Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olekmałotek

chłopak ćpun.

Polecane posty

Gość olekmałotek

Witam. Odnowiłam znajomość z chłopakiem w lat dziecięcych, które jak się okazało mając 19 lat jest od 3 uzależniony od silnych lekow przeciwbolowych (tramal, kodeina ). Chłopak ktory jako 14 latek - tak go pamiętam - był na prawde ładnym chlopcem, każda dziewczyna się za nim oglądnęła, miał niesamowite poczucie humoru, teraz patrząc na niego widać strasznie zmęczenie, jest zaniedbany, kompletnie nie interesuje go jak wygląda i jak to mówi potrzeba naćpania przyćmiewa inne. Chciałabym mu pomóc. Ale nie wiem co mogę zrobić. Chlopak kompletnie nie ma kasy, więc wymyśliłam, że raz - trochę o niego zadbam, a dwa będę wsparciem psychicznym przy zmniejszaniu dawki. Nie wiem czy powinnam aż tak ingerować. Czuję się mega zagubiona bo z jednej strony mam jakieś uczucie odpowiedzialności i bardzo chcę mu pomóc, a z drugiej - kim ja jestem żeby go ubierać, być zawsze etc.. może ktoś był w podobnej sytuacji. ? chociaż wątpię.

Gość to się chwali że chcesz pomóc
ale zwróć się także z tym do kogoś, bo sama możesz polec w tej walce

Gość olekmałotek
wlasnie kompletnie nie mam doświadczenia. Chłopak powiedzial, że w życiu nie pociągnie mnie za sobą i umie się skutecznie odciąć jeśli coś pójdzie nie tak.

Gość olekmałotek
pogadam jeszcze z tatą koleżanki, które jest psychologiem. Może da mi jakieś cenne wskazówki. Ale myślałam, że ktoś może tu mi coś poradzić lub przeżył coś podobnego.