Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat____________

rozstać się?????

Polecane posty

Gość dylemat____________

Mam pewien problem nie wiem jak rozstać się z mężem. Nie wiem też w stu procentach czy chce to zrobić. Od ponad 2 miesięcy spotykam się z innym mężczyzną i przeszliśmy na taki etap że ani on ani ja nie możemy znieść zaistniałej sytuacji. Postanowiliśmy być razem choć czeka nas cały ogrom przeciwności losu. Nie wiem co mam zrobić- jak odejść od męża nie raniąc go? A jeśli zostanę z mężem to jak nie zranic obecnego partnera. Błagam pomocy

Gość zalamany81
jestes w beznadziejnej sytuacji...a dlaczego zdradzasz meza,jest zly dla Ciebie nie kocha cie?

Moim zdaniem po prostu powiedz mu prawde ze się nim znudzilas i jestes z innym facetem od 2 miesiecy .. wolalby uslyszec to od ciebie a nie od kogos innego chyba bardziej bys go zranila jakbyś dalej go okłamywała

'jak odejść od męża nie raniąc go?' Słucham?! A tak w ogóle może najpierw się zdecyduj, którego chcesz zostawić.

Gość dylemat____________
mążmówi, że kocha mnie nad życie ale często czepia sięza nic, bardzo się kłócimy, czasem on żałuje mi poprostu pieniędzy. Nie czuje satysfakcji, że współżycia z nim.... ale jak pomyślę że muszę mu powiedzieć że to koniec to żal mi tego co było, szkoda mi tego wszystkiego co przeżyliśmy a najbardziej jego. Z kolei z obecnym partnerem czuje, że leiej siędogadujemy, w łóżku poprostu odpływam bo jest nieziemski, ciągle o nim myśle chce z nim ciągle przebywać, przytulać całować- jakbym nastolatką była. Od tygodnia rozmawiamy o wspólnym życiu. On jest sam i nie może już dłużej znieść że muszę spać z mężęm chociaż ostatnio od miesiąca czymś sięjakoś wykręcałam ale długo to nie potrwa...

a kochasz go? przeciez zeiazek nie polega tylko na seksie ... powinnas go nie ranic a z tamtym kochankiem zerwac

Gość dylemat____________
obawiam się że to już tylko przyzwyczajenie do męża. Z tym drugim czuje się jakbym unosiła się nad ziemią, intryguje mnie, fascynuje czuje się przy nim bezpiecznie bo jest takim prawdziwym mężczyzną: zdecydowany, pewny siebie, stanowczy a jednocześnie ciepły, uczuciowy,kochany. Z mężem tak się nie czuje, nie wiem czy wogóle się tak kiedyś czułam. Ale szkoda mi go :( to dobry chłopak mimo wad

Gość dylemat________
czemu mnie tak porąbało??? :( ale czuję się szczęsliwa z tym drugim uczuciem tylko wyrzuty sumienia wdeptują mnie w ziemię :(

No to go zostaw. Najwyżej będziesz żałować. Tylko mu nie mów, że Ci go szkoda. Twojej litości na pewno nie potrzebuje.

Gość viera viera
a ile masz lat autorko?

czemu mnie tak porąbało??? ale czuję się szczęsliwa z tym drugim uczuciem tylko wyrzuty sumienia wdeptują mnie w ziemię dolacz do tematu kochanki, tam znajdziesz pocieszenie, zrozumienie, dobra rade i blogoslawienstwo :-)

Gość Magicca
Od dwoch miesiecy jestes z innym mezczyna i juz przekreslasz swoje malzenstwo????? Albo to wasze malzenstwo jest faktycznie beznadziejne, albo ty jestes emocjonalnie niedojrzala. Porozmawiaj z mezem. Kazdy czlowiek zasluguje na to, zeby wiedziec od malzonka, a nie obcych ludzie, ze jego zwiazek jest zagrozony.

'Zastanów się co zostanie jak fascynacja przeminie?' Ania, myślę że tego nie jest w stanie nikt przewidzieć. Zobaczy to dopiero wtedy jak jej klapki z oczu spadną.

Gość viera viera
powiem ci tak : nie szanuje takich kobiet jak ty...przynosicie nam wstyd. a wiesz czemu? nie dlatego ,ze spadlo na ciebie nagle jakie swyjatkowe uczucie, nie dlatego ,ze poznalas kogos... ale na Boga jak mozna sypiac z dwoma facetami? jak mozna udawac i oklamywac osobe ,z ktora chcialo sie spedzic reszte zycia? przepraszam za wyrazenie ,ale dla mnie jestes zwykla dziwka. nie masz klasy ani odwagi by wyjsc z tego z twarza.

Zobaczy to dopiero wtedy jak jej klapki z oczu spadną. znaczy zeby byla jasnosc, zobaczy dopiero jak kochanek kopnie w tylek, bo jesli od kochanka odejdzie z uwagi na wyrzuty sumienia, to bedzie do konca zycia roztkliwiac sie nad niespelniona miloscia :-)

myślę że to chwilowa fascynacja kochankiem skoro masz męza to jakiś czas z nim byłas i musialas go zaakceptowac i poznac a takie gadanie ze juz ci sie znudzil ze cie pilnuje czy tam kasy szczedzi widocznie facet ogranicza kase bo np chce odlozyc kase poprostu szukasz czegos nowego jakis doznan a z skad wiesz czy za jakis czas nie bedziesz chciala rzucic albo on cie rzuci (owy kochanek) nie poznalas go na tyle dobrze by poznac jego zalety i wady a facet chce sie przed toba wykazac myslisz ze tak dalej bedzie? zycie to nie bajka..

Gość viera viera
moj facet mial podobna sytuacje. exzona robila mu rogi w pracy z kolega... a gdy on sie z nia rozwiodl to tamten cudowny kolega nie mogl zniesc ze rozwalil komus malzenstwo i kopnal ja w tylek... bardzo szybko znalazl pocieszenie i ozenil sie :P

to tamten cudowny kolega nie mogl zniesc ze rozwalil komus malzenstwo i kopnal ja w tylek... smiem watpic, ze to prawdziwy powod :-)

Jak ją kopnie to ona nadal te klapki może mieć. Wiesz, taka porzucona zakochana. Jak zostawi męża i zacznie nowe życie z tamtym, przyjdzie taki dzień kiedy motyle z brzucha odlecą i zacznie się szara codzienność. I wtedy ten cudowny pan może okazać się gorszy od męża :)

Gość a ile ty autorko masz lat
???? to normalne ,ze fascynuje Cie nowy facet,tylko pomyls czy Ci sie tak nie znudzi jak maz po paru latach i nie poszukasz nastepnego kochanka i tak w kolko i kolko,bo zamiast narzekac to sie pielegnuje zwiazek i odswieza jak sie kocha.Takie kobiety jak Ty nie powinny wychodzic za maz!Jestes niedojrzala emocjonalnie!

'bo jesli od kochanka odejdzie z uwagi na wyrzuty sumienia, to bedzie do konca zycia roztkliwiac sie nad niespelniona miloscia' Podobno tylko niespełniona miłość może być romantyczna :)

Gość Kamilllka
dwa miesiace...... Jak piszesz, ten facet jest sam, wiec pewnie doskwierala mu samotnosc i znalazl sobie kobiete. A teraz by sie przdala taka, co to i posprzata, i ugotuje, i popierze...dlatego chce zebys z nim zamieszkala. Jezeli to zrobisz - to jaki bedzie twoj status? Nie bedziesz wspolwlascicielka mieszkania, ani zona (nic nie piszesz o planach matrymonialnych tego goscia), a wiec tak naprawde nie bedziesz miala NIC! Dobrze przemysl ten krok, bo bedzie mial ogromny wplyw na dalsze twoje zycie.

Podobno tylko niespełniona miłość może być romantyczna zgadza sie, a jesli jest na dodatek obarczona cierpieniem, to juz prawdziwa romantyczna milosc :-)

Gość viera viera
heh...ja tez mysle ,ze ow kochanek exzony mojego facet chcial sie tylko zabawic... a jak zobaczyl ,ze tamta zwariowala na jego punkcie to sie wystraszyl i zwial :P efekt jest taki ,ze exzona zostala sama na lodzie.... :P autorka naprawde ma klapki na oczach... fascynacja mija...przyhcodzi codziennosc,rutyna. nie wiesz jak to jest mieszkac z ow kochankiem.moze on na codzien jest beznadziejny, pedantyczny, marudny...etc ;/ zastanow sie