Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nancy526

60 DNI bez słodyczy!! START 30,08,09

Polecane posty

za mna rowniez 3 dzien mam takiego dola ze nawet mi sie nie chce myslec o slodyczach ;)

Trąbka - A co Cię martwi? Głowa do góry! Trzy dni bezcukrowe za Tobą, dzidzia w drodze - trzeba się cieszyć!

to hormony, wiadomo ze koncowka najgorsza ;) dobrze ze przynajmniej przeklada sie to na niejedzenie slodyczy ;)

mam okres i mam wilczy głód na słodycze , a z resztą mam ochote na wszystko. na szczęście narazie jakos sie hamuje :(:(

To znowu ja Wyczytałam dziś w książce pt. „Kreatywne odchudzanie” coś takiego: „Kiedy podwzgórze zarejestruje zbyt niską zawartość cukru we krwi, wysyła sygnał, że jesteśmy głodni. Jeżeli nie spożyjemy wówczas posiłku, prawdopodobnie zostaną wtedy >>naruszone zapasy

Czyli zmniejszy się tkanka tłuszczowa. Niestety, u ludzi chorych na cukrzycę ten sposób jest niedozwolony”. Czy znacie swój poziom cukru we krwi? U mnie w normie, choć bywało, że miałam minimum dozwolone. Nie jedząc cukru, mam wrażenie, ze ciągle mnie ssie w żołądku. Czy tylko ja tak mam? Podejmując nasze wyzwanie nie oczekuję utraty zbędnych kilogramów, bo pewnie i tak by się nie udało, ale przede wszystkim: 1. zerwania z nałogiem jedzenia śmieciowego, przetworzonego jedzenia – choćby tylko w części diety; 2. udowodnienia sobie, że potrafię mieć silną wolę, że nie muszę jeść: dla towarzystwa, ze stresu czy nudy. Co myślicie o powyższym cytacie i jakie są wasze oczekiwania odnośnie 60 dni bez słodyczy? Nancy, skąd się wzięło 60 dni, a nie np. 30? Kolejna sprawa: czy dopuszczalna jest zamiana ciastka na suszone owoce, np. morele lub śliwki? Prawie czwarty dzień za nami:-)

ja zawsze jak odkladalam slodycze to chudlam, po prostu normalnie jadam ich zbyt duzo i od tego glownie tyje teraz jednak nie zalezy mi zeby schudnac ale zeby sie odzwyczaic bo jak bede karmic piersia to nie powinnam jesc tego syfu

Czesc Dziewczyny! =** Przepraszam ze troche sie nie odzywalam, zabiegana bylam... Castorina brawo za maslo orzechowe, to samo u mnie bylo, ale tez sie na nie nie skusilam wyobrazilam w glowie jego smak i czulam sie jakby mi przeszlo.. :p teoretycznie.. :P Annaioletta, wczoraj bylam z mama zalatwiac na miescie rozne sprawy caly dzien nam to zajelo i ja odkusilo zeby isc do cukierni na kawe i puuuuuchar lodowy!! tez tylko patrzylam ale wiesz jak to wygladalo :(( do tej pory mi slinka leci..mmmm Trąbka a jak u Ciebie ? :) na kiedy masz termin ?:) Ty to z nas wszystkich jestes najsilniejsza! podziwiam Cie, bo kobieta w ciąży ma apetyty a Ty sobie słodyczy odmawiasz, i dajesz rade :) Brawo :* "„Kiedy podwzgórze zarejestruje zbyt niską zawartość cukru we krwi, wysyła sygnał, że jesteśmy głodni. Jeżeli nie spożyjemy wówczas posiłku, prawdopodobnie zostaną wtedy >>naruszone zapasy" co do tego annawioletta to chyba dbrze a nawet bardzo bo wtedy spalamy tłuszcz czyli chudniemy :))) ja dawno nie mierzylam swojego poziomu cukru we krwi ale ostatnim razem byl dobry zreszta z takimi rzeczami nie mam problemow zazwyczaj :)) co do powyzszego cytatu, to zgadzam sie z nim w polowie, bo tak , chce zerwac z tym nalogiem jedzenia i slodyczy i fast foodow, naprawde chcialam byc zaczac jesc jedzenie zdrowych rzeczy ale nie tylko dlatego ze tak musze zeby bylo zdrowo, ale zeby miec z tego satysfakcje zebym jadla to colubie a bedzie to mozliwe tylko wteyd kiedy odzwyczaje sie od slodyczy cukrow itp. a na 60 dni wzieło mnie hmm, bo 30 dni to za malo zeby nie jesc slodyczy, w roku jest 12 miesiecy .. co to jest jeden miesiac z calego roku? raptem dwie godziny z calej doby, wiec postanowilam podwoic stawke do dwoch miesiecy :D :)) moim zdaniem jak najbardziej jest dopuszczalna taka zamiana!! :)) 4 dzień mogę uznać za zakończony z powodzeniem!!!!! :)))

