Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

moja mama pomocy

Polecane posty

mam 18 lat,moja mama 50.Nieumiemy sie dogadac,tzn ja sie staram a ona...niewiem wciaz cos jej niepasuje jak wyjde na impreze to sie nieodzywa...nigdy tak niebylo,teraz jest coraz gorzej,wciąż płacze,niewiem co jej jest,niechce nic powiedzieć,moze to przez menopauze?niewiem co mam robic wczoraj mi powiedziala ze jutro juz niewróci z pracy.Ona chyba ma jakąś depresje.Do reszty domowników też sie nieodzywa.niewiem co jest grane,mówi że niebawem sie zabije...Mówi mi ze ja wole tate(tak niejest!!)tata troche popija i wiem ze to tez ja wkurza,no ale nigdy tak nierobila jak teraz,co robic?ja sama jestem wykonczona jej ciągłym nieodzywaniem sie do nikogo i płakaniem po kątach niewiedząc dlaczego

moja mam miała tak samo bardzo podobnie plakała, mówiła ze nie wroci do domu, ze nie chce zyc, popijała sobie wtedy akurat była dosc nieprzyjemna:O miała depresje, ale wpadała tez w furie..itd masakra jednym słowem trwało to 2 lata ja nabawiłam sie małej nerwicy i odchorowywałam na kolezankch to co było w domu, byłam niemiła dla innych kłóciłam sie.. byłam straszna...schudła 7kg wygladałam jak patyk ale co mamie menopauza przeszła i wszystko wrociło do normy..i jest super mam i bardzo ja kocham jak nikogo na swiecie/...ona potem mnie przepraszała bo wiedziała ze mnie skrzywdziła zreszta jej to wygarnełam.... ale co to były hormony........ masakra modle sie zebym ja tak nie przechodziła menopauzy....bo moja mam była dla nas wszystkich nie dozniesienia

mozesz mame zabrac do lekarza ginekologa i wytłumaczyc ze mozna to leczyc, zarowno depresje jak i mozna pojsc do ginekologa i zaczac brac tabletki które pomoga mamie normalnie funkcjonowac pomijajc to ze miała tez mysli samobojcze...do lekarza nigdy nie poszła a szkoda....ale mojej kolezanki mam chodzi i jest spokojna i normalna

Gość nastolatkaaaaaa
no moja tez sobie popijała i miała furie takom ze wyzywala mnie od dz...p...itd wogole musialam noze chowac przed nia...to mi zryło psychike strasznie...ale teraz tez juz niedaje rady nieodbiera telefonów,napisala kartke co jej włozyc do trumny;/k....ja juz niemoge mówie jej ze ja kocham i ze jej wybaczylam tamto jak byla pijana kilka ładnych razy.ale ona nadal swoje ze wszystkim przeszkadza itp;/

moja mama bierze leki na menopauze regularnie moze sa nieodpowiednie?niewiem ;/

widze,żę masz to samo co ja i szczerze ci powiem wspominam to jako jedne z gorszych momentów w swoim zyciu,..pamietam ze faza kulminacyjna przyszła na 3 rok liceum i klase maturalna:O a twoja mam pracuje?? moze pogadaj z nia na spokojnie, podsun jej jakis artykuł w prasie, necie o menoauzie i leczeniu, niech bedzie swiadoma, ze to nie ona jest zła czy swiat..tylko ze to wina hormonów i mozna to leczyc

tak mama pracuje.No musze cos zrobic....bo to naprawde mnie wykancza i mnie w pracy juz tez sie pytaja co mi jest ze wogole nic niejem itp.tez ja zaczynam popijac,bo chce zapomniec...ale niepije czesto,czasami...boje sie ze mama zrobi cos glupiego,ale mam nadzieje ze niezabije sie,ze niebedzie miec odwagi.Powiedziala mi tez ze niebedzie na mojej 18(za tydz)bo niechce siedziec z obcymi przy stole....ehhh brak słów ;/

dzieki za twoja wypowiedz,teraz wiem ze niejestem sama i mam nadzieje ze tak jak ty mialas-ten czas minie i bedzie ok

dzieki,postaram sie jakos 3mac chociarz jak wiesz sama ciezko jest ;/pozdrawiam cie serdecznie