Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co dalej

Dostalam prace, ale nie mam na bilet

Polecane posty

Gość ...JednaJedyna...
quiche lorraine - Ty masz jakiś problem ze sobą kobieto? Gdzie bym nie zobaczyła Twojej wypowiedzi to zawsze udajesz mądrzejszą od wszystkich ludzi wypowiadających się lub tych proszących o radę. Czy Ty nie potrafisz komuś doradzić nie ubliżając mu? Opamiętaj się, bo bardzo źle czyta się Twoje "miłe" wypociny. Do autorki: Z tego, co wiem to wiele zakładów pracy płaci za dojazd. To się chyba liczy wtedy, gdy masz więcej niż 10km do pracy, a Ty na pewno masz. Musisz ich o to zapytać, gdy już się tam dostaniesz :)

Gość no i co dalej
a gdzie ty zyjesz w polsce? bo cos mi sie nie wydaje! Lat masz dwadziescia pare, i nie znasz sie na ludzkich problemach. Tobie nigdy nie zabraklo pieniedzy? Masz chorego ojca ktoremu musisz kupowac lekarstwa? zreszta niechce mi sie z toba dyskutowac, to ze zostalam pieniedzy jest wynikiem zbiegu zdarzen ktore pokryly sie ze soba! kasy nie mam od paru dni, a prace dostalam wlasnie pare dni temu. Jem u rodzicow! I cala moja historia... Wiecej z toba dyskutowac nie bede!

jedna jedyna - skoncentruj sie na tresci a nie na formie autorko - nie, nie i jeszcze raz nie, dla mnie jestes niezaradna sierota, pamietam jak ja czy padalo nie padalo, rozdawalam ulotki ubrana w kiczowate ubranka z eurobanku, jak siedzialam na kasie w supermarkecie, jak pracowalam za grosze dawajac sie wykorzystywac jako kelnerka , jak pakowalam nocami ciastka w fabryce 60 km ode mnie - wybacz, ale nigdy w zyciu nie uwierze, ze to los cie tak pokrzywdzil, bo to ze nie masz pracy i kasy na bilet to jest wylacznie twoja wina zdenerwowalam sie polskie spoleczenstwo mnie przeraza, jest niezaradne, niemyslace i tak, czytajac co drugi topik na kafe czuje sie madrzejsza od innych, bo sorry, ale podstawy ku temu daja mi wlasnie takie załosne laski, ktore zamiast uzyc mozgu, wola z kazda pierdola leciec na kafe, denerwuje mnie to, bo o ilez piekniejszy i przyjemniejszy do zycia bylby swiat, gdyby ludzie naprawde mysleli? i pomyslec, ze mozliwosci naszego umyslu wykorzystujemy i tak tylko w 10 % niewiarygodne

Gość kaczulinnna
a autostop? :)

Gość ehhh co za niezaradnosc
quiche lorraine ma rację. Przepraszam ze zapytam, a jak sie utrzymujesz teraz ? ZA co jesz? I skad masz własnie na te podpaski ? Nie wierze, ze wsród swoich znajomych , bliskich , nie masz kogos kto mogłby Ci pomóc. Popros kogos zaufanego , powiedz jak wyglada sytuacja , i ze oddasz zaraz przy I wypłacie. Dla mnie to żaedn problem , no chyba , ze mieszkasz sama na koncu swiata i wszyscy naokoło mają Cie w dupie :O

Gość no i co dalej
jedna jedyna dzieki, wlasnie cos szukam o tym w internecie:)

masz tyle opcji autorko a tylko krecisz nosem. czekasz az pieniadze z nieba spadna? czy ze kafeteriuszki sie zlituja i zrobia zrzutke? masz tyle kurde opcji a ty dalej siedzisz i sie uzalasz... ja pierdole a najsmieszniejsze jest to ze potrzebujesz tylko 100 zl mi nie zabraklo kasy? nie wiesz ile razy do lombardu chodzilam, ile rzeczy musialam sprzedac zeby zainwestowac np w bilet za granice zeby zarobic chociaz przez te 3 miesiace wakacji na studia, ze musialam jedyny prezent od chrztu sprzedac zeby miec na buty bo stare byly dziurawe na wylot ze nawet skarpetki sie dziurawily i ty mi mowisz, ze siedzac od pol roku w domu, nie masz pieniedzy od kilku dni na bilet miesieczny do nowej pracy? ZAMKNIJ SIE. i tyle ci powiem.