Nancy, gratulacje z powodu uniknięcia pucharka lodów:-) Tak, tak, też uważam, ze Trąbka jest z nas najsilniejsza. Tym bardziej przy hormonalnej huśtawce nastrojów. Ten cytat był jeden, tylko coś mam dziś problemy z netem;-( i wyszedł w dwóch wpisach. Może to przez tę burzę za oknem? 4/60 za nami. Brawo, Dziewczynki! P.S. Czekam na relacje reszty...

hmm u mnie ladna pogoda..:p deszczu nie bylo nawet a co dopiero burzy :)) Słonca Annawioletta zycze ;)) Powodzenia dla reszty!! Buziaki

dzieki dziewczynki :D powiem Wam ze latwiej jest mi nie zjesc w ogole slodyczy niz np 2 kostki czekolady, ja zawsze musze zjesc cala tabliczke wczoraj tez sie nie dalam, czyli 4 dni :D a zamienniki tzn co? np wczoraj wypilam sok z marchewki, jablka i maliny i to bylo slodkie wiec nie wiem czy to zamiennik. Jeszcze pije slodkie napoje bo pozniej nie bede mogla w ogole :D

A termin mam na za tydzien wiec trzymajcie kciuki zeby cos sie ruszylo do tego czasu bo jak sie przeterminuje to bede na wszystkich warczec ;)

Trąbka, gratuluję! Soki i owoce to wiadomo - trzeba włączać do diety, tym bardziej dla zdrowia maluszka. Pytałam o owoce suszone, bo one są bardzo kaloryczne i bardzo słodkie - ale zawierają fruktozę, naturalny cukier owocowy, a nie biały ptrzetworzony. Myśle więc, że w razie co, można sobie pozwolić na suszone jabłko czy daktyla. Wiecie z czym mi jest najcieżej - z przyzwyczajeniami. jak rano siegam po puszkę z kawą, to instynktownie łapę za cukiernicę i... odstawiam ją. Ach, te złe nawyki... Miłego dnia - pełnego słodkich, ale nie słodzonych, chwil:-)

nie, jem zwykle owoce bo teraz ich mnostwo i mam ochote :D suszone beda zima ;)

Trąbka trzymamy kciuki!! :D :) Annawioletta, suszone owoce są jak najbardziej ok!! :))) leci 5 dzień.. ;p

Witajcie, Dziewczynki! Sobota, dzień szósty. Trzymam się i - ku mojemu zdziwieniu - idzie mi całkiem dobrze. Nawet nie spodziewałabym się, że mogę nie dosładzać sobie życia. W kuchni pachnie ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, 4 kroki ode mnie stoi puszka pełna ciastek... Zobaczymy, czy ulegnę pokusom. Miłego weekendu! P. S. A co z Effy, Złośnicą89 i Różową Pomadką? Wyłamałyście się?

na to wygląda, moze nie dały rady, zapomniały o nas albo jeszce wroca :)) Dziś dzień 7!! :)) Wczoraj to naprawde, przeszlam sama siebei bylam u dziadka na 80 urodzinach, tyle co bylo pysznosci, ciastka, placki, tort, mhmm pysznosci mowie Wam! i nie zjadlam :D patrzylam tylko an to wszystko i slinka mi kapala! ale nie dam sie juz teraz :p

