Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hasehaha

co myslicie o imieniu carmen dla dziewczynki i eryk dla chłopca?

Polecane posty

Gość Emilly01
tak czytam i czytam te wasze wypowiedzi i ... szkoda gadac ... ja osobiscie mam coreczke o imieniu carmen i nieprzejmuje sie niczym to ze ma tak na imie nie swiadczy o tym ze jestem prosta i glupia. imie carmen od lat bardzo mi sie podobalo .a niewyobrazam sobie mowic do mojego dziecka juzefino, antosiu, michalino, jadwogo, etc. niepodobaja mi sie takie imiona, a tak jak ktos juz wspomnial tyle jest tych prostych kas, ol, ann, etc. ze na wymioty mnie bierze ... i nie musze nazwac moja corke tym okropnym imieniem np. agnieszka -co to wogole jest- ,tylko po to zeby ludzie uwazali mnie za madra, bo jesli nieznasz mne to tez nie mozesz oceniac po imieniu jakie dalam mojemu dziecku ... to zachowanie wlasnie swiadczy o twojej glupocie ... imie mojego dziecka nie wybralam ''bo fajnie sie pisze'' ...dla mnie jest czyms wiecej a ze akurat jest to carmen a nie np. maria no to trudno .. rozumiem ze niektorzy przesadzaja i nadaja dziecku imie typu rain, albo jak znana jordan -princess tiami , ale imie carmen jest normalne .. te imiona to sprawa indywidualna, jedne sa ladne /chocby zagraniczne/ inne sa poprostu beznadziejne ale nad gustami sie nie dyskutuje, dlatego nie oceniajcie mamusiek po tym jak nazywaja swoje dzieci bo mozecie sie baaaardzo mylic.

Ja mam na imię Bernadeta moje córki Karmena i Marcelina nie miałam ani nie mam kompleksów a jedynie fantazje szkoda że inni jej nie mają dodam że najbliższy przyjaciel Karmenki to Eryk :-)))

Gość imie
ja jestem juz w srednim wieku i mam org.imie jednym slowe przechlapane najlepiej polskie tradycyjne aczkolwiek bez przesady

Gość rgfhyjuj
w pewnej rodzinie dzieci mają takie imiona: Nicola, Roksana, Honorata, Greta serio:) i wszystkie fajne dziewczynki:)

Gość nataszap
Carmen-uwielbiam to imie! Jestem wlasnie w drugiej ciazy,jeszcze nie wiem co bedzie ale wlasnie zastanawiam sie nad tym imieniem ..Mam problem,w tym momencie mieszkam w UK i tutaj kazde imie jest ok,tylko w polsce sa kwasne miny jak ktos uslyszy troche inne imie:/ Dlatego wlasnie sie zastanawiam bo zamierzam po porodzie wrocic na stale i nie chce glupich komentarzy.Po drugie nie wiem jak mam je zdrobnic..? Moja pierwsza cora to Natasza ,podoba mi sie bardzo Nadia ale nie chce tez zeby bylo nudno(ja sama jestem Natalia)wiec chyba za duzo tych N ,hehe Sama nie wiem co mam zrobic. Carmen-pieknie,wytrawnie,widze przy tym sloneczna Hiszpanie,ukochane Flamenco i piekna brunetke z roza we wlosach:) Dla chlopca mam juz wybrane-FILIP Moze znajda sie jakies mamusie ktorych corcia ma na imie Carmen i wypowiedza sie jak to imie sie sprawdza w polskich warunkach?:) pozdrawiam!

Gość wrednamalpa26
Carmen ładne imię ja sama dałam córeczce na imię Inez, dodam że nie mama żadnych kompleksów i nie jestem żadną patologią

moja kolezanka ma na imie Carmen-jesli imie ma cos wspolnego z charakterem czlowieka -to smialo mozesz dac-to cudowna osoba...a imie raczej hiszpanskie

Gość moge tylko na orange
carmen, carmen, czy ty kochasz mnie - nie kocham cie odpierdol się

Gość dauedos1485
Eryk to dobre stare germanskie imie, troche jak Eryk rudy - ten ktory odkryl Grenlandie, czyli posrednio Ameryke. A Carmen nie podoba mi sie - kojarzy mi sie z cyganami

Gość dauedos1485
A Agnieszka i Agatka to akurat greckie imiona. agathos to dobry po grecku i stad sie wziela agatka

Gość kalamary z oceanu
A ja Dobrochna siostra Bozyslawa brat Przemyslaw,Dosia Bosia i Przemek:)

Gość kultura obcy wyraz
och jakie piekne imiona,napewno staroslowianskie gratulacje dla rodzicow:)

Gość malasyrenka1234
Moim zdaniem spór jest trochę nie na miejcu, bowiem większość tych "oklepanych" i "polskich" imion tak naprawdę ma zagraniczne pochodzenie, często hebrajskie,czy greckie, jak np. Teresa, czy Katarzyna. Więc "problem" ten jest uniwersalny i ponadczasowy, bowiem zjawisko to było już obecne długi czas temu. Więc drogie mamy, nie jesteście wcale oryginalne, i być może za kilkadziesiąt lat wasze Carmenki to będą dzisiejsze Zofie, ale to normalne. Te imiona powszechnieją w kraju, że potem sami się gubimy w ich genezie. A tak po za tym, jak ktoś już słusznie wspomniał w dzisiejszych czasach to właśnie Kasie i Anie wyróżniają się na tle Julek, Amelek, Oliwek itp. Nie mylcie czasów swojej młodości z czasami teraźniejszymi. Uwierzcie mi: większość matek wpadła na ten sam pomysł co wy.

Witam tu się troszeczkę mylisz Bernadeta z przed dziestu lat nadal jest żadkim imieniem a przy tym oryginalnym Karmenka również moja przyjaciółka ma tak na imię oraz córeczka. Nie ma to związku z historią ,a raczej z odwagą mam i odrobiną szaleństwa

Gość hasehaha---
Może być

Gość Animal maan
Imię Carmen nie przejdzie w urzędzie stanu cywilnego ani w Kościele. Ewentualnie daj jej na imię Karmena.

Sama mam na imię Carmen. Znalazłam ten temat szukając z ciekawości informacji i opinii o moim imieniu. Szczerze jak czytam wypowiedzi niektórych osób, to aż przykro się robi. Moja mama nie była zakompleksiona, po prostu imię mam po babci hiszpance - tak się złożyło, że żyje w nieco zbyt mało tolerancyjnym państwie, jakim jest Polska. Powiem szczerze, że trzeba jednak mieć na uwadze to, właśnie jaki ten kraj jest - nikt mnie nie gnębił, jednak zazdrość ludzka to najgorsza choroba świata, a złośliwość zaraz po niej. Bywały niemiłe sytuacje, jednak mimo wszystko uważam, że moje imię jest naprawdę ładne i chociaż wyróżniam się przez nie - nie wolałabym mieć pospolitego imienia. Dlatego dla wszystkich matek zastanawiających się nad tym imieniem - ja jako posiadaczka serdecznie je polecam!

Gość Kid Darkness
Ja mam na imie Eryk...:D i sie czuje zajebiscie z tym imieniem jest niespotykane i przyciąga kobiety:Dhehe ..Polecam to Super Imie!:D

Gość kokunia
hehe sluchajcie - czy wy macie jakis problem, kompleksy z zagranicznymi imionami? czy to, ze nie słowianskie to od razu be? musi byc kolejna agnieszka, agatka, ania, julka BO TO POLSKIE? gratuluje fantazji i wyobraźni Ani jedno z imion, które wymienilaś, nie jest słowiańskie :D

Gość anioł z niebios
Carmen srednie mi osobiscie podoba sie imie Marzena kojarzy mi sie z marzeniem Marzenka ładnie brzmi , Daria tez jest fajne i znam same sliczne Darie no i jeszcze Marta. Eryk w zyciu chodziłam do przedszkola z Erykiem cały czas sikał w majtki ochyda fajne jest Aleksander

Gość Karmen-ślicznie!
KARMEN - bardzo ładne imię... sama jestem w ciąży i myślimy z mężem by właśnie tak nazwać nasze maleństwo... Karmen obchodzi imieniny 16 lipca, a z tego co sprawdziłam w oficjalnych statystykach nosi je całkiem niemała liczba kobiet w Polsce! :) Sama mam oryginalne imię i nie zamieniłabym go na żadne inne... Karmen też na szczęście nie jest tak popularne jak Julia, Aleksandra itp. itd. Poza tym poczytajcie sobie na temat słowiańskich imion... niewiele z tych które wymieniacie to właśnie imiona słowiańskie!!! Ale cóż, najlepiej po prostu krytykować to co inne i oryginalne :/

Gość ramonka091
uważam ze to piękne ,kobiece ,pelne wdzieku imie ,kojarzy mi sie z piękna kobieta,ładna dziewczynka,po prostu sliczne imie :) tez to imie biore pod uwage jesli w przyszlosci bede miala córke to wlasnie ja tak nazwe ,a podoba mi sie jeszcze JUlia,Laura,Antonia i Carmen

Gość uwielbiam Erykaa
Piękne imię - Eryk. Mój kochany tata ma tak na imię, dodam, że ma 70 lat i jego kolego w podobnym wieku też tak ma na imię, więc to chyba ju kiedyś było popularne :) Mój syn ma na drugie Eryk, tak po dziadku, ale uważam, że to piękne i dostojne imię. Carmen mi się nie podoba.

Gość ramonka091
Mam na imie Ramona i wielu was czytajac to mysli sobie "Boze co za imie" a ja jestem dumna posiadaczka tego imienia,poza tym jedyna Ramona w moim dwudziesto kilku tysiecznym miasteczku:D .otoz dwadziesia jeden lat temu moje imie bylo rzadkoscia,powiem wiecej nikomu sie nie podobalo,byl czas Olek,Paulin,Karolinek itd...na imie Ramona kazdy sie krzywił ,ale mojej mamy to nie zrazilo i dzieki jej za to, ze nie nazwala mnie Karolinka czy Paulinka ,Ola albo Ania ,jestem dumna ze mam to imie i na dodatek wszystkim to imie sie zaczeło podobac chłopaki wrecz szaleja jak się przedstawiam i wypowiadam dostojnie Ramona :DD zdrobniale Rami ,Ramonka ,Ramonia :D Pozdrawiam wszystkie Ramony !!

Gość przyszła Mama 2015
odświeżam temat :) Myślę o imieniu Carmen dla córki. Czy w naszych urzędach przejdzie już bez problemu???? :)

Gość gość
Moja siostrzenica ma na imię Carmen.... Jest cudowna i ma cudne imię :-). A Eryk też ładne.... Brawo dla odważnych rodziców, którzy nie patrzą co ludzie powiedzą.