaprzyjażnią....a gdzie mogę tę siatkę na komary kupić????

Wiesz co ja kupiłam w Brico Marsche, ale ogólnie w slepach ogrodniczych i nieraz w kwiaciarniach można spotkać:)

Wiem jak wygląda myszoskoczek i to przypomina szczurka więc się nie dziw, że kotki na niego skaczą :) Zdezorientowane.Nie wiedzą czy to trzeba tępić czy się zaprzyjaźnić, No mój szynszyl jak się parę razy odbił(bo to wariaty, skaczą po ścianach, odbijają się) od kotka to się wystraszył spokorniał:)