Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prooobbllemmmm

Problem wielki

Polecane posty

Gość prooobbllemmmm

sluchajcie wyprowadzilam sie 4miesiace temu z wynajetego mieszkania w krakowie teraz mieszkam w warszawie i babka z wynajetego mieszkania napisala smsa ze przyszly rachunki rozliceniowe za te miesiace co mieszkalismy i mamy za prad zaplacic 240zł za wode 210zł !! i postraszyla sadem! co w tej sytuacji?

Gość prooobbllemmmm
blagam pomozcie ... nie pamietam nawet czy w umowie cos takiego bylo ona twierdzi ze tak.... czyli trzeba zaplacic?:( nie mam teraz pieniedzy ... a to koszt prawie 500zł!! nienormalna jestta babka

przeczytaj umowe. jesli faktycznie ona zglosila, ze wynajmuje mieszkanie i byl zapis w umowie o rachunkach to moze zglosic to do sadu - jesli nie oplacala za to skladek to nie najlepiej sie rozliczac wg faktycznego zuzycia, czyli spisywac licznik, bo czesto rachunki sa prognozowane, a pozniej trzeba nadplacac lub zwracaja

Gość 1234567.......
powinnaś sprawdzić tamtą umowę czy w niej było zawarte to że musicie pokrywać koszt prądu i wody ? dla mnie to dziwne że baba się teraz obudziła ....bo jeśli nawet w umowie było coś takiego to rozliczenie powinno być co miesiąc za wodę a za prąd co 2 miesiące ( u mnie rachunek za prąd przychodzi raz na 2 miesiące nie wiem jak w Krakowie ) dowiedz się najpierw a jak nie znajdziesz umowy niech baba Ci skseruje i prześle do wglądu

Gość hej nie martw sie
po pierwsze popros zeby ci wyslala te rachunki, zebys mogla zobaczyc sama jak to wyglada po drugie czy mialas jakas umowe z ta babka? Chodzi o to czy w umowie ktora podpisalas bylo dokladnie napisane w jaki sposob sie rozliczacie co do pradu i wody (ze np pol na pol etc.) bo jesli nie bylo napisane, to w sumie obligacji nie bylo a po trzecie to jak to wygladalo twoje mieszkanie z nia? Czy ona jest wlascicielka u ktorej wynajmowalas mieszkanie czy razem wynajelyscie?

Gość nic nie plac
dopuki nie zobaczysz tych rachunkow i tej umowy. Bo to jest jednak dziwne

Gość prooobbllemmmm
jestem cala roztrzesiona ! nie pamietam juz co bylo w tej umowie w czerwcu rozwiazalismy umowe! a ona teraz sie obudzila i napisala ze za prad i za wode mamy zaplacic a no i za internet ! za maj i czerwiec.. kiedy internet zawsze placilismy a w czerwcu mieszkalismy tylko tydz! i z nia uzgadnialismy ! ze ona ma zrezygnowac bo to bylo na nią! ona byla wlascicielka tego mieszkania i nam wynajmowała... mielismy umowe podpisywalismy normalnie wszystko ale juz nie pamietam jak tam bylo...ona twierdzi ze w umowie bylo napisane czynsz plus to co zuzyjemy no ale nie po 3 miesiacach !! ona powiedziala ze ma wszystkie kwitki!

Gość prooobbllemmmm
strasznie sie boje :( z tym intrentem jak zagrozi to bedzie 600zl po prostu za nic!! to jest na prawde chore!:(

Gość prooobbllemmmm
moze ktos pomoc ktos sie na tym zna??

Gość prooobbllemmmm
bede tyle razy podnosic temat az ktos mi pomoze kto sie na tym zna:( bo ja naprawde mam dola teraz

Gość ja mysle ze 12345
powinnas miec swoja kopie umowy, skoro wyprowadzilas sie 4 miesiace temu dlaczego masz placic za internet, skoro juz ie mieszkalas to bylo wynajmowane na czarno czy przez agencje nieruchomosci? za prad tez placi sie przeciez co miesiac nie wiem jak jest z woda w mieszkaniu bo roznie jest to rozwiazywane za wode placi sie albo co 6 miesiecy albo czesc jest wody w czynszu uspokouj sie i sprobuj znalezc umowe

Gość ale co wlasciwie
chcasz zebysmy ci powiedzieli. Wszystko zalezy od tego co bylo w umowie, i od tego za jakie miesice sa te kwitki. Wiec najpierw musisz sie tego dowiedziec. Jesli nie pamietasz co bylo w umowie, to znajdz ja i zobacz. I popros zeby si kopie tych kwitkow przeslala. A na razie za nic nie plac, bo jak raz zaplacisz to potem mozesz sie porzegnac z pieniedzmi. I nie martw sie o sad na razie. Znajdz umowe, i powiedz co bylo napisane to ci pomozemy

Gość jeśli w umowie
miałaś wpisaną wysokość opłat + media to musisz zapłacić te rachunki. Poproś tę kobietę aby przysłała Ci ksero rachunków aby sprawdzić czy faktycznie opiewają na taką kwotę jaką zyczy sobie ta pani. W przeciwnym razie, jeśli kobieta ta wniesie pozew do sądu będziesz musiała opłacić te rachunki plus koszty sądowe, którymi sąd Ciebie obciązy. Przykro, tak czasem bywa . Pozdrawiam

Gość mam podobny problem
opuściliśmy mieszkanie w sierpniu - 31. a baba każe mi jeszcze płacić jeden czynsz we wrześniu!!! niby że to za sierpień. nie rozumiem tego. płaciłam jej od połowy kwietnia 2008 r. w kwietniu połowę czynszu i połowę dla niej odstępnego. potem od maja płaciłam rachunki. to dlaczego ona chce za wrzesień? (w sierpniu już zapłaciłam). jestem zła i wkurzona i w ogóle!!

Gość prooobbllemmmm
wlasnie problem jestwtym ze nie mam tej umowy juz ja od czerwca tam nie mieszkam wiec po co mi byla ta umowa?? najgorsze jestto ze ja nie mam z czego jej zaplacic bo teraz place za mieszkanie i ledwo na cokolwiek mi starcza bo a to studia a to zycie... a onateraz po 3miesiacach napisala! a mam pytanie moze ona te rachunki przerobic da sie? bo to jest jakies chore juz dla mnie

Gość oplaty
obowiazuja cie ,ale tylko do czasu zamieszkiwania,jezeli wyprowadzilas sie w maju a rachunki sa za czerwiec,lipiec itd,to niech cie pocaluje gdzies. a tak na marginesie,ta oplata za wode to chyba jakis kosmos?

Gość skoro nie masz
umowy,to domagaj sie od niej ksero,zarowno umowy jak i rachunkow. jezeli cie chce wkrecic,to z pewnoscia nie bedzie ci chciala ich przeslac i sama sobie da spokoj.

Gość prooobbllemmmm
pdoobno to za wode i za prad to wtedy kiedymieszkalismy a mieszkalismy tam pol roku... ona powiedziala ze moze nam pokazac te rachunki.... ehhhh:(

Gość jesteś beznadziejna .........
najpierw wynajmujesz mieszkanie od kogoś a teraz uchylasz się od zapłacenia rachunków, brawo! Sam wynajmuję ludziom mieszkanie i jest oczywiste, że muszą zapłacić rachunek za prąd, gaz i wodę za okres w którym mieszkali w moim mieszkaniu, nawet jeśli wyprowadzili się 2 miesiące temu. A jak nie, to do zobaczenia w sądzie...

Gość prooobbllemmmm
tak to dlaczego ona sie dopiero teraz obudzila 3miesiace po !! i kaze placic za internetiedyw tym miesiacu nie bylismy?! albo wtedy kiedy bylismy i bylo na bank zaplacone!!?? za prad i wode.. to nie wiem to mogla wiekszy czynsz dac a nie tyle co dała a pozniej chce wiecej kasy 1!!!

Gość to przez okres
gdy mieszkalas tam,to nie placilas w/w rachunkow?

Gość prooobbllemmmm
placilam tej babce 950zł za wszystko tak ustalila sobie ! nie wiem ile tam przychodzilo i w ogole bo to ona oplaca wszystko !! my placilismy jej niby za wszystko a reszta nas nie obchodzila! przyszlo jakies wyrownanie nie wiem w ogole o co jej chodzi za prad i wode....

Gość prooobbllemmmm
tylko internet placilismy sami... a internetzawsze byl placony wiec nawet niech nam nie wmawia ze nie ! a za czerwiec internetu na pewno nie zaplacimy1 bo tam nie mieszkalismy za maj zreszta tez nie bo placilismy!!

Gość to przez okres
wiec nic innego ci nie pozostaje,jak tylko wglad do umowy i rachunkow,jezeli chce ci przeslac,to niech ci przesle,bo dopiero wtedy bedziesz miala jasny obraz sytuacji. jesli nie bedziesz miala w reku rachunkow i umowy ,to nic nie plac.

Gość prooobbllemmmm
rozumiem ze tak czy siak bede musiala za to zaplacic? ta baba na prawde to wyłudzaczka najpierw mowi ze 950zł za wszystko a pozniej po 3miesiacach jakies wyrownania ze ona nie bedie za nas placic.. chyba takie jest problem juz wlasciciela ze tak wynajmuje....

Gość i właśnie po to była umowa
takie papiery się trzyma nawet przez 5 lat i dłużej. Masz teraz nauczkę. Dobre pytanie czy zamieszkiwałaś tam na czarno, bo za to chyba też są paragrafy że własciciele wynajmują na czarno, teoretycznie powinna cie była zameldowac tymczasowo żeby było git zwłaszcza jeśli okres zameldowania dłuższy niż 3 miesiące i babka też by mogła mieć nieprzyjemności jesli tego nie zrobiła, może warto ją uświadomić w tej kwestii. Też myślę że rachunek za wode to kosmos ale nie ważne. Druga sprawa czy w czasie mieszkania płaciłas za media i za rachunki bo jeśli tak to pewnie było to w umowie, wyprowadzając się powinnyście spisac liczniki i wpisać je w umowę rozwiązującą. Rachunki dostawałaś do zapłacenia co jaki czas, dokładnie podaj. Byc może specjalnie cię wyrolowała żeby w ten sposób zagrać, może wcześniej juz odwalała takie akcje i jej sie udawało postraszyć ludzi.

Gość prooobbllemmmm
my bylismy z nia w takiej umowie ze my jezdzilismy do niej i placilismy 950zł co miesiac nie widzialam zadnych rachunkow ile co i jak... ona wszystko oplacala... nas interesowalo tylko zeby dac jej 950zł za mieszkanie... 240zł to duzo jest za wode?? bo ja nie wiem... nie spisywalismy niestety licznikow... nie pomyslalam nawet o tym...

Gość a_ciekawe
a ciekawe czy ta bab odprowadzała składki za wynajem, zapytaj ja może sm-sem, moze sie wystraszy

Gość do bazienki
pisałam wcześniej pod nickiem ja tez mam taki problem... wiec jeżeli nasza umowa skończyła się w kwietniu tego roku, a potem do sierpnia mieszkaliśmy bez umowy i ona chce ode mnie opłaty jeszcze za wrzesień, to co będzie jak nie zapłacę? poda mnie do sądu? bez umowy?

Gość prooobbllemmmm
my i tak jej poszlismy na reke bo bylo z miesiecznym wypowiedzeniem a ona dala nam tydzien bo potrzebowala sprzedac szybko mieszkanie! i wlasnie te 9dni mieszkalismy w czerwcu ale na przeprowadzce ... i jeszcze kazala zaplacic za te 9dni 200coś zł...!!!!! a teraz za wode za prad i jakis internet kiedy my placilismy a w czerwcu to sie wyprowadzilismy juz ! psychiczna jakas.. no wlasnie nie wiem co bylo w umowie.. trzeba bedzie to zobaczyc...