Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oskarżona

Czy są tu na forum kobiety, które siedziały w więzieniu lub areszcie?

Polecane posty

Gość o ja cie krecee
wspolczuje nie chcialabym byc na twoim miejscu :O

Gość wierka
Wlaśnie to jest pojebane, ze za jakieś tam numery z podatkami idzie się na powaznie do pudła, a przestepcy typu mordercy, gwałciciele - dostają niewiele więcej, o ile w ogóle

Gość oskarżona
dzięki ja_byłam to co mówisz nie brzmi tak żle, choć to Twój indywidualny przypadek, nie oznacza reguły

Gość ja_byłam
No pewnie, różne rzeczy się tam zdarzają - każdy przypadek inny - słyszałam tam o samobójstwach i o różnych innych, ale o molestowaniu akurat nie słyszałam. Na tych karnych jest dużo lżej, więcej można. Na sledczym non stop w celi, wiec jesli siedzisz nieprzerwanie calą dobę z tymi samymi osobami, to roznie moze sie zdarzyc. Zalezy na kogo trafisz, czy jakies konfliktowe babsztyle, to moze byc ciezko tam na co dzień. Ale mozesz się zdzwic i trafic na całkiem normalne babki, z którymi dogadasz się bez problemu.

Gość oskarżona
ja_byłam a jeszcze takie kwestie, które może wydją się śmieszne ale mnie nurtują. Jak wyglądają sprawy higieny, co trzeba i można ze sobą zabrać (ubrania bieliznę itp.) Ty w AŚ pewnie byłaś zabrana zaskocenia, ja będę mogła się przygotować. I jeszcze takie coś, może będziesz się śmiać ale ja nie wiem jak to jest, czy takie rzeczy jak wydepilowane okolice intymne mogą być dla innych osadzonych jakoś prowokujące, powodem do żartów itp. To samo dotyczy bielizny, wiadomo, że nie zabiore sexy stringów ale czy mam na tę okazję kupić babcine majty

Gość ajjj
Oskarżona, moze CIe nie zamknal... Brakuje miejsc w wiezieniach hehehe odwoluj ile sie da... Poza tym im wieksze przestepstwo-tym mniejsza kara. Za pobicie kogos do smierci daja 3 lata

Gość najlepiej
zabierz wełniane majty jak pójdziesz siedizieć na zime

Gość ja bym jednakc
na twoim miejscu spierdalał póki moge!1!!!

Gość a skąd wiesz
że cie zamkną, przyznałaś sie do winy, bo dopóki nie jestes skazana to jesteś niewinna

Gość siedziałam w areszcie
Co do twoich obaw to nie ma reguły, że któraś będzie się do Ciebie dobierać ze względu na takie sprawy jak wydepilowanae "bikini", można powiedziec, że to zależy której co się podoba i czy wogóle ma chęć na dziewczynę, ale dlaczego zakładać, że akurat trafisz na jakąś agresywną babę co będzie robić Ci propozycje albo zmuszać. Mnie przez pięć miesięcy nic takiego nie spotkało. Trzymaj się, da się to przeżyć!

Gość siedziałam w areszcie
bo sama chętnie dawałam aż żal mi było jak wychodziłam

Gość siedziałam
witam Cię oskarżona, żałuję, że tak późno znalazłam to forum bo jestem w identycznej jak Ty sytuacji. Dawno Cię tu nie było, nie wiem jak potoczyły się Twoje sprawy. Jest tylko taka różnica, że ja w mojej sprawie byłam aresztowana i już wiem co to jest - najkoszmarniejsze 63 dni mojego życia - dlategfo panicznie boję się więzienia a grozi mi do dwóch lat.

Gość oskarżona to
już chyba ...osadzona!

Gość a to chyva
lezby daly ci popalic

Gość nie macie nic mądrego do
powiedzenia to nie piszcie nic bo udzie tu naprawde mają cxasami poważne problemy

Gość do Naraliaxxxx24
a musiałaś pokazać swoje wdzięki pani policjantce? one podobno tylko na to czekają

Gość satreczka85
w każdym więzieniu w Polsce realizowane są różne programy resocjalizacyjne od siłowni i fitnessu po zajęcia z dzienniklarstwa itd, więc tak źle polskie więziennictwo nie wygląda, poza tym współosadzeni wybierani są po profilu psychologicznym i stopniu demoralizacji. A powiedz Kochana który areszt na Ciebie czeka ???

Gość satreczka85
pytałaś też o sprawy higieny, wygląda to tak codziennie rano zaprowadzą Cię do łaźni wraz z koleżankami z oddziału, pilnuje was strażniczka, bierzesz prysznic itd. Poza tym masz swoją bieliznę i pozostałe ciuchy, możesz używać kosmetyków przesłanych przez rodzinę, jak masz okres to możesz częściej chodzić do łaźni, wiem, że w większości aresztów nie mają też nic przeciwko długim włosom, ale czasami będziesz musiała je wiązać np. podczas jakiś zajęć, poza tym możesz farbować włosy i robić lekki makijaż - naprawdę nie ma co do tego obostrzeń, a co do profilu psychologicznego lezby gwałcvicielki to i owszem takie sytuacje mają miejsce ale bardzo rzadko.

Gość satreczka85
w Polskich wiezieniach kobiety glownie siedza za zlodziejstwa, pobicia, alkoholizm, nieplacenie elimentow sa to tzw srodowiska marginalne, ale one takie zle i nachalne nie sa bo czekaja na wizyte swojego chlopa

Gość siedziałam
do satreczka85 jescze nie jestem skazana i nie wiem gdzie mogę odsiadywać ewentualną karę a w areszcie byłam we Wrocławiu A co ty taka jesteś obeznana w tych sprawach - byłąś w więzieniu?

Gość aresztowanaa
ja_byłam ja siedzialam 4miesiace na kamczatce - cala zime przesiedzialam od grudnia do kwietnia haha ...mile wspominam ten czas ...fajne dziewczyny poznalam ...mnostwo smiechu bylo...;)) areszt to nic strasznego mowie ci ..najgorsze jest tylko to ze nudzisz sie tam!! i nie wiesz co ze soba zrobic i tyle...