Gość no i co dalej
Quiche Loraine, wyzej sra niz dupe ma! i tyle na ten temat, jak mozna zyc wsrod ludzi jesli sie nie rozumie ludzkich problemow? Pozyczac od znajomych, pewnie juz dawno bym zrobila, gdybym byla super wygodna, i obracala sie w towarzystwie kolezanek utrzymanek! tyle ze moi znajomi tez maja problem jak dozyc od 1 do 1! wiec latwiej sie mowi niz robi prawda? wypadki losowe z niezaradnoscia nie maja nic wspolnego

Gość no i co dalej
znasz wszystkie fakty z mojego zycia? Zamknij sie do sobie mozesz mowic do smarkul w swoim wieku.

wiem ze ja rozdawalam ulotki i zapieprzalam kazde wakacje, kazdy weekend, czasami popoludnia, kiedy inni sie bawili, zeby miec na buty na zime, na ksiazki, na BILETY DO SZKOLY!!! a TY siedzialas POL ROKU w domu, a jestes starsza ode mnie... i - skoro ja dla ciebie jestem smarkula tzn ze musisz byc sporo starsza ode mnie - i taka stara baba zali sie na forum interentowym ze nie ma stowy na dojazd do pracy :) nie rozsmieszaj mnie

Gość no i co dalej
widac jak umiesz czytac ze zrozumieniem! dowidzenia

Gość jezeli masz ta prace
to nie problem..bilet kredytowy wez..idz do lombardu i oddaj pod zastaw np.zloty lancuszek,puersionek,dvd cokolwiek a pozatym wierzyc mi sie nie chce ze nikt ci ze znojomych ,rodziny nie chce pozyczyc 100 vzł,przeciez to nie tak duzo..

Gość
nie no, lepiej siasc na forum i biadolic, ze sie nie ma, ze z mopsu sie nie dostanie, ze pracodawcy sie nie powie i ze do dupy w ogole caly swiat i ''taka Polska''. quiche ma racje, jak dojechalas na rozmowe w takim razie? jakbym byla w takiej sytuacji to skladalabym dlugopisy i wypychala sloiki suszem, byleby miec te 2 stowy wiecej.

amaleto i inne co po mnie jeda - macie prawo do wlasnej opinii, na moj temat i kazdy inny. ale JA WIEM ile ja jestem warta i WIEM ze mam racje, nawet jesli jestem chamska. wiec mnie to naprawde nie rusza. i przestancie pisac ciagle zeby ktos szedl jak mu sie nie podoba czy cos. to jest forum internetowy i czy tego chcecie czy nie, kazdy ma prawo sie tu wypowiadac, i z tym sie liczyc musicie zakladajac topik. mozecie ignorowac moje wypowiedzi, ale ja bede mowic dalej, bo nie mozna sie nie czepiac - inaczej bedziemy zyc w kraju totalnych ignorantow, niewyksztalconych, niezaradnych - lecz kulturalnych - niemyslacych idiotow. a ja bede pisac poki beda mnie denerwowac takie jednostki. bo to trzeba zmienic w ludziach, bo inaczej swiat nigdy nie zmadrzeje.

Gość kaczulinnna
zajrzyj na te wspolnedojazdy

Gość no i co dalej
tak myslalam o lombardzie, pislaam juz ze rodzina nie ma, a znajomi sami sie borykaja z wlasnymi problemami, zreszta tez wstyd mi pytac.

Gość no i co dalej
psychiczna PRZECZYTAJ WSZYSTKIE POSTY TO BEDZIESZ WIEDZIALA O CZYM JEST MOWA, czytanie nie boli i myslenie!

Gość
💤 tak myslalam, ze ta rozmowa zaowocuje efektem obicia:classic_cool:

Gość jezeli masz ta prace
a dlaczego sie wstydzisz-przeciez masz prace i oddasz po 1-ej wypłacie,ja nawet sasiadki bym zapytała... wez ten kredytowy bo jest mozliwy i nie wydziwiaj

Gość
ok, wznioslam sie na wyzyny swojego niedzielnego lenia i przeczytalam topikełe od poczatku. ok, sory, pofatygujesz sie dowiedziec o pozyczke, zwracam honor. nie zmienia to jednak faktu, ze liczylas chyba na to, ze do konca zycia bedziesz zyla z oszczednosci. No bo tlumaczenie ''bylo tak ze pomagalam rodzicom, dawalam pieniadze na jedzenie i inne sprawy. Teraz juz sie oszczednosci wyczerpaly, i dlatego akurat nawet nie mam na bilet.'' sa dla mnie smieszne. o tym, ze oszczednosci sie koncza, wiadomo przewaznie troche wczesniej niz z dniem, kiedy wydajesz ostatnia zlotowke na chleb. rozumiem, ze miedzyczasie szukalas pracy, ale majac swiadomosc, ze za miesiac nie bede miala co wlozyc do garnka/nie bede miec na bilet, wlasnie na ten miesiac poszlabym rozdawac ulotki kredyt banku pod centrum handlowym. ale pewnie zaraz uslyszymy historie chorych rodzicow, przy ktorych trzeba siedziec 24h/dobe i nie mozna przy tym podjac pracy😴

nie chodzi o chamstwo, tylko o prawde. jesli uwazam autorke za niezaradna sierote to wlasnie tymi slowami mam ochote ja okreslic, i nie zastapie tego niczym innym, bo wlasnie TE SLOWA najlepiej oddaja to jak ja postrzegam skoncentrujcie sie na problemie a nie na moim chamstwie bo autorka ma problem troche wiekszy niz 100 ktorej jej brakuje

Gość no sorrrry
Ja też nie rozumiem problemu, a miałam w życiu okres, że chodziłam GŁODNA - ale zawsze jakoś sobie radziłam. Rodzina i znajomi nie mają, żeby pożyczyć stówy - ok, ale po 20 zł pięć osób chyba mogłoby pożyczyć na miesiąc??? W to nie uwierzę, że nie mogą. Już nie mówiąc o tym, że za dorywcze sprzątanie po południu, popilnowanie dziecka godzinę itp. można zebrać na kilka dni dojazdów, i tak jakoś dociągnąć do wypłaty.

Gość Niestety..nie moge ci pomoc...
Jestem koniem.. ...

Gość ...JednaJedyna...
quiche lorraine - nie napisałam, że nie masz racji. Zaproponowałam tylko, żebyś wyrażała ją w inny sposób, bo ten w jaki się wypowiadasz jest po prostu nie miły. A poza tym kilkoma postami nie zmienisz całej ludzkości. Są ludzie bardzo zaradni i mniej zaradni. Autorka może jest z tych drugich i potrzebuje, aby ktoś jej dał czarno na białym radę jak ma postąpić. Może to nie jest dobry sposób na życie, ale ważne jest to, że próbuje znaleźć jakieś rozwiązanie, a nie załamuje ręce i mówi, że "nie da rady". Każdy człowiek jest inny, a Ciebie to chyba denerwuje.

dziekuje za propozycje, ale pewnie nie skorzystam. jest problem, to mi w glowie od razu wyskakuja mozliwosci jego rozwiazania... jedne nieralne, inne do dupy, a inne mozliwe, ale zawsze sa. autorce nie wyskoczylo? no to ja bym nawet tych 10% nie dala, o czyms to swiadczy. tobie nie przeszkadza takie uposledzenie myslenia, mi tak. dla mnie nie dosc ze to jest zalamywanie rak to jeszcze uzalanie sie nad soba. nie znosze tego/

Gość no i co dalej
dziekuje wszystkim ktorzy rozumieja problem quiche lorrain, jak juz napisalam wczesniej jestes wstretna baba, ktora powinna mieszkac samotnie w dzungli, bo do zycia wsrod ludzi sie nie nadajesz

Gość autorko nie
widzisz ze ona ma rację? dowiedzialas się dzien wczesniej, ze nie bedziesz miala kasy?

quiche lorraine a nawet jesli jest niezaradna to co z tego? czy klazdy kurwa ma byc zaradny i swietnie sobie w zyciu radzic? czy kazdy ma byc przebojowy i lazic calymi dniami z przylepionym usmiechem na gebie? nie kurwa nie wszyscy sa tak cudowni jak ty bo inaczej na swiecie bylo by nudno!