Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa kafeterianka

prawo jazdy

Polecane posty

Gość nowa kafeterianka

Wie ktoś jak się ma sprawa możliwości zrobienia prawa jazdy jeśli się ma kłopoty ze wzrokiem. Konkretnie nie widzi się na jedno oko. Lekarz pewnie nie wyda zaświadczenia?

Gość nowa kafeterianka
A jak mu zrobię profesjonalne obciąganko? Wtedy wyda zaświadczenie?

Gość wiesz skoro nie
widzisz na jedno oko,to znaczy ze obraz jest zawężony i np. nie zobaczysz auta ktore bedzie jechac z boku, bedzie trudniej dostrzec niebezpieczenstwo. Ja osobiscie nie chce na drodze osob niewidomych na jedno oko i lekarz nie wyda ci zaswiadczenia, chyba ze po znajomosci, ale egzaminator zauwazy chyba ze cos nie tak i moze cie w ogole nie dopuscic

Gość nowa kafeterianka
to nie ja mam problem ze wzrokiem tylko mój mężczyzna kiedyś mi mówił,że przedałoby mu sie prawko,ale nie poszedł na kurs bo mimo wszystko bałby się o bezpieczeństwo innych ludzi.

Gość okon.s
znajoma mojej mamy ktora nie widzi na jedno oko, mowi ze osoby tkaie jak ona moga miec prawo jazdy. dowiedz sie u specjalisty.

Gość nowa kafeterianka
wiem,że obraz jest zawężony itd. chodziło mi tylko o to czy są jakieś przepisy mówiące o takiej sytuacji,ale pewnie wszystko zalezy od lekarza

Gość mój szwagier od zawsze
nie widzi na jedno oko (ma -10) Dostał prawo jazdy na 5 lat, a teraz po ponownej wizycie u okulisty potwierdzającej, że prawe oko jest ok, a w lewym nic się nie zmienia ma już normalne prawko. Więc wyślij swojego faceta do okulisty i on zdecyduje

Gość nowa kafeterianka
czyli nie jest to niemożliwe dzięki za wypowiedzi :)

Gość yjukol.
-10 to nie to ze nie widzi tylko ma duza wade :o ja tez mam -5 i prawko mam bezterminowe- bo w soczewkach czy okularach widze wszystkof