Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaSSia pomocy

Jaki to rozmiar stanika??

Polecane posty

Gość KaSSia pomocy

Powiem szczerze ze mam problem z rozmiarem biustonosza. Jak kupuję to na metkach przeważnie pisze 34/75 albo 36/80 (zależy od sklepu). Nie podają tu żadnych literek ani nic.. trudno mi się w tym połapać... Mierząc mam 71 pod biustem i 83 w biuście. Mierząc kalkulatorem na necie raz wychodzi 65 B a raz 70A. No wiec jak to jest? Na prawdę mam tylko A? Nie wyglądają na aż takie małe- ale są dość szeroko rozstawione i mam problem z dobieraniem odpowiedniego biustonosza a nie stać mnie żeby wywalić koło 100 zł... Pomóżcie....

Liczby to tylko oznaczenie obwodu w różnych rozmiarówkach, brytyjskiej i polskiej - 34 odpowiada naszemu 75, 36 naszemu 80 ( i żaden z nich nie jest dla Ciebie, bo obwód biustonosza musi być mniejszy niż to, co ciasno i na wYdechu zmierzysz pod biustem). Przy Twoich wymiarach powinnaś sięgnąć po staniki w rozmiarze 65C/D - i problem "szerokiego rozstawienia" zniknie, bo przeważnie jest on jedynie wynikiem niedopasowania biustonosza do biustu, a nie rzeczywistą "pozycją" piersi. Zajrzyj do linków z mojej sygnaturki, tam znajdziesz fora i blogi, które pomogą Ci znaleźć fajne staniki w Twoim poprawnym rozmiarze :)

Gość KaSSia pomocy
No ale przecież miseczka D jest duża no wiec jak?? Mieszkam w małym mieście i w większosci sklepów są te "chińskie" oznaczenia- więc raczej kupuję na oko- czy pasuje po przymierzeniu. wiem ze to nie dobrze dla moich piersi ale nie potrafię sobie poradzić z tymi oznaczeniami...

Gość wpoli
ta pani ma rację:) ja zawsze kupowałam za małe ok 80c aż trafiłam do pewnej kobiety w sklepie bieliźniarskim która sie mną poprawnie zajęła. Okazało się że zamiast c mam nawet miseczkę E tylko wszystko zależy od wymodelowania biustu w miseczkach. Trzeba go spod pachy przeciągnąć do środka. wtedy sylwetka jest szczuplejsza i nie ma żadnych zwisów.

Gość KaSSia pomocy
Ale ja jestem szczupła i mam dość mały biust dlatego się dziwię ze to aż miseczka C lub D.... No wiec jak to jest? PS. zawsze wyciągam biust z pod pachy żeby lepiej wygladał :]

Gość KaSSia pomocy
czyli w obwodzie powinnam mieć 65 albo 70 tak? I miczeczka aż C? hmm...

Gość zalzalzal76
no bedziesz miała wiecej materiału niz prawdziwego cycka;/;/;/

Gość KaSSia pomocy
zalzalzal76 nie chce mieć poduszek w staniku ! no bede musiała poszukać- jeśli znajdę coś na tym moim zadupiu...

Miseczka z daną literą ma różną wielkość w zależności od obwodu stanika - ta w 90D faktycznie będzie pojemna, ta w 65D - niewielka, zobacz: http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html A żywe, ostanikowane 65D wygląda tak: http://stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html http://balkonetka.pl/katalog/size/30d Kupować możesz spokojnie przez internet (masz możliwość zwrotu czy wymiany niepasujących rzeczy, tu o tym więcej: http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/2007/09/dlaczego-warto-kupowa-w-internecie.html) Zajrzyj na forum Lobby Małobiuściastych, tam znajdziesz więcej przydatnych informacji i dziewczyny noszące podobne rozmiary :)

Gość KaSSia pomocy
best_bra dzięki za szczegółowe wytłumaczenie :] teraz już rozumiem wszystko (wiem cieżko ze mną :) ) Mam nadzieje ze uda mi się dobrać coś odpowiedniego

Gość KaSSia pomocy
dobre pytani... u mnie w mieście też nie ma (małe miasto) i kurde nie wiem... bez sensu

Gość baskant
Jak to gdzie? Przez net, bestbra ma link w sygnaturce do mapy, na forum lobby też są wszelkie sklepy omówione. Sama od paru miesięcy zamawiam już tylko przez net i bardzo sobie chwalę - nawet jeśli płacę za odsyłkę to oszczędność czasu jest duża :)