Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antique28

W czym przywiesc dziecko ze szpitala do domu?

Polecane posty

Gość antique28

czy musze kupowac fotelik, czy moge na rekach w rozku, pomózcie nie amm za bardzo kasy na nowy fotelik :( a do szpitala około 20 km...

Gość w rożku
Bozesz to niebezpieczne, nigdy nie mozna przewozic w ten sposób noworodka ani wgóle dziecka nawet jakbys miała 5 min drogi! jak nie masz kasy na nowy fpotelik to mozna kupic uzywany!! ooo np http://www.allegro.pl/item722677432_super_fotelik_chicco_key_fit_0_13_kg_jak_nowy.html zobacz jaki zajebisty za małą kase, a posluzy conajmniej do roku malucha!

Gość albo pozycz od kolezanki
choc własny fotelik i tak się wam przyda, nawet na wyjazdy do lekarza itp

Gość siostra swojego brata
to może w wiadrze, skoro ci szkoda na bezpieczeństwo dziecka :O

Gość antique28
nie szkoda, ale za ok 150zł bo około tyle mam są same badziewne foteliki,takie atrapy, a te z wyzszej pólki - bezpieczne kosztuja powyzej 300 . ja nie pracuje a mąz zarabia najnizszą krajową :( A w taksówce tez musze w foteliku? ktos wie?

Gość w rożku
podałam ci przecież propozycję! super fotelik za połowe ceny i stan superowy. za taksi zaplacisz wicej niz za fotelik!!! a on ci posłuzy na dłuzej, trza myslec logicznie troche ... :)

Przy prędkości 30 km na godzinę i uderzeniu w obiekt nie jesteś w stanie utrzymać niczego w rękach.Dziecko wypada, łamie sobie kości i kark, w najlepszym przypadku. W gorszym: przelatuje przez szybę i uderza główką w asfalt, zostaje mokra plama.Obrzydliwe? Przerażające? okrutne?Tak, przerażający jest brak wyobraźni mamy, która tak naraża noworodka.

Nie, w taksówce nie trzeba mieć fotelika. Śmiało. Złożymy się na trumienkę.

Gość chilinek
popieram przedmówczynię, jesli nosisz dziecko 9 m-cy pod sercem to egizmem przeobrzydliwym jest snobizm i oszczedzanie na rzeczy tak waznej jaką jest bezpieczeństwo dziecka!

Gość obrzydliwe jestescie
z tymi bachorami..po co rodzilas jak ie masz kasy

Gość zamów taksówkę z fotelikiem
tyle, że pewnie przyjedzie taka z fotelikiem na siedząco a tobie nosidełko potrzebne... żadna ze znajomych nie pożyczy na przejazd?

Gość ___________
antique28-- skad jestes? Ja mam 2 i moge ci jeden oddac. Stoi niepotrzebny. Ja jestem z Zielonej gory.

Gość dumidombi
ja kupiłam używany, porządny za grosze.

Gość nadziejaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ten link co wyzej do 3d-white to spam, nie klikajcie w niego!

Możesz zamówić taksówkę z fotelikiem. Albo pożyczyć od kogoś na ten jeden przejazd. Swoją drogą wolałabym używaną atrapę fotelika nawet za 50 zł niż wieźć je na rękach.

Nie we wszystkich miastach. W całym Szczecinie nie ma ani jednej korporacji, która wozi ze sobą foteliki! Wszyscy zasłaniają się "No przecież w taksówkach nie ma takiego obowiązku! Nasi taksówkarze są ostrożni i nie mają wypadków". To ja się pytam: "A wie pani co się stanie, jeśli jakiś kretyn postanowi sobie wjechać stówą w taksówkę?"I tyle miałam rozmowy. Musiałam pakować wózek w autobus. Dobrze, że miałam jak dojechać :)Dodam, że dotyczyło to starszego dziecka ale jeszcze niechodzącego, fotelik jest cięższy niż dziecko, nie wyobrażam sobie nieść dziecko10 kg na jednym ramieniu i fotelik 15 kilo na drugim ;) Bo taksówkarz nie ma fotelika...

Gość byleby urodzić
Dla mnie głupotą jest rodzić dziecko jeśli cię nie stać na podstawowe rzeczy dla dziecka. Tyle w temacie.

Gość ale wy jestescie
wszystkie puste. naprawde bachor odbiera rozum chyba kazdej kobiecie. jak tylko wsiadziesz w taksowke to zaraz wszyscy kierowcy beda wjezdzac wlasnie w te taksowke stowka bo wieziesz w niej bachora. na pewno bedzie wypadek i dziecko wyleci przez szybe. jakos 20,30 lat temu nikt o fotelikach nie slyszal, matki wozily dzieci samochodami i taksowkami i jakos nikt stowka w ten wlasnie samochod nie wjezdzal

Gość byleby urodzić
Poza tym, jak was złapie policja, że dziecko nie w foteliku wieziecie, to dostaniecie taki mandat, że kupilibyście za niego 2 foteliki. Chyba bardziej opłaca się jednak kupić ten fotelik. Do postu powyżej---> kiedyś usypiało się dziecko nad gazem, a w razie choroby wkładało się na 3 zdrowaśki do pieca :D

Jakoś 50-60 lat temu kobiety rodziły w domu przy pomocy akuszerki a o porodach w szpitalu nikt nie słyszał.Tylko poczytaj sobie jaka wtedy była śmiertelność okołoporodowa niemowląt i matek. 20-30 lat temu nie było tylu samochodów. A wypadki się zdarzają i jeśli jako matka nie umiem przewidzieć tego, to nie powinnam być matką. Bo ta rola, tak się składa, na umiejętności przewidywania głównie polega.

Gość czytam z zaciekawieniem
Ja tez sobie nie wyobrazam nie miec dla dziecka fotelika. Powiem Ci szczeze, ze ja za swoj nie zaplacilam majatku, ale kupilam nowy, bo z uzywanym to nigdy nie wiadomo czy nie bral udzialu w wypadku. Nastepny fotelik dostanie juz jakis wypasiony a te pierwszy jest taki zeby byl, oczywiscie spelnia wszystkie normy bezpieczenstwa i to najwazniejsze. Co do taksowkarzy to raz mialam sytuacje ze maly mi sie zachlysnal w domu, maz byl w pracy, fotelik u niego w samochodzie a pan taksowkarz stwierdzil ze oni nie maja obowiazku posiadac i wrecz maja pozwolenie przewozic bez. Nie mialam wyjscia i pojechalam z dzieckiem zawinietym w kocyk, ale gdyby nie jego stan to tez pewnie podjechalabym autobusem.

ja kupilam uzywany fotelik za 50 zl (nowy kosztuje ponad 200), wiem ze byl bezwypadkowy bo to po znajomosci ;) nie wyobrazam sobie wozic dziecko bez fotelika, makabra

Gość Ola _b
Witam! My też nie kupowaliśmy fotelika, ponieważ nie mamy samochodu, więc po co wydawac dodatkową kasę. Małego przewoziliśmy ze szpitala w gondolce. Pozdrawiam :)

Gość bejbiiii
to ty już kasy nie masz na fotelik, a co mówić dalej. I takie matki polki fundują sobie dziecko nie mając na podstawowe rzeczy pieniędzy. Ot typowe matki polki idą na ilość i aby dziś.

my tez nie kupilismy fotelika bo nie mielismy auta ale ja przed porodem pogadałam z taksowkarzami i oni mi dali numer do jednego co mial malutkie dziecko i fotelik za niewielka doplata dojechalam bezpiecznie i spokojnie z synem do domu lub sprobuj od kogos pozyczyc

Gość w bagażniku

Gość oo esu
ja mam gondolke taka co sie ją przypina pasami i wśrodku też są takie zabezpieczenia dla dziecka i w tym ze szpitala córke przywieźliśmy. ( casualplay takie coś ma- potem już fotelik bo wygodniej jednak) Fotelik to sprawa najważniejsza - niedaleko mojego domu ze 2 lata temu był wypadek - rodzince sie ś-pieszyło i matka karmiła dziecko w jadącym samochodzie pechowo mieli wypadek dziecko wyleciało pare naście metrów przez szybe - nie uratowali go - myślcie ludzie i nie narażajcie własych dzieci!!!!!!!!!! do taksówki też bym nie wsiadła bez - u mnie ZAWSZE fotelik zostaje w domu na wszelki wypadek i już

Gość do - oo esu
widac ze masz niemowle bo dziecko ktoremu zmieniasz fotelik na wiekszy jeszcze nie chodzi, taki fotelik dla noworodka to jest pryszcz, ten wiekszy wazy 10 x tyle co dla niemowlecia. I nie mow mi ze do taksowki bedziesz niosla w jednym reku 10 kg dziecko a w drugim 15 kg fotelik! co nie zmienia faktu oczywiscie ze sama nie wsiadam do auta z dzieckiem jak nie ma fotelika ale nie pisz bzdur ze zostawisz fotelik w domu i sprawa zalatwiona - nie dla tych, ktorzy maja starsze dziecko.. z reszta montowanie iekszego fotelika to wiecej czasu i roboty niz malutki, noworodkowy

Gość o esu
jeśli miałabym jechać taksówka do lekarza ( chocaż nie sądze bo mam wielu znajomych z samochodem) to napewno by ta taksówka na mnie czekała - taksówkarz by z fotelikiem pomogł.