Trąbka, Nancy - gratuluję! Nancy, wyobrażam sobie, jakie męki musiałąś przejść. A czy nikt nie wciskał Ci choć kawałeczka ciasta? Dla mnie to jest najgorsze, ze niektórzy nie mogą zrozumieć, ze np. nie chcę, nie jem, nie mogę itp. U mnie prawie koniec siódmego dnia. Nrzeczonemu podstawiłam pod nos 2 kawałki ciasta i puszkę pełną ciasteczek i cukierków. On jadł, a mnie nawet nie kusiło. Pachniało i... tyle!:-) Za dwa tygodnie wesele. Boję się tych lodów po północy... Pytanko dietetyczne: Czy jogurty owocowe z cukrem i surówki doprawione cukrem (np. marchew z jabłkiem) nadają się do jedzenia dla nas? Czy to też wyrzucamy w diabły? Wstyd przyznać - przez cały tydzień nie tknęłam jogurtów, a przepadam za nimi...

ja jem wszelkie jogurty i serki homogenizowane, wczoraj nawet jakis jogurt z musem jablkowym, nie dajmy sie zwariowac ;) 7 dzien zaliczony, bylo ciezkawo bo mielismy goscia i na stol wyszly slodycze ale ja sobie zjadlam jedynie kilka orzechow wloskich :)

jogurty, surówki jak najbardziej :)) inaczej nie damy rady 60 dni wytrzymać!! :)) namawiali mnie wszyscy, szcególnie babcia, "no zjedz, choć kawałeczek, bo się obraże.." i takie teksty, ale nie , nie dałam sie i tyle :p

Gość ananwioletta
Nancy - tym bardziej gratuluje zwalczenia pokus. Oj, myślę, że bez jogurtów i surówek też dałybyśmy radę - ja wytrzymałam przez 8 dni, ale takie wyliczanie produktów z cukrem uzmysłowiło mi, że czasem nieświadomie można się dosładzać - tymi jogurtami, surówkami, napojami o nazwie "woda mineralna smakowa" (i do tego z cukrem!) - napoje dozwolone dla Trąbki:-) Już mi się nie chce słodkości w ogóle:-) W zasadzie już pokazałam sobie, że mogę się nie dosładzać:-D

To na górze to oczywiście ja:-) P.S. Co z Castorina i resztą? Podzielcie się relacjami ze swoich zmagań z cukrem!

Gość ehhhblebleble
E tam, rezygnacja ze słodyczy chyba nic nie daje. W każdym razie w moim przypadku nic a nic, nie przepadam za słodyczami i nie jem ich praktycznie w ogóle.. nie slodzę kawy, herbaty, nie lubię nawet słodkich jogurtów itp. I co?? I nic, za cholerę nie mogę schudnąć :((((

A kto tu mówi o schudnięciu? Chodzi o to, by ine ulegać słodkim pokusom, wykazać się silną wolą i nie zaśmiecać organizmu przetworzonym cukrem - chodzi nam głównie o biały rafinowany. Ja nie liczę na spadek wagi - do tego mnie potrzeba więcej niż rezygnacji ze słodyczy, bo odpowiedniej diety i większej dawki ruchu. Ale zdrowe nawyki - jak niejedzenie słodyczy - są jak najbardziej na miejscu w dbaniu o własne zdrowie.

osobiscie moge stwierdzic ze gdybym nie byla w ciazy to na pewno bym schudla bez slodyczy bo normalnie jem ich strasznie duzo. gdy je ograniczam to zawsze chudne. Teraz oczywiscie i tak schudne i bez tego bo dziecko wyjdzie ;) to juz chyba 9 dni zaliczone, prawda?

Gość ananwioletta
Wow, prawda, że szybko mija czas?:-) Ani się obejrzymy, a Trąbka zostanie mamą i minie 60 dni. Trąbka, to Twoja pierwsza dzidzia?