Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumna

jak nalezy rozumiec jezyk komunikatywny?

Polecane posty

Gość nie rozumna

dostalam propozycje pracy w niemczech jako opiekunka,nie jest wymagana znajomosc jezyka,ale mile widziany by byl komunikatywny. jakies zdania,wyrazy trzeba znac,czy cus? powiedzialam kobicie na rozmowie,ze nie znam niemieckiego,a ona na to ze nic nie szkodzi bo szybko sie naucze potrzebnych zwrotow,ale nie chce wyjsc na kompletnego nieuka,wiec jak to jest z tym jezykiem na poziomie komunikatywnym? to oczywiscie robota po znajomosci,przez osobe trzecia,ale jednak.

Gość komunikować się czyli rozmawia
ć :) Język komunikatywny to taki, żebyś mogła się dogadać z lekarzem, pogotowiem, w sklepie, aptece, z sąsiadami, przez telefon.

Gość czyli nie musisz znać perfect
w mowie i piśmie tylko żebyś rozumiała co do ciebie mówią i sama mogła wyartykuować o co ci chodzi

Gość nierozumna
sluchajcie,czy moge sobie w takim razie popisac przypuszczalne zdania ktore beda niezbedne? bo nie ukrywam,ze bardzo mi zalezy na tej robocie,bo pieniadze dosyc konkretne,ale niemiecki jezyk mnie dobija,nie dosc,ze go nieznosze jak go slucham,to na dodatek musze sama cos tam swangrotac. podpowiedzcie,czy moge w taki sposob w/w ulatwic sobie sprawe? czy lepiej jednak poczekac z robota i sie podszkolic? a boje sie jak cholera,nigdy nie pracowalam za granica,ale pieniadze robia swoje,przynajmniej w mojej sytuacji.

nie wiem czy rozmówki Ci wystarczą... może zrealizuj jakiś samouczek z płytą

Gość gość
a ktora to agencja ciekawe , powiedziala ze nie szkodzi ze autorka jezyka nie zna .... konsultantki z agencji rozmawiaja z klientem po niemiecku przez tel i w ten sposob sprawdzaja stopien znajomosci jezyka , calkowicie jak sie nie wie nawet odpowiedzi na pytanie "jak sie nazywasz" po niemiecku czy cokolwiek innego z podstaw to juz dupa i lepiej siedziec w polsce i nauczyc sie podstaw i dopiero jechac

Gość gość
Są agencje, które zatrudniają osoby z podstawową znajomością języka. Test przez telefon wygląda mniej więcej tak: jak się nazywasz, ile masz lat, opowiedz o swojej rodzinie, jak wezwiesz lekarza, co na obiad itp. Proste zdania w czasie teraźniejszym. Z tym, że klient decydując się na takiego opiekuna ma zaznaczone w jego profilu słabą znajomość języka. Od stopnia znajomości języka zależy też wynagrodzenie za pracę. Wg mnie komunikatywna znajomość to już dobra znajomość, duży zasób słów i zwrotów. Może bez poprawnej gramatyki i umiejętności opowiadania. Natomiast bez jakiejkolwiek znajomości języka naprawdę nie masz czego szukać w tej pracy. W internecie są różne kursy i samouczki. Ponadto agencje też organizują kursy językowe dla opiekunek. Powodzenia

Gość gość
Musi byc to poziom jezyka w ktorym porozumiesz sie z druga osoba w mowie i pismie. Osobisice takie wymogi mialam gdy przyjmowali mnie do pracy. wtedy uczylam sie w http://www.mawil.pl/ i dzieki temu teraz uzywam jezyka biegle.