Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszanka warzywna

pierwszy samochód

Polecane posty

Gość mieszanka warzywna

zrobiłam niedawno prawko i zastanawiam się nad kupnem auta, z tym, że chciałabym aby na początek było to auto tanie, do lepszego wyuczenia....macie jakieś propozycje? moje wymagania, to - 5 drzwiowe - pojemność silnika od 1.1 do 1.4 - ekonomiczność w spalaniu myślałam o fiacie punto albo renault clio..orientujecie się które z nich lepsze? zaznaczam, że oba z rocznika 2000-2003...

Gość tarpana kup
:classic_cool:

Gość Toyota Yaris 2003
12,000 zeta zalezy jaki model moze byc taniej

Gość duiko
clio bedzie lepsze od punto .

Gość duiko
jezeli napisala ze rocznik 2000-2003 to oznacza ze chodzi o samochod za 10-12 tys zł

Gość mieszanka warzywna
yariską jeździłam w trakcie jazd na prawko...i szczerze powiedziawszy nie urzekła mnie ;) jeżeli chodzi o kasę to problem jest nieco skomplikowany, bo będzie to samochód kupiony za granicą...ceny są niższe niż w polsce, tak więc planuje przeznaczyć na mojego "pierwszaka" ok 3000 euro...

Gość duiko
ok 3000 euro... na 5 drzwiowe yaris to o wiele za mało . ten samochod kosztuje od 15 tys zł .. wiec potrzeba przynajmniej 3,5 tys euro ..

Gość wszystko tylko nie reno

Gość duiko
wada clio jest to ze to raczej maly samochod i bagaznik ma niespecjalny .

Gość mieszanka warzywna
sory, ale nie mogę wkleić linka bez spacji, mimo że je usunęłam...pewnie jest za długi

jesli cie yaris nie urzekł to podejrzewam ze zadne małe auto nie zrobi wrażenia, proponuje przynajmniej przejechac sie takim samochodem jaki zamierzamy kupic zeby uniknąć rozczarowania

Gość duiko
yaris w żadnym wypadku nie wchodzi w gre . Chyba ze 2 drzwiowy z 1999 roku ..

Gość mieszanka warzywna
szczerze powiedziawszy nie zależy mi na dużym bagażniku...dzieci nie mam ;) myślałam jeszcze wcześniej o peugeot 206..ale podobno zawodne są macie jakieś propozycje???

Gość jednym z bardziej niezawodnych
samochodow jak na pierwsze autko jest VW POLO

Gość duiko
renault ckio to calkiem dobry samochod , a psuje sie w nim głownie elektronika . macie jakieś propozycje??? tak na przyklad daitashu siron , nissan micra .

Gość mieszanka warzywna
DUIKO...yariskę z 2001 kupię za jakieś 3500 euro, ogólnie dobrze mi się nią jeździło, dopóki nie usiadłam z tyłu ;) a poza tym nie chce wydawać dużo kasy na pierwsze auto, którym będę jeździła po przeciwnej stronie ulicy ;) tym bardziej, ze prawko robione w polsce ;)

Gość duiko
DUIKO...yariskę z 2001 kupię za jakieś 3500 euro tak tylko rejestracja kosztuje 1500 zł + koszt przejazdu 500 zł wiec do tego 3500 euro dodaj 2000 zł . A powiedz co takiego z tyłu yaris jest nie tak ? Gorzej niz w clio ?

Gość mieszanka warzywna
hmmmm..w sumie VW Polo tez mógłby być ;) wizualnie też mi się podoba :) i pewnie dużo lepszy od renault...???....czy nie?

Gość duiko
i pewnie dużo lepszy od renault...???....czy nie? niezupełnie . Polo sie psuje a jest drogi .. Troche ryzykowny zakup . .Ale nie najgorszy .. To zalezy na jaki egzemplarz trafisz . Niektorym padaja skrzynie biegow w Polo i placa 1200 zł za naprawe .

Gość mieszanka warzywna
ale ja nie zamierzam nigdzie nią wracać ;) heheheh będę jeździła nią po irlandii...długa historia... a co do yariski, to z tyłu jakoś tak było dziwnie...normalne, ze mało miejsca, bo mały samochód, ale jakoś tak wysoko i nieswojo się czułam...w każdym bądź razie nie spodobało mi się :/

Gość mieszanka warzywna
a co do clio, to nim nie jeździłam...chyba nigdy..nawet jako pasażer :/

Gość duiko
twierdzisz ze w clio jest wiecej miejsca z tyłu . Yaris jest przeciez jednym z wiekszych malych samochodow ..

Gość jednym z bardziej niezawodnych
o tych skrzyniach biegowto nie slyszalam to juz 2 POLOWKA moja i nic procz oleju i klockow nie dolozylam

Gość mieszanka warzywna
nie twierdzę, ze clio jest mniejszy, bo powtarzam, ze nigdy nim nie jechałam...a co do yariski, to jakoś mi się już tak zakodowało, ze jej nie lobię i KONIEC...baby tak czasem maja ;)