Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mohito24

Czy to trądzik niemowlęcy czy potówki?

Polecane posty

Gość Mohito24

Dziewczyny pomóżcie, od kilku dni na twarzy mojego 2-tygodniowego synka pojawiły się czerwone krostki, które przypominają pryszcze... jest ich coraz więcej, na policzkach, brodzie i czole. Niektóre wypełnione sa ropa, pękają i znikają, ale obok pojawiają się następne... czy to trądzik niemowlęcy, który podobno mija z czasem czy potówki, które trzeba leczyć? krostki ma tylko na twarzy. staram sie go nie przegrzewac.. karmię piersią, ale uważam na to co jem..

przypadkiem nie idz do lekarza! koleżanki z kafe wszystko załatwią, obejrzą, zdiagnozują i ew. wystawią receptę. :O

jak krostki blakną przy obnizonej temperaturze to tradzik. przemywaj buzie woda przegotowaną + krem oilatum

idź do lekarza koniecznie, bo nie wiadomo czy nie skaza białkowa albo coś. Do tej pory przemywaj buźkę wacikiem nasączonym przegotowaną wodą z dodatkiem sody oczyszczony

Gość jgioogoj
idź do dermatologa jeśli to trądzik to konieczna jest maść na recepte. Pediatra może nie rozpoznać od razu trądziku a dermatolog napewno

u nas tr adzik zniknal po 3 tygodniach bez zadnych maści - nie ma co naduzywac leków.

Gość hghjjyg
widocznie to nie był trądzik tylko potówki prawdziwy trądzik nie zniknie od przemywania wodą dużo nastolatek by tak chciało :)

Gość sratatatataa
mojemu trądzik zniknął około 1roku życia a pojawił sięokolo 2miesiąca, lekarz nic z tym nie kazał robic,zadnej masci moiwl,ze samo przejdzie no i przeszlo tylko trwało to długo

Gość Mohito24
No właśnie nie chcę podawać małemu zbyt wielu srodków farmaceutycznych... z tego co czytałam to czasem pediatrzy przepisują antybiotyki czy sterydy :/ i mamy twierdzą, że poprawy po tym nie widziały. Trądzik niemowlęcy podobno znika sam - jest inny niż trądzik młodzieńczy. Tylko jak rozpoznać czy to trądzik czy potówki?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moj miał normalne krosty takie jakie mi czasem wyskakują, najpierw czerwone a potem robily sie z bialymi koncowkami takie jakie ja sobie wygniatam czasem mial ropne i to naprawde wyglądało jak trądzik młodzienczy

Gość Mohito24
aaaaaaaaaaaaa ale przeszło mu to? byłaś z tym u lekarza? No właśnie mój ma identyczne, przemywam tylko wodą przegotowaną rano i wieczorem.