Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmhm

Ile kosztuje świeca do Chrztu?

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmhm

W sklepie zaśpiewali mi dziś 48zł - nie kupiłam, bo to była dla mnie szok :) dużo jak za świece, którą raz zapalę...

materialistko ! możesz sobie zostawić ją do czasu kiedy dziecko pójdzie do pierwszej komunii św. zapalisz kolejny raz ;0/

Gość jamrozka...
KUp taką "na kolędę":-P za 2,50 !!!!!! świeca to świeca-ma być symbol przecież;-)

Gość a takie pytanie
a ja mam pytanie czy jak bede chrzcila drugie dziecko to moge wziasc tą swiece po pierwszym?

Gość pppppppppo
Ja zapomniałam kupić i my nie mieliśmy :P

Swieca z chrztu jest póxniej potzrebna w drugiej klasie chyba do odnowienia chrztu. To nie ejst AZ taki duży wydatek, zeby brać świece pierwszego dziecka dla drugiego. Ja też dałam coś w granicy 25-30 zł. Popatrz na allegro jakie są ceny.

Gość no dobra ale 48 zl
to przesada :O

U nas też jest taka tradycja, że świeca z Chrztu jest przechowywana do końca życia. Nie pamiętam już ile kosztowała świeca mojego synka, ale dla córeczki kupiłam za 18 zł i jest prześliczna. W ogóle w tym sklepie nie było świec droższych niż 25 zł, 48 zł to całkowita przesada, jak dla mnie. Teraz świece czekają sobie w pudełeczkach na Pierwsze Komunie moich dzieciaczków :)

jesli mieszkasz w duzym miescie to w niektorych kosciolach sa sklepiki i tam powinnas taniej kupic swiece,ewentualnie zapytaj sie ksiedza ktory bedzie udzielal chrztu czy nie ma takich swiec.moj mi proponowal ale juz mialam.i swiece przewaznie chrzestny kupuje dla dziecka

wiśniowa nalewka babuni - to odnowienie chrztu to chyba chodzi o kominię?

Gość zazenowany88
Ręce opadają -_- Nawet gdyby kosztowała 100zl to co z tego ??? Kupuje się to raz w życiu, jest pamiątka. Naprawdę ktoś jest aż tak chytry by skąpić na pojedynczą rzecz w cenie flaszki wódki kupowaną raz w życiu dla swojego dziecka???? Szczerze brak mi słów

Gość Ale to już było
Post ARCHIWALNY. Po co odpowiadać na starocie?! Dziś świece są po 18 zł.