Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonaoja

komputer -- FORMATOWANIE prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zielonaoja

miala niedawno wymieniana plyte glowna bo mi sie spalila i teraz mam tak, ze przy wlaczaniu kompa jak pojawia sie pierwsza strona taka czarna z napisami to musze wcisnac F2,zeby zaczelo sie ladowac do windowsa, bo jak nie wcisne to nie ruszy i bedzie tak ta strona przez caly czas i teraz tak chcialam zformatowac teraz dysk, mam w biosie, ze rozruch z plyty Cd itp ale jak wkladam plyte, zestartuje kompa, to jest ta pierwsza czarna strona i nic sie nie pojawia, nie pojawia sie ten napisa "dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku cd" a jak wcisne F2 to laduje sie do windowsa jak mam temu zadzic, zeby moc sformatowac i zeby plyta ruszyla?

też kiedyś ktoś z moich znajomych miał taki problem, ale nie pamiętam, co zrobiliśmy. Sprawdź w googlach. No i możesz spróbować zrestartować biosa, bo fabrycznie nie są tak poustawiane. Restartujesz wyjmując baterię z płyty głównej(wygląda jak taka większa od zegarka) na parę minut, wsadzasz i gotowe.

Gość zielonaoja
takie rady to mozesz sobie w du.pe wsadzic palancie

spróbuj przez f8 to jest menu startowe wybierasz z jakiego urządzenia chce startować

Gość zielonaoja
nikt nie prosil cie o zdanie szmato

Gość ot i napisałem
Opisany przez ciebie problem format raczej nie rozwiąże, jeżeli przed startem systemu musisz wcisnąć F2 oznacza to że albo masz rozładowaną baterię podtrzymującą pamięć biosu, i przez to po odłączeniu zasilania bios się resetuje, albo skoro to nowa płyta jakieś ustawienia sa nie tak. Podaj konkretną treś komunikatu jaki masz, który wymaga naciśnięcia F2

Gość zielonaoja
ja zdaje sobie sprawę, że format tego nie zmieni, ale mi chodzi o formatowanie ze wzgledu na to, ze mam juz zasyfionego kompa i potrzebuje formata. na tym poczatkowym ekranie jest cos takiego Auto-Delecting USB Mass Storage Devices .. 00 USB mass storage devices found and configured New CPU installed!Please enter Setup to configure your system. Press F1 to Run etup Press F2 to load default values and continue a jak jeszcze mozna ruszyc te plytke?

Gość puk puk kto tam
masz laptopa? moze podac model? i jaki system XP czy Vista?

Gość zielonaoja
zwykly komp stacjonarny windows XP