Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciajulki

duze/male brzuchy?

Polecane posty

Gość mamciajulki

Moje drogie jakie macie brzuszki w ciazy i w ktorym jestescie miesiacu/tygodniu? Ja jestem pare dni przed terminem a brzuszek malenki w pasie tylko 85cm jak jest u was?

Gość wiolkaxxd
To będziesz miała drobniutkie dzieciątko ;))). Dziewczynka pewnie ? :))

Gość mamciajulki
tak dziewczynka-julka na usg niby 3ipol kg wiec chyba tak zle niejest;)

Gość mammamamam
Wielkośc brzucha nie świadczy o wielkości dziecka. Ja miałam mały brzuch, wszyscy mówili ale małe dziecko będzie, na usg wychodziło że ma ok 3,8kg a synek urodził się z wagą 4,2kg! Ze mną leżała dziewczyna który brzuch miała ogromny, sama też dużo przytyła a dziecko miało tylko 3,1kg. Oczywiście, jak brzuch jest naprawdę maleńki to nie należy spodziewac się kolosa. Ja miałam 100cm w pasie, ale brzuch był szpiczasty, kształt zależy od ułożenia maluszka. A taki mały brzuch łatwiej zrzucisz :D

ja jestem w 33tc i mam narazie obwód 97cm, lekarka mi przepowiada, że synus będzie mial około 3kg max (powiedziala, że daje mu 2900), więc zobaczymy.

ja 39 tydzien dzisiaj i mam w paie 98 cm w najszerszym miejscu:) sekata dopiero jestes w 33 tc. a juz cie tak przepowiada lekarka ???????to moj synek wg. jej myslenia bedzie pewnie okolo 2 kg:D

no tak mi przepowiada wedlug teog, jak do tej pory rósł, ostatnio bylam jakieś 2 tygodnie temu na wizycie (czyli w 31tc) i Mały ważył ok 1700g podejrzewam, że teraz będzie ważył ze 2kg a zotał jeszcze jakiś miesiąc to chyba aż tak wiele mu nie przybędzie jak 1kg max?

ojej a mi wszyscy mówią, że mam mały brzuszek a mam 110cm!! ale przytyłam tylko 7 kg i mój brzuszek jest bardzo wysunięty do przodu, a tyłu to nawet nie widać, że jestem w ciąży :D

Gość prrrrrrrrrrr
brzuchol mialam ogromny przytylam duzo a coreczka malutka byla 3120g i 51 cm a na usg w dniu porodu pokazalo 3500g

sękata-----> moja córcia w 33tc ważyła 1780g a w 36tc 2880g. Ponad kilo w niecałe cztery tygodnie!

Gość Kafeterianka252
Ja jestem w 16 t.c. a jakiś 1 cm pod pepkiem w obwodzie 94cm:)

Gość Kafeterianka252
Małe macie brzuszki...

moj brzuszek przed porodem to 103 cm, w ciazy przytylam 20 kg/170 wzrostu dzieci ledwo 3 kg osobisicie uwazam ze wiekosc brzucha nie ma nic do wielkosci dziecka, wazne jest wielkosc lozyska ;)

Gość Kafeterianka252
agata_bbb "( jeszcze tylko kilkadziesiąt godzin słoneczko)" Aż mi sie łezka wzruszenia w oku zakręciła....

Ja rodzę w listopadzie a mój brzuch ma 100cm.Mimo to wydaje się mały bo mam 176cm wzrostu.Przytyłam do tej pory jakieś 7 kg.

Gość Suri Muri
Ja się właśnie boję wielkiego, jeszcze szpiczastego brzucha... Niby mama miała malutkie, a ja mam jej budowę, ale strach jest.... Niestety widziałam już nie raz obwisłą skórę, która po czymś takim zostaje... O rozstępach nie wspominając. Niestety taka pamiątka jest na całe życie, chyba, że ktoś ma na operację...

Gość prrrrrrrrrrr
25 kg przytylam w ciazy i przez cala ciaze ani jednego rozstepu zaraz po porodzie zrobily sie 4 male a teraz jest 5 m-cy po porodzie i juz ich nie widac:D...rozstepy robia sie nie tylko na skutek tycia ale rozniez w wyniku szybkiego schudniecia...

po mnie w pierwszej ciąży wogóle nie było widać ale fakt że w 32tc się zakończyła a ja do drobnych kobiet nie należe :D:D no ale z drugiej strony z Wiki schudłam 12 kg a właściwie to 15 bo 3 doszły jak odeszła waga dziecka i łożyska (mała ważyła 1670g i 41cm) teraz za to mam ogromny brzuch a to dopiero 28tc ciekawa jestem jak bęzie dalej. obwodu nie mierzyłam ale myślę że to i tak nie jest miarodajne bo trzeba by go z obwodem sprzed ciąży porównać :D:D za to wagowo jestem stale na jednym poziomie. za 2 tygodnie idę na usg to się dowiem ile teraz maluch waży oby więcej jak Wiki :)

Gość Suri Muri
Rozstępy to pół biedy, ja mówię o ogromnym fałdzie skóry, którego się już nie zrzuci tudzież się nie pozbędzie, ponieważ skóra się za bardzo naciągnęła... Włókna nie wytrzymały i się przerwały, a zwis zostaje...