Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala podrozniczka

moi bogaci znajomi

Polecane posty

Gość mala podrozniczka

mam kilku znajomych z roznych zakatkow swiata : europy, azji, ameryki.. poznalam ich gdy studiowalam we francji i wloszech. uwielbiam podroze.. dlugo musze odkladac zeby gdzies wyjechac, i dodatkowo zawsze wspomagaja mnie rodzice. zyjac w polsce, rozmawiajac ze znajomymi nie czuje sie jakas pokrzywdzona, ze nuie bylam tu czy tam.. ale dopiero widzac zdjecia moich znajomych widze, jak bardzo swiat jedst im bliski... oczywiscie jest to kwestia pieniedzy - bogate Finki zwiedzaja z rodzicami honkong, niemka wyjechala na 3 miesieczne safari, hiszpan mieszka teraz w anglii, a wloch pojechal do portugalii na staz. strasznie mi przykro, ze Polakow nie stac na takie wyjazdy... swiat jest tak blisko a jednoczesnie tak daleko... jest tyle pieknych miejsc do zobaczenia... nawet wyjazd na kilka dni do innego miasta w Polsce jest problemem dla naszych studentow. po sobie wiem , ze czasem nie stac mnie nawet zeby wyrwac sie na 2 dni do wawy czy wroclawia, ot tak, pozwiedzac.. wiem, ze moi znajomi maja dobrze platne prace, bogatych rodzicow.... ale czemu to jest takie niesprawiedliwe ze samolot z rzymu do paryza kosztuje 10 euro (bez podatku, a po doliczeniu max 60 e.) a z mediolanu na ibize tylko 5 ??? czemu my zeby poleciec do paryza placimy min 500 zl ?... czemu nie mozemy zebrac sie grupa i pojechac gdzies za granice, jak robia to wlosi czy hiszpanie? czemu dla nas to takie trudne.. :(

Gość oni.
nie ma co ukrywac, zarobki w plsce sa o wiele nizsze... miejmy nadziej, ze za kilka lat bedzie lepiej...

Gość paulaaa-7a
mnie tez to dobija, bo chcialabymzobaczyc mnustwo pieknych miejsc mam bzika na tym punkcie a nie ma na to mozliwosci bo kasa jest problemem, ja mam inne patenty ale zobaczymy jak to pojdzie